Web
Analytics
Όμορφος λαιμός με τη πλαστική χειρουργική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Όμορφος λαιμός με τη πλαστική χειρουργική

H ψυχολογία της οµορφιάς είναι πολύπλοκη, όχι µόνο επειδή η έννοιά της δεν έχει ακόµη αποσαφηνιστεί, αλλά και επειδή σε µεγάλο βαθµό, βρίσκεται «στη µατιά του θεατή».

Η οµορφιά µπορεί να αποδοθεί σε οτιδήποτε απευθύνεται στις αισθήσεις µας και είναι συµβατή µε τις προσωπικές µας προτιµήσεις. Το πώς αντιλαµβανόµαστε την οµορφιά αποτελεί σε µεγάλο βαθµό, προβολή των προσωπικών µας αναγκών, εξυπηρετεί τις εξιδανικεύσεις µας και σαφώς αντικατοπτρίζει την φυσική ανάγκη να σχετιζόµαστε µε ότι βρίσκουµε ελκυστικό.

Οι άνθρωποι, αντιλαµβανόµαστε τον κόσµο µε βάση τις αισθήσεις µας και τείνουµε να επαναλαµβάνουµε διαδικασίες ή εµπειρίες που απευθύνονται σε αυτές, και να θεωρούµε ως ελκυστικό αυτό που έχει συµµετρία, αρµονία, δοµή και µορφή. Η θεωρία της συµµετρίας και της τέλειας αναλογίας έπαιξαν πολύ σηµαντικό ρόλο στην ιστορία της αισθητικής, σε όλους τους πολιτισµούς, ανεξαρτήτως κοινωνικού προγραµµατισµού.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ χειρουργικής µάς δίνει τη δυνατότητα να «αγνοήσουµε» τον χρόνο και να αποκτήσουµε το σώµα µε τις τέλειες αναλογίες, το πρόσωπο µε απόλυτα συµµετρικά στοιχεία... να γίνουµε όµορφοι.

ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ανθρώπινου σώµατος, ανδρικού και γυναικείου, κανένα δεν είναι πιο ευαίσθητο στους νόµους της βαρύτητας, απ' ότι ο λαιµός και το προγούλι.
Τα χρόνια που περνούν, λίγα παραπάνω κιλά και αγχωτική ζωή, όλα αυτά συντείνουν στη δηµιουργία ενός αντιαισθητικού χαλαρωµένου περίσσιου δέρµατος κάτω από το σαγόνι, που «φωνάζει» ότι ίσως πλέον να µην είµαστε τόσο νέοι πια.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που προκαλούν συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιµού είναι πολλοί και διαφέρουν από άτοµο σε άτοµο.
Κυρίως όµως είναι το αποτέλεσµα παραπανίσιων κιλών, του χρόνου που περνά και κάποιες φορές της ανατοµίας του ίδιου του ατόµου. Ακίνδυνο µεν, ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες αλλά και οι άνδρες βρίσκουν το προγούλι αντιαισθητικό και θεωρούν, κάθε φορά που αντικρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, ότι τους αλλοιώνει την εικόνα και τους γερνά. Τα παραπάνω κιλά είναι η βασική αιτία για τη δηµιουργία χαλάρωσης κάτω από τον λαιµό, παρ' όλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι ακόµη και υγιείς και αδύνατοι άνθρωποι, ακριβώς επειδή το δέρµα στην περιοχή είναι υπερβολικά ευάλωτο, είναι πιθανόν να παρουσιάσουν προγούλι.
Το σταθερό βάρος και η άσκηση είναι µια λύση, αλλά όχι πάντα αποτελεσµατική – το µόνιµο και αισθητικά τέλειο αποτέλεσµα το δίνει αποκλειστικά και µόνο η αισθητική πλαστική χειρουργική.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ που προσφέρονται, όλες απλές και ανώδυνες, πραγµατοποιούνται µε τοπική αναισθησία και έχουν εξαιρετικά αποτελέσµατα. Οι τεχνικές, κλασικές και νέες, τελειοποιούνται συνεχώς και ο δείκτης ικανοποίησης από άτοµα που έχουν διαλέξει τη µέθοδο της πλαστικής χειρουργικής, υψηλός. Ας δούµε την κάθε µία τεχνική ξεχωριστά.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιµοποιεί µεταλλικά σωληνάκια τα οποία στην άκρη τους σχηµατίζουν µια οπή και έχουν διάµετρο από 2 έως 4 χιλιοστά. Αυτά είναι συνδεδεµένα µε µια συσκευή αναρρόφησης και λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν. Στο πρώτο βήµα της επέµβασης εφαρµόζει την τοπική αναισθησία και ένα κοκτέιλ ουσιών που προκαλεί ευεργετική δράση, η οποία διαρκεί καθ' όλη την επέµβαση και κατά την οποία µπορεί να αφαιρέσει το λίπος από την περιοχή του λαιµού. Κατόπιν εισχωρεί στον υποδόριο λιπώδη ιστό και µε κινήσεις «εµπρός – πίσω» αφαιρεί το λίπος. Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά. Μετά µία ώρα ο ασθενής µπορεί να φύγει για το σπίτι του. Χωρίς σηµάδια, χωρίς πόνο, αποτελεί την πρώτη και ιδανική εναλλακτική λύση για την αντιµετώπιση της χαλάρωσης στον λαιµό.

LASER-LYSIS

Η Laser-lysis (που σηµαίνει διάσπαση µε ακτίνες laser είναι µια τεχνική αισθητικής χειρουργικής που βασίζεται στη χρήση ακτινών laser, που όταν εισχωρήσουν κάτω από το δέρµα, βοµβαρδίζουν τη µεµβράνη των λιπωδών κυττάρων, απελευθερώνοντας το λίπος που περιέχεται στο εσωτερικό τους. Ο χειρουργός πραγµατοποιεί τοπική αναισθησία και ύστερα εισάγει µία οπτική ίνα στο στρώµα του λίπους που πρέπει να εξουδετερώσει. Σε αυτό το σηµείο δρα το laser και µε πολύ λεπτές κινήσεις προχωρά εµπρός και πίσω την οπτική ίνα διασπώντας τα λιποκύτταρα. Τα αποτελέσµατα της λιπόλυσης µε laser είναι αρκετά γρήγορα, αν και δεν είναι άµεσα. Το λίπος δεν αποµακρύνεται από τον οργανισµό, αλλά αφήνεται στο σώµα έτσι ώστε να αποβληθεί µε φυσικό τρόπο.

ΜΙΝΙ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΛΑΙΜΟΥ

Με πολύ µικρή τοµή και διακριτικούς χειρισµούς, το µίνιλίφτινγκ λαιµού επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα στην προσπάθεια βελτίωσης ενός χαλαρού λαιµού (όταν περισσεύει και δέρµα εκτός από λίπος).
Στην επέµβαση αυτή, εξατοµικεύεται το πρόβληµα, δίνοντας λύση σε ενδιαφερόµενους, που είτε δεν έχουν καθόλου γωνία µεταξύ της κάτω γνάθου και της τραχηλικής χώρας (λαιµού) είτε έχουν προγούλι που κρύβει αυτή τη γωνία. Επειδή, συνήθως, το πρόβληµα οφείλεται και στο ότι ο λεπτός µυς που ντύνει σαν γάντι τον λαιµό έχει χαλάρωση σε νεαρότερη ηλικία, µε ειδικά εργαλεία σφίγγουµε ξανά αυτό τον µυ, ώστε να δηµιουργήσουµε τη γωνία που έλειπε. Εάν µε την ξαφνική απώλεια κιλών έχει ταυτόχρονα χαλαρώσει και το δέρµα του λαιµού, διορθώνουµε και τη χαλάρωση, αφαιρώντας όλο το δέρµα που περισσεύει.
Η επέµβαση ενδείκνυται για γυναίκες µε χαλαρούς τραχηλικούς µυς, αλλά και για άνδρες 40-60 ετών που δεν θέλουν να κάνουν λίφτινγκ προσώπου. Η επέµβαση διαρκεί µιάµιση ώρα περίπου και πραγµατοποιείται µε τοπική αναισθησία και µέθη.

THREADING

(Εσωτερική ανάρτηση µαλακών ιστών του λαιµού)

Πρόκειται για ένα εσωτερικό πλέγµα από απορροφήσιµα νήµατα που λέγεται threading και το οποίο ως σκοπό έχει να υποστηρίξει εσωτερικά το πρόσωπο, ώστε να µην είναι αναγκαία η υπερβολική τάση επί του δέρµατος που οδηγεί στην αναπόφευκτη υπερβολή.

Τα νήµατα δεν είναι πλαστικά, αλλά από «ζάχαρη» και απορροφώνται σε 40 ηµέρες, αφήνοντας ένα πλέγµα από νέο κολλαγόνο που ο ίδιος οργανισµός δηµιουργεί, σταθε-ροποιώντας το διαχρονικό αποτέλεσµα.
Η ύπαρξη του υποστηρικτικού πλέγµατος (threading), το οποίο όταν απορροφηθεί αφήνει ένα δίκτυο νέου κολλαγόνου (δοµική ουσία του δέρµατος) εγγυάται τη µακροβιότητα του αποτελέσµατος.
Η επέµβαση διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται µε τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική.

ΠΗΓΟΥΝΙ

Η πλαστική χειρουργική επιτρέπει, µε επέµβαση στο πηγούνι, να δοθεί ένα νέο σχήµα στο πρόσωπο, και έτσι η γωνία προσώπου και λαιµού να τονίζεται περισσότερο. Αυτό γίνεται µε µοντέρνα, ειδικά σχεδιασµένα εµφυτεύµατα, όπου µπορεί κανείς να εναρµονίσει αισθητικά το προφίλ διορθώνοντας ένα µικρό πηγούνι (πωγωνοπλαστική) µε πρόσβαση από την έσω επιφάνεια του κάτω χείλους.
Αν η διόρθωση γίνεται ταυτόχρονα µε τη ρινοπλαστική, το υλικό που χρησιµοποιείται είναι το ίδιο το οστό που αφαιρέθηκε από τη ράχη της µύτης.
Αν γίνεται ανεξάρτητα από ρινοπλαστική, τότε η µείωση γίνεται µε µερικές τοµές µέσα από το κάτω χείλος, που δεν αφήνουν καθόλου σηµάδια, η δε αύξηση µε υλικά που είτε είναι συνθετικά (κοράλι, πορώδες ηλιοπλαστικό) είτε είναι εµφύτευµα τεχνητού οστού.
Τα παραπάνω εµφυτεύµατα (κοράλι, πορώδες ηλιοπλαστικό ή φυσικό οστούν) για το πηγούνι, τα ζυγωµατικά και τη µύτη, επίσης χρησιµοποιούνται σε µερικές επιλεγµένες περιπτώσεις, ειδικά όταν η δυσµορφία περιλαµβάνει ασυµµετρίες στο πρόσωπο.
Ορισµένες φορές χρησιµοποιείται και το αυτόλογο λίπος (δηλ. λίπος από τον ίδιο τον οργανισµό µας) για εφαρµογή σε συγκεκριµένες περιπτώσεις.
Τελευταία επιλογή αποτελούν και οι ενέσεις υδρογέλης για την αντιµετώπιση αισθητικών προβληµάτων στη συγκεκριµένη περιοχή.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ... ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΝΕΑΝΙΚΟ!

Λάµψη και ευεξία ορατή και στο πιο ανύποπτο µάτι

Με την τεχνική της µεσοθεραπείας, που οφείλει το όνοµά της στην ευεργετική δράση της στη µέση στοιβάδα του δέρµατος, χρησιµοποιούµε cocktail από βιταµίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που εισάγονται σε συγκεκριµένες περιοχές του προσώπου, του ντεκολτέ και των χεριών και απορροφώνται από το µεσαίο υπόστρωµα του δέρµατος.
Με τη συγκεκριµένη εφαρµογή, τα συστατικά εισχωρούν πιο άµεσα στα λιποκύτταρα, δίνοντας αµεσότατα αποτελέσµατα.
Η µεσοθεραπεία συνήθως πραγµατοποιείται σε µία αρχική φάση 2-4 συνεδριών µε απόσταση µίας εβδοµάδας, ενώ τα αποτελέσµατα συντηρούνται µε επισκέψεις 2 φορές τον χρόνο.
Σε συνδυασµό δε, µε ειδικό υαλουρονικό οξύ µεσοθεραπείας, η περιοχή του µπούστου ενυδατώνεται και λάµπει.
Οι επεµβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής προσφέρουν θεαµατικά αποτελέσµατα εύκολα και µε χαµηλό κόστος, προσδίδοντας µεγάλο βαθµό ικανοποίησης στους ενδιαφερόµενους, επιλύοντας θέµατα που άλλοτε µπορεί να φάνταζαν δυσεπίλυτα.

 

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιωάννης Λύρας, AEXPI, ACEIP, FICS, NYAS

Αισθητικός, Επανορθωτικός και Laser Πλαστικός Χειρουργός.

Ιστότοπος: www.ioannislyras.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.