Web
Analytics
Νανο και Μικρολιπομεταφορά : η ολιστική απάντηση της πλαστικής χειρουργικής στην αντιγήρανση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Νανο και Μικρολιπομεταφορά : η ολιστική απάντηση της πλαστικής χειρουργικής στην αντιγήρανση

Η επιθυμία μας να δείχνουμε νεώτεροι είναι διαχρονική. Διεθνώς η τάση σήμερα στην πλαστική χειρουργική είναι τρόποι και μέθοδοι όσο το δυνατόν πιο συμβατές με το σώμα μας και με πιο φυσικά αποτελέσματα.

Η εμμηνόπαυση μαζί με την ορμονική απορρύθμιση που προκαλεί, κάνει σύντομα ορατά τα αποτελέσματα της μείωσης της σύσφιξης και της σφριγηλότητας στο δέρμα, ειδικά αυτό του προσώπου.

Η μικρολιπομεταφορά είναι μια τεχνική με την οποία αφαιρείται λίπος  με ειδικό και πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να διατηρηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες των κυττάρων. Το λίπος το αφαιρούμε (γίνεται λιποαναρρόφηση με ειδικές μικροκάνουλες) από κάποια περιοχή που δεν το χρειάζεται. Στην συνέχεια αυτό υφίσταται μια επεξεργασία εγκεκριμένων και πολύ εξειδικευμένων προδιαγραφών  ώστε να επιτύχουμε διατήρηση των βλαστοκυττάρων και των πολύτιμων αυξητικών παραγόντων σε μικρο ή νανο μορφή. Αυτό πραγματοποιείται με την χρήση αποκλειστικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Στην συνέχεια το προετοιμασμένο διάλυμα εγχέεται στα σημεία όπου χρειάζεται.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι αυτοί που λειτουργούν σαν επιταχυντές ή πολλαπλασιαστές της παραγωγής κολλαγόνου.

Η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου είναι ο κατεξοχήν μηχανισμός που προκαλεί την άτονη, κουρασμένη και θαμπή όψη του δέρματος. Παράλληλα αυξάνεται η αγγείωση, η ελαστικότητα και η αναγεννητική ικανότητα των ιστών.

Με αυτήν την τεχνική, κυριολεκτικά αντιμετωπίζεται η γήρανση στην αιτία της.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα λιποκύτταρα που μεταφέρονται πρακτικά δεν καταστρέφονται ποτέ.

Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει η μικρολιπομεταφορά;

Μπορεί να γίνει παντού, όμως η συνηθέστερες εφαρμογές είναι το πρόσωπο, τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, η μύτη, το πηγούνι, οι κρόταφοι, το τριχωτό της κεφαλής, τα χέρια, τα γόνατα και γενικά  όλο το σώμα.

Επίσης χρησιμοποιείται και σε παλιές ουλές, εγκαύματα, κ.α.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η μεταφορά λίπους από το ίδιο μας το σώμα δεν έχει καμία ασυμβατότητα ούτε αντένδειξη, όπως συμβαίνει μερικές φορές με άλλα υλικά.  

Μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρό οίδημα στην περιοχή της θεραπείας για μικρό χρονικό διάστημα.

Πού γίνεται;

Γίνεται στο ιατρείο.

Μήπως τελικά το μυστικό της ομορφιάς προέρχεται από τα ίδια μας τα κύτταρα;

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευαγγελία Γ. Τσάτη M.D, Ph.D, EBOPRAS

Πλαστική Χειρουργός

Ιστότοπος: https://www.plasticsurgerygreece.com/

Τελευταία άρθρα από τον/την Ευαγγελία Γ. Τσάτη M.D, Ph.D, EBOPRAS

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.