Web
Analytics
Κάνουμε Βikram Hot Yoga στην Αθήνα και μας αρέσει - Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις κι εσύ; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κάνουμε Βikram Hot Yoga στην Αθήνα και μας αρέσει - Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις κι εσύ;

Οι τρελοί ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης και η καθιστική ζωή δεν δημιουργούν μόνο ψυχική ένταση αλλά αποτελούν εύφορο έδαφος για την πρώιμη εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων. Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, επιφέρει δυσκαμψία αρθρώσεων, λάθος στάση σώματος και καθώς περνούν τα χρόνια τα προβλήματα αυτά μεταβάλλονται ραγδαία.

Ασκηθείτε εναλλακτικά και νιώστε ζωντάνια!

Η γιόγκα είναι μία μορφή άσκησης που προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στην υγεία, το σώμα, το πνεύμα, τον νου. Καταπολεμάει τα αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα και περιορίζει τον οσφυϊκό πόνο και τις ημικρανίες. Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται η συνολική βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα είδη γιόγκα που μπορείτε να επιλέξετε είναι πολλά και το καθένα εστιάζει σε διαφορετικά σημεία με κοινό παρονομαστή το καθαρό μυαλό, το ήρεμο πνεύμα και την ευρωστία. Ένα από αυτά που κάνουν θραύση σε εξωτερικό και Ελλάδα είναι η Μπίκραμ hot yoga, το μάθημα της οποίας γίνεται σε μία αίθουσα με 40οC!

Ονομάζεται και γιόγκα των υψηλών θερμοκρασιών και στους ασκούμενους της θα βρείτε πολλούς από τους αστέρες του Χόλυγουντ.

Η υψηλή θερμοκρασία καίει το συγκεντρωμένο λίπος και αποτελεί εγγύηση για την απώλεια των κιλών, χωρίς να το καταλάβετε! Συγκεκριμένα πρόκειται για μία διαδοχική τυποποιημένη σειρά asanas με χαλάρωση στο τέλος. Δεν χρησιμοποιούνται τα τυπικά βοηθήματα της κλασικής hatha yoga και η αναπνοή είναι συγκεκριμένη.

BIKRAM YOGA

Όπως αρκετές μορφές της γιόγκα έτσι και η Bikram Yoga πήρε το όνομά της από τον Bikram Choudhurry, ο οποίος μαθήτευε από τα 4 του χρόνια δίπλα στον Bishnu-Gosh, αδερφό του γνωστού Ινδού γκουρού Paramahansa Yogananda. Η δημιουργία της Bikramyoga ήρθε μετά από την αποκατάσταση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος στο γόνατο μέσω της γιόγκα. Η περιπέτεια αυτή, ώθησε τον BikramChoudhurry να δημιουργήσει τη δική του «πρακτική» με βασική προϋπόθεση την αυξημένη θερμοκρασία. Η γιόγκα αυτή απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου δραστηριότητας.

Bikram Hot Yοga στην Αθήνα

Στο Νέο Ψυχικό, μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας μπορείτε να βρείτε έναν χώρο αφιερωμένο στην παραδοσιακή bikram yoga, με εξειδικευμένους δασκάλους.

Η γιόγκα αυτή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφυπνίζει, να ενδυναμώνει το σώμα και να προσφέρει ισορροπία σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Η πρακτική της διαρκεί 1,30 ώρα και κατά τη διάρκειά της δουλεύουν όλοι οι μύες και οι αδένες του σώματος. Κάθε μέρος του σώματος συμμετέχει στην πρακτική από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών!

Λίγο πριν το μάθημα

Είναι απαραίτητη η κατανάλωση νερού και άλλων υγρών ωφέλιμων για τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού ακριβώς πριν την πρακτική.

Στο μάθημα μία μικρή διακοπή, γίνεται στην μισή περίπου ώρα, για λίγο νερό και αφού έχει γίνει μία ολοκληρωμένη προθέρμανση.

Για να απολαύσετε όλα τα οφέλη της πρακτικής, συνιστάται συχνότητα και επανάληψη της πρακτικής τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς hot γιόγκα στην Αθήνα; Επιλέξτετο Bikram Hot Yoga Athens!

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Digital4u

Εταιρεία Internet Marketing

Ιστότοπος: www.digital4u.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.