Web
Analytics
Εμβόλιο Ebola εγκεκριμένο για χρήση στην Ευρώπη - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Εμβόλιο Ebola εγκεκριμένο για χρήση στην Ευρώπη

Το Ervebo, ένα εμβόλιο Ebola από τη Merck, έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας το πρώτο εμβόλιο να φτάσει στις παγκόσμιες αγορές.

Μια απόφαση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται στους επόμενους μήνες.

«Η εξεύρεση εμβολίου το συντομότερο δυνατό σε σχέση με αυτόν τον τρομερό ιό υπήρξε προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα από τότε που ο ιός Ebola έπληξε τη Δυτική Αφρική πριν από πέντε χρόνια», λέει η Vytenis Andriukaitis, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων. «Η σημερινή απόφαση είναι λοιπόν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της σωτηρίας ζωών στην Αφρική και πέραν αυτής».

Η Merck ανέλαβε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του εμβολίου μετά την έναρξη της επιδημίας Ebola στη Δυτική Αφρική το 2014.

Η ανοσοποίηση σχεδιάστηκε αρχικά από ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά και στη συνέχεια παραχωρήθηκε άδεια στη βιοτεχνολογική εταιρεία NewLink Genetics με έδρα το Iowa. Από το 2015, η Merck πραγματοποίησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη κλινική δοκιμή στη Γουινέα.

Περισσότεροι από 250.000 δόσεις του Ervebo χρησιμοποιήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της επιδημίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία έχει συνεχιστεί για περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με το STAT, με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να δημοσιεύει στοιχεία τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι το εμβόλιο προστατεύει το 97,5% των ατόμων που εμβολιάζονται.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει επί του παρόντος την αίτηση της Merck, με απόφαση που αναμένεται πριν από το Μάρτιο του 2020, στις εκθέσεις της STAT.

 

Καλλιόπη Καγκελάρη Stagiaire EEB

Πηγή: The Scientist

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

Αποστολή της είναι η ανάδειξη της στενής σύνδεσης των εφαρμογών των βιολογικών επιστημών με τις σύγχρονες κοινωνικές αξίες.
Εξασφαλίζει κατάλληλη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν το αντικείμενο της βιοηθικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας.

Ιστότοπος: www.bioethics.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.