Web
Analytics
Κορωνοϊός: προσπάθειες επίσπευσης της παραγωγής εμβολίων - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κορωνοϊός: προσπάθειες επίσπευσης της παραγωγής εμβολίων

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της STAT, οι προσπάθειες των επιστημόνων να δημιουργήσουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό φαίνεται να μην ακολουθούν την παραδοσιακή διαδικασία, παραλείποντας το στάδιο των πειραματικών εφαρμογών του σε ζώα.

Η τρέχουσα πραγματικότητα απαιτεί νέες προσεγγίσεις. Όπως επισημαίνει ο MarkFeinberg, της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Εμβολίου του AIDS, «Το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου κυμαίνεται από 15 έως 20 χρόνια. Όταν δημοσιεύονται προβλέψεις που αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε έναν με ενάμιση μόλις χρόνο αναφορικά προς το εμβόλιο του κορωνοϊού … δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος χωρίς την υιοθέτηση νέων προσεγγίσεων».

Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω θέση διαμορφώνεται ως απόρροια των αναγκών της εποχής, δεν φαίνεται να πείθει όλους τους επιστήμονες βιοηθικής. Σύμφωνα, ωστόσο, με σχετικό email του JonathanKimmelman, διευθυντή της μονάδας βιοιατρικής ηθικής του πανεπιστημίου McGill, στη STAT «Οι εξάρσεις και οι εθνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης συχνά δημιουργούν πίεση οδηγώντας στην αναστολή δικαιωμάτων, βασικών και/ή φυσιολογικών κανόνων ηθικής συμπεριφοράς. Συχνά οι αποφάσεις μας να πράξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο φαίνεται να στερούνται φρόνησης, όταν εξετάζονται αναδρομικά».

Ο απολογισμός αναφέρει μέχρι στιγμής το σχηματισμό περισσότερων από 24 υποψήφιων εμβολίων για τον εν λόγω ιό, ενώ η ιατρική κοινότητα αναμένει την απαραίτητη δοκιμή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Moderna, γνωστή φαρμακευτική εταιρία, η οποία έχει αναπτύξει ένα υποψήφιο εμβόλιο, έχει ήδη ξεκινήσει να συλλέγει εθελοντικό δείγμα ηλικίας 18-55 χρονών προσφέροντάς του το συνολικό ποσό των $1,100 για όλες τις απαραίτητες επισκέψεις του. Ως απόρροια όλων των παραπάνω πληροφοριών, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση ή τη στασιμότητα της αγοράς μετοχών, οι τιμές των τελευταίων που σχετίζονται με φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν αναπτύξει σχετικά εμβόλια, έχουν εκτοξευθεί.

 

Πηγή: Bioedge

Λυδία Τσιακίρη - Stagiaire ΕΕΒ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

Αποστολή της είναι η ανάδειξη της στενής σύνδεσης των εφαρμογών των βιολογικών επιστημών με τις σύγχρονες κοινωνικές αξίες.
Εξασφαλίζει κατάλληλη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν το αντικείμενο της βιοηθικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας.

Ιστότοπος: www.bioethics.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.