Web
Analytics
Μπορούμε να αδυνατίσουμε κάνοντας λιποαναρρόφηση; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Μπορούμε να αδυνατίσουμε κάνοντας λιποαναρρόφηση;

Είναι πολύ κοινή η άποψη σε παχείς ανθρώπους ότι η λιποαναρρόφηση είναι μία εύκολη μέθοδος αδυνατίσματος. Πολλοί έρχονται στο ιατρείο και λένε την ίδια πανομοιότυπη φράση «γιατρέ προσπάθησα με δίαιτες, ξαναπροσπάθησα δεν κατάφερα τίποτα, οπότε τελικά αποφάσισα να κάνω μια λιποαναρρόφηση για να δώσω λύση στο πρόβλημα μου».

Η λιποαναρρόφηση αναρροφά λίπος. Επειδή και το πάχος οφείλεται σε λίπος, γι΄αυτό το λόγο γίνεται ο απλός συνειρμός: «αναρροφώ λίπος, άρα αδυνατίζω».

Είναι η λιποαναρρόφηση μέθοδος αδυνατίσματος;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους. Δεν πρέπει να την εκλαμβάνουμε ως αφαίρεση λίπους για μείωση βάρους, αλλά ως μία εξομάλυνση επιφανειών του σώματος και διαμόρφωση του σχήματος του μέσω της αφαίρεσης του λίπους, διότι αυτό είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Απευθύνεται κυρίως σε αδύνατα άτομα, τα οποία δεν θέλουν να χάσουν κιλά αλλά να «ισιώσουν μια επιφάνεια», όταν η ανεπιθύμητη αυτή δυσαρμονία οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα διότι κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά λιποκύτταρα, τα οποία δεν ξαναδημιουργούνται. Δηλαδή εάν σε ένα σημείο του σώματος έχουμε Α αριθμό λιποκυττάρων και στο διπλανό του 2 x A, τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε Α αριθμό λιποκυττάρων στο σημείο που έχει 2 x Α και να έχουμε παντού ίδιο αριθμό λιποκυττάρων, άρα μία ομαλή επιφάνεια.

Αδυνατίζουμε όταν αλλάζουμε το ισοζύγιο πρόσληψης-κατανάλωσης ενέργειας

Το βάρος μας εξαρτάται από δυο παράγοντες:

  1. την ενέργεια που προσλαμβάνουμε με το φαγητό μας και
  2. από την ενέργεια που καταναλώνουμε με την καθημερινή μας δραστηριότητα.

Το βάρος μας κατά αυτόν τον τρόπο ισορροπεί στο σημείο εκείνο οπού οι δυο αυτοί παράγοντες είναι ίσοι. 

Εάν αφαιρέσουμε κάποια λιποκύτταρα αλλά ταυτόχρονα προσλαμβάνουμε την ίδια ενέργεια και καταναλώνουμε την ίδια ενέργεια με το παρελθόν τότε θα ξαναφτάσουμε στο προηγούμενο βάρος. Απλώς, σε αυτήν την περίπτωση, το λίπος θα είναι διαφορετικά κατανεμημένο στο σώμα μας.

Πως μπορεί να αδυνατίσουμε μετά τη λιποαναρρόφηση;

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες κάποια άτομα έχουν χάσει βάρος μετά από λιποαναρρόφηση. Αυτό δεν οφείλεται όμως στο λίπος που έχασαν αλλά στο ότι είδαν μέσω της λιποαναρρόφησης το σχήμα του σώματος τους να βελτιώνεται, ενθαρρύνθηκαν ψυχολογικά και απέκτησαν περισσότερη βούληση και κουράγιο για να ακολουθήσουν ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Δηλαδή το ότι είδαν μία βελτίωση στο σώμα τους ή ότι αισθάνθηκαν ότι έκαναν κάτι για να βελτιώσουν το σώμα τους, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας, που τους οδήγησε στο να κάνουν μετά τη λιποαναρρόφηση μια προσπάθεια με διατροφή και άσκηση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να πετύχουν τη βελτίωση της εικόνας του σώματος τους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ατόμων τα οποία δεν είδαν με το σωστό τρόπο την λιποαναρρόφηση και οδηγήθηκαν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή θεώρησαν ότι επειδή έκαναν λιποαναρρόφηση μπορούν να συνεχίσουν τον ίδιο τρόπο διατροφής ή ακόμα και χειρότερο διότι «το παντελόνι ή η φούστα που πριν δεν τους έκανε τώρα μετά την λιποαναρρόφηση τους κάνει» και άρα χαλάρωσαν την προσπάθεια τους και πήραν περισσότερα κιλά από πριν. Προφανώς η σωστή αντιμετώπιση είναι η πρώτη.

Η σωστή ενημέρωση οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Αυτό που οδηγεί στην επιτυχία πάντα είναι η γνώση και η προσπάθεια. Εάν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να προσφέρει η λιποαναρρόφηση και ταυτόχρονα καταβάλει μια προσπάθεια τότε μπορεί να επιτύχει το μέγιστο αποτέλεσμα, το οποίο είναι η διόρθωση σχήματος του σώματός του.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η λιποαναρρόφηση δεν απευθύνεται σε άτομα που έχουν υπερβολικά πολλά κιλά. Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος που έχει στη διάθεσή του κάθε άτομο, γυναίκα ή άνδρας, που έχει τοπικό πάχος και θέλει να απαλλαγεί μόνιμα από αυτό. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να επέμβει ο πλαστικός χειρουργός για να διώξει το ανεπιθύμητο λίπος και να σμιλεύσει το σώμα δίνοντάς του περισσότερη αρμονία.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.