Web
Analytics
Ένα συμπλήρωμα ασβεστίου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ένα συμπλήρωμα ασβεστίου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Γράφει: Αθηνά Μαρίνη, Κινησιολόγος, Reiki και EMF Practitioner

 

Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχείο που έχει ανάγκη το σώμα. Μαζί με το φώσφορο και κάποια αλλά στοιχεία είναι απαραίτητο για να έχουμε δυνατά οστά και δόντια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο της ανάπτυξης, οπότε τα παιδιά, οι έφηβοι, οι έγκυες και όσες γυναίκες θηλάζουν καθώς και όσες είναι στην εμμηνόπαυση έχουν ανάγκη από επιπλέον ασβέστιο.

Η οστεοπόρωση γίνεται εμφανής στους ηλικιωμένους αλλά περισσότερο στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και ευθύνεται για πολλά κατάγματα.

Το ασβέστιο παίζει ρόλο επίσης στην καλή πήξη του αίματος και στον νευρικό παλμό. Είναι απαραίτητο στοιχείο στην έκκριση της ινσουλίνης και χρειάζεται στην ρύθμιση των μυών.

Είναι ανάγκη να αναπληρώνετε το ασβέστιο που χάνετε καθημερινά μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.

Συνήθως συνιστούν να πίνουμε πολύ γάλα. Αυτό όμως δημιουργεί βλέννα στο σώμα και μπλοκάρει το σύστημα, ειδικά στους ηλικιωμένους. Το παρακάτω σκεύασμα είναι πολύ ωφέλιμο γιατί απορροφάται εύκολα χωρίς τέτοιες επιπτώσεις.

Πρόκειται για μια παλαιά συνταγή από την Κύπρο.

Αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου!

Σημείωση: Είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν απολυμανθεί.

Πλύνετε πολύ καθαρά με σαπούνι τέσσερα αυγά. Για να απολυμανθούν τα αυγά τα περνάμε με βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι. Τοποθετήστε τα προσεκτικά σ' ένα πλατύ γυάλινο βαζάκι κουζίνας με καπάκι, το οποίο το έχετε καλά απολυμάνει με βραστό νερό. Καλύψτε τα αυγά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, περασμένο από σουρωτήρι. Κλείστε το βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο για 24 με 28 ώρες.

Το μίγμα αυτό θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και να αφρίζει. Με ένα κουτάλι που έχει απολυμανθεί σε ζεστό νερό μαζεύετε τις περισσότερες καφέ φυσαλίδες και τις πετάτε. Ανακίνησε απαλά το βαζάκι μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από 24 με 28 ώρες το παρασκεύασμα είναι έτοιμο. Μην αφήσετε το μίγμα περισσότερες ώρες, γιατί τα αυγά θα απορροφήσουν περισσότερο χυμό λεμονιού.

Βγάλτε τα αυγά προσεκτικά με ένα κουτάλι που έχει απολυμανθεί. Το κέλυφος θα έχει απορροφήσει το χυμό του λεμονιού, γι αυτό πρέπει να βγάλετε τα αυγά με προσοχή, για να μη σπάσει η μαλακή μεμβράνη που έχει απομείνει και σας χαλάσει όλο το μίγμα. Τα αυγά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για ομελέτα.

Σουρώστε καλά το μίγμα, και βάλτε το στο ψυγείο, σ' ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι το οποίο το έχετε απολυμάνει καλά.

Η χημική αντίδραση του κιτρικού οξέος του λεμονιού, έχει επιδράσει στο κέλυφος των αυγών, επιτρέποντας στο ασβέστιο να φύγει από το κέλυφος και συνδυαζόμενο με το χυμό του λεμονιού, να δώσει κιτρικό ασβέστιο – κάτι που μπορεί να αξιοποιήσει το σώμα μας, αφού το ασβέστιο αυτό είναι εύκολα αφομοιώσιμο.

Το μίγμα αυτό θα παρέχει στο σώμα σας μια εξαίρετη πηγή ασβεστίου και επιπροσθέτως θα βελτιώσει το επίπεδο ενεργείας σας. Υπάρχει μια σύνθετη βιοχημική διαδικασία στο σώμα που ονομάζεται κύκλος κιτρικού οξέος, όπου επενεργούν πολλές ουσίες, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενέργειας. Μέρος των κιτρικών αλάτων του μίγματος λεμονιού – αβγού παρεμβάλλεται στη διαδικασία αυτή.

Αυτή είναι μια θαυμάσια φυσική πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, καθώς και άλλων μετάλλων στην ισορροπία που συνδυάζει η φύση. Το μίγμα είναι ενεργό, καθώς ούτε τα αυγά, ούτε τα λεμόνια έχουν υποστεί θέρμανση.

Δοσολογία: Ανακίνησε καλά πριν τη λήψη. Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας, δυο φορές την ημέρα με το γεύμα σας. Αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη μπορούν να το παίρνουν 2 φορές την ημέρα. Το μίγμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 2 εβδομάδων.

Μια παλαιά παραλλαγή της συνταγής από την Λιθουανία:

Προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα (από το οποίο έχουμε βγάλει τα αυγά) αρκετό αγνό μέλι μη επεξεργασμένο. Προσθέτουμε επίσης λίγο κονιάκ στο μίγμα αυτό, το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα μήνα και το κουνάμε καθημερινά.
Το μίγμα αυτό ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα καλό για κρυολογήματα και προβλήματα πνευμονιών. (Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας 2 φορές την ημέρα.)

 

Αθηνά Μαρίνη
Κινησιολόγος, Reiki και EMF Practitioner

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.