Web
Analytics
Φλεβική θρόμβωση και λεμφοίδημα ποδιού: Τι είναι και πώς θα τα αντιμετωπίσετε - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Φλεβική θρόμβωση και λεμφοίδημα ποδιού: Τι είναι και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Η φλεβική θρόμβωση και το λεμφοίδημα ποδιού είναι παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον αγγειοχειρουργό. Τι είναι όμως αυτές οι παθήσεις;

Η βλάβη του λεμφικού συστήματος στο σώμα μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα καθώς τόσο τα λεμφαγγεία όσο και οι λεμφαδένες μπορούν να επηρεάσουν πολύ την άμυνα του οργανισμού.

Από την άλλη η φλεβική θρόμβωση που αφορά τον σχηματισμό θρόμβου στο πόδι, δηλαδή πηγμένου αίματος μέσα στις φλέβες, σχετίζεται άμεσα με την φλεβική ανεπάρκεια, με τον τραυματισμό των φλεβών.

Φλεβική θρόμβωση

Τα συμπτώματα της φλεβίτιδας είναι το πρήξιμο στα κάτω άκρα, ο πόνος στην περιοχή της γάμπας και η δυσκολία στο να περπατήσει ο ασθενής.

Για την αντιμετώπιση της φλεβικής θρόμβωσης χρειάζεται ειδική αντιπηκτική αγωγή που απώτερο στόχο έχει να σταματήσει την εξάπλωση του θρόμβου στις διπλανές φλέβες του δικτύου, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα της πνευμονικής εμβολής.

Πολύ σημαντική είναι και η εξωτερική συμπίεση του πάσχοντος σκέλους με κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Αν η θρόμβωση είναι εκτεταμένη τότε μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία.

Συνήθως η θρόμβωση ποδιού είναι ένα από τα στάδια της φλεβίτιδας ή αλλιώς της φλεβικής ανεπάρκειας.

Λεμφοίδημα κάτω άκρων

Τα βασικά συμπτώματα στο λεμφοίδημα είναι το πρήξιμο στο πόδι, το οποίο μπορεί να επεκτείνεται από τα δάχτυλα μέχρι ολόκληρο το μέλος. Στον ύπνο συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μέχρι να εμφανιστούν πάλι τις πρωινές ώρες με το ξύπνημα.

Στην συμπτωματολογία προστίθεται και το ξηρό δέρμα, το οποίο με τον χρόνο μπορεί να σκληρύνει, εμφανίζοντας υπερκεράτωση.

Παράλληλα με τα παραπάνω συμπτώματα εμφανίζεται και το αίσθημα του βάρους, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές ημέρες ή σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. 

Η θεραπεία του λεμφοιδήματος γίνεται σαν πρώτο επίπεδο με κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και έπειτα με φαρμακευτικές ουσίες που δρουν στο τοίχωμα των λεμφαγγείων, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους.Επίσης βοηθητικό είναι το λεμφικό μασάζ από εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές.

Κλείστε ραντεβού με τον αγγειοχειρουργό για εξατομικευμένη και αναλυτική εξέταση!

Γεώργιος Ι. Ρόκας
Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός
angio-laser-center.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Digital4u

Εταιρεία Internet Marketing

Ιστότοπος: www.digital4u.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.