Web
Analytics
Πλαστική χειρουργική Sκίn Needling - Νέα τεχνική (Λείανση και σύσφιξη δέρματος με ρολό ακίδων) - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πλαστική χειρουργική Sκίn Needling - Νέα τεχνική (Λείανση και σύσφιξη δέρματος με ρολό ακίδων)

Γράφουν: Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής και η Μαρία Θάνου, Ιατρός, Α' Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

 

Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη συνεχούς ανανέωσης έτσι και η Επιστήμη συνεχώς αναβαθμίζεται και «ανανεώνεται»... Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική έχει να επιδείξει μία εντελώς καινούρια μέθοδο που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες βελτίωσης του δέρματος προσώπου και σώματος.

 

Νέα τεχνική

"Needling" είναι η μέθοδος που αρχικά εφαρμόσθηκε στην επανορθωτική χειρουργική με σκοπό τη λείανση των ουλών. Είναι μέθοδος λιγότερο παρεμβατική από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνική, και αυτό την καθιστά ιδιαιτέρα δημοφιλή. Ο χρόνος ανάρρωσης από το skin needling είναι σύντομος με άριστα αποτελέσματα. Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία δέρματος μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στις περιοχές εφαρμογής. Ακόμη και μία θεραπεία όμως αρκεί για ένα ορατό, οριστικό και πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

  • Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και σβήνει την λεπτή ρυτίδωση.
  • Θεραπεύει τη χαλάρωση του δέρματος.
  • Εξωραίζει την ποιότητα του δέρματος.
  • Βελτιώνει την όψη των ραγάδων.
  • Βελτιώνει τις εμβυθίσεις της ακμής .
  • Απαλύνει και λειαίνει τις ουλές από παλαιούς τραυματισμούς.
  • Λειαίνει τις ουλές από παλιές χειρουργικές επεμβάσεις.

Που εφαρμόζεται

Στο Skin Needling χρησιμοποιούμε έναν τύπο ρολού δέρματος (roller), το οποίο πραγματοποιεί πολλά «τσιμπήματα» μικρού βάθους (0,3 -3,5 mm) στο δέρμα, φτάνοντας στην δεύτερη στοιβάδα του δέρματος. Έτσι όταν οι βελόνες μπουν στο δέρμα διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοΒλάστες. Αυτή η δημιουργία νέου κολλαγόνου (τύπου I) είναι η βάση για κάθε θεραπεία ανάπλασης και αναζωογόνησης.
Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής και δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων ή παρενεργειών.
Η φροντίδα που ακολουθεί τη διαδικασία απλή, και καθώς η τεχνική είναι παρεμβατική τεχνική (minimally invasive), η απορρέουσα πιθανότητα δυσκολιών, παρουσιάζεται απειροελάχιστη.

Γρήγορη αποθεραπεία

Όταν διεξάγεται η διαδικασία του skin needling, στην υγιή εξωτερική στοιβάδα επιδερμίδας, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου κάτω από την επιδερμίδα. Οι μικροί «νυγμοί» διατηρούν σχεδόν άθικτη την επιδερμίδα και αυτό σημαίνει ότι η επούλωση είναι σχεδόν άμεση διαρκώντας μέχρι 3 μέρες. Κάτι που κάνει τη μέθοδο εξαιρετικά δημοφιλή είναι η γρήγορη κοινωνική επανένταξη. Η επανένταξη είναι υπόθεση "Σαββατοκύριακου», η δε επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες και την εργασία είναι πλήρης μετά από 4 μέρες.

Επίσης, το skin needling είναι αποτελεσματική θεραπεία για ευαίσθητες περιοχές δέρματος για τις οποίες δεν ενδείκνυνται άλλες μέθοδοι λείανσης. Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, ειδικά την περιοχή κάτω από αυτά, την περιοχή του λαιμού και την ράχη των χεριών. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Αν οι προς θεραπεία περιοχές είναι πολλές σε ολόκληρο το σώμα, γίνεται με τοπική αναισθησία και ελαφρά μέθη στην κλινική.

Επαναληπτική αγωγή

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερες από μία θεραπείες, ώστε να εκτιμήσουν  την θεαματική πρόοδο που επιτυγχάνεται, ειδικά όσον αφορά την λεπτή ρυτίδωση και την βελτίωση των ουλών. Τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από 6-8 εβδομάδες από κάθε συνεδρία. Όταν ο χρόνος αποθεραπείας συγκριθεί με τον χρόνο αποθεραπείας άλλων παρεμβατικών μεθόδων, βλέπουμε ότι αποτελεί καταπληκτική εναλλακτική θεραπεία για το σβήσιμο των λεπτών ρυτίδων και των ουλών. Είναι εξάλλου και η πιο οικονομική από όλες τις θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος και Βελτίωσης της υφής του.

Συνδυασμοί επεμβάσεων

Το skin needling μπορεί και συνήθως συνδυάζεται με: χειρουργική ανανέωση προσώπου, face lift, mini lift, lifting τραχήλου (λαιμού), βλεφαροπλαστική, αποκατάσταση δυσμορφιών προσώπου αλλά και αισθητική πλαστική χειρουργική του σώματος, σε επεμβάσεις όπως λιποπλαστική γλουτών, μέσης, κοιλιάς, βραχιόνων, μηρών, γονάτων, ράχεως.
Είναι ιδανική μέθοδος για βελτίωση της εικόνας φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε πολλά γυναικεία σώματα, η γνωστή "κυτταρίτιδα" αλλά και για την περιοχή του «ντεκολτέ» -σημαντικό για πολλές γυναίκες που εκτίθενται στο Μεσογειακό ήλιο.
Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ταυτόχρονη χρήση ενέσιμων τεχνικών για ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ, για μεσοθεραπεία με αμινοξέα και βιταμίνες και για αντιγήρανση με ένζυμα και άλλες ευεργετικές ουσίες.
Η τεχνική skin needling όταν επαναλαμβάνεται πολλές φορές (μία συνεδρία κάθε ένα-δύο έτη) έχει πιο ευνοϊκό και αθροιστικό αποτέλεσμα.Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής 
Μαρία Θάνου, Ιατρός, Α' Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
 

Ιατρικός Κόσμος (έκδοση του Ιατρικού Αθηνών)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιωάννης Λύρας, AEXPI, ACEIP, FICS, NYAS

Αισθητικός, Επανορθωτικός και Laser Πλαστικός Χειρουργός.

Ιστότοπος: www.ioannislyras.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.