Web
Analytics
Ακτινοβολία: O αόρατος εχθρός της υγείας μας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ακτινοβολία: O αόρατος εχθρός της υγείας μας

Γράφει: Aida Caras

 

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι η μεταφορά ενέργειας με μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ή σωματιδίων. Τα κύματα μπορούν να διαφέρουν στο σχήμα, το μήκος και τη συχνότητα. Μπορούν να έχουν γωνιώδη ή κυματιστή μορφή. Η συχνότητα είναι ο αριθμός των κυμάτων ανά δευτερόλεπτο (Ηertz) και σχετίζεται άμεσα με το μήκος κύματος. Η γωνιώδης ακτινοβολία είναι αυτή που δεν αναγνωρίζεται από το κυτταρικό μας σύστημα και την αντιλαμβάνεται ως εχθρική.

Πηγές ακτινοβολίας που επηρεάζουν τον οργανισμό είναι το κινητό τηλέφωνο, το ασύρματο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η τηλεόραση, oι μετασχηματιστές του φωτισμού, ο φούρνος μικροκυμάτων, το baby phone, τα στρώματα νερού, οι ηλεκτρικές κουβέρτες, τα κρεβάτια με ηλεκτρικό μηχανισμό, το Bluetooth, DECT, WiFi, τροφοδοσία ρεύματος για το τραμ, τρόλεϊ, τραίνο, μετρό. Δορυφορικές κεραίες, γεωπαθητική ακτινοβολία.

Επίσης GSM και UMTS κεραίες, πυλώνες υψηλής τάσης, υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας και ραντάρ (πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1.200 μέτρων).

Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ακτινοβολία. Τα συμπτώματα ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Έντονη αντίδραση στην ακτινοβολία, ονομάζεται «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία» ΕΗS (Electromagnetic Hypersensitivity). Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ελαφρά συμπτώματα όπως κόπωση ή πονοκέφαλο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα συμπτώματα αυτά αργότερα μπορούν να χειροτερέψουν.

Ελαφρά συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με την ακτινοβολία είναι τα εξής: Χρόνια κόπωση, στρες, πονοκέφαλος, ημικρανία, προβλήματα συγκέντρωσης, μάθησης, μνήμης. Ανορεξία, ζαλάδα, ανησυχία, υπερκινητικά και δυσπροσάρμοστα παιδιά. Κατάθλιψη, υψηλή πίεση, συχνό κρυολόγημα, πόνοι στους μυς, τένοντες, αρθρώσεις, αυχένα και μέση, άσθμα, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, βουητό στα αυτιά, πόνοι στις σιαγόνες και τα δόντια, ρινορραγίες, τριχόπτωση, προβλήματα/πόνοι στα έντερα και το στομάχι, ρεψίματα, αέρια, ακράτεια, μουδιασμένα άκρα, ανησυχία στα πόδια (Restless legs), πονεμένα, πρησμένα άκρα.

Επιβαρυμένες περιπτώσεις διαπιστωμένες βάσει παγκοσμίων ερευνών: Αυτισμός, επιληψία, πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, όγκος στο ακουστικό νεύρο, καρκίνος του εγκεφάλου και διάφορα άλλα είδη καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άνθρωποι που κάνουν χρήση του κινητού τους πάνω από δέκα χρόνια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για όγκο στο κεφάλι. (Πηγή: Daily Telegraph)

Πολλαπλές έρευνες από 14 χώρες πιστοποιούν ότι η αποθήκευση ακτινοβολίας στον οργανισμό γίνεται επικίνδυνη μετά από κάποιο ποσοστό. Ανά 100 ώρες χρήσης το ποσοστό αυξάνεται κατά 5%. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το κινητό αλλά και για το ασύρματο τηλέφωνο (DECT). (Πηγή: www.medishdossier.org)

Μεγάλη βλάβη στον οργανισμό μας επιφέρει και η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 31-8-2007 από το BioInitiative Working Group, όπου συνεργάστηκαν 20 κορυφαίοι επιστήμονες από 6 χώρες και καταγράφεται από Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, παρέχει αποδείξεις για την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας. Ο καθηγητής Martin Blank ερευνητής του Columbia University, αναφέρει ότι η ακτινοβολία εισχωρεί εις βάθος στον οργανισμό και διαταράσσει όλες τις βιολογικές διεργασίες. Σε κάποιο τύπο κυττάρων, το DNA αντιδρά ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας και δημιουργεί βιοχημική αντίδραση ( κυτταρικό στρες ).

Η αϋπνία είναι ένα απ' τα πρώτα σήματα κινδύνου (η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει την ισορροπία μελατονίνης στον οργανισμό. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη η οποία ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού).

Επίσης άλλες έρευνες διαπιστώνουν την αύξηση υπερκινητικότητας και κακής κοινωνικής συμπεριφοράς σε παιδιά ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), που σχετίζεται με την ακτινοβολία από μικροκύματα. Το BioiInitiative Report λέει ότι η ακτινοβολία είναι νευροτοξική, δημιουργεί καρκινογενέσεις και μπορεί να επιφέρει βλάβη στο DNA, να διαταράξει το ανοσοποιητικό σύστημα, να επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου και να δημιουργήσει καρδιακές παθήσεις.

Ακτινοβολία στη δουλειά

Ακόμα και στο δάπεδο της εργασίας υπάρχουν πηγές ακτινοβολίας, που μπορούν να έχουν αρνητική επιρροή στην υγεία σας. Το Ολλανδικό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης αναφέρει: «Οι υπάλληλοι μπορεί κατά τη διάρκεια της εργασίας τους να είναι εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία δημιουργούνται από τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, τις συσκευές μετάδοσης και τη χρήση μετασχηματιστών ή πομπών».

Πολλοί οργανισμοί και εταιρείες αναγνωρίζουν ότι οι υπάλληλοί τους ταλαιπωρούνται από συμπτώματα κι ενοχλήσεις χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχονται. Συχνά προβλήματα όπως η υπερκόπωση και το στρες, λόγω της ακτινοβολίας είναι πολλές φορές αιτία για να απουσιάσουν απ' την εργασία. Στην Ευρώπη ήδη έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα συνεργασίας ανάμεσα στο γιατρό και τον θεραπευτή ακτινοβολίας. Το νέο αναγκαίο επάγγελμα που δημιουργήθηκε «ο θεραπευτής ακτινοβολίας», δεν κάνει διάγνωση αλλά μέτρηση με ειδικά μηχανήματα, της επιβάρυνσης της ακτινοβολίας στον οργανισμό. Εντοπίζοντας το ποσοστό επιβάρυνσης, γίνεται μια εξισορρόπηση του οργανισμού και προτείνεται η χρήση ειδικών βιοτεχνολογικών προϊόντων μετατροπής και προστασίας ακτινοβολίας, για να συμβάλλουν στη διατήρηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού.

Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν για την προστασία της υγείας σας από την ακτινοβολία από το κινητό, το ασύρματο τηλέφωνο, τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Υπάρχουν ειδικά συστήματα προστασίας από την ακτινοβολία για το χώρο του σπιτιού, του σχολείου και οποιουδήποτε εργασιακού χώρου, καθώς και ένα προσωπικό προϊόν προστασίας που λειτουργεί 50cm γύρω και μέσα από το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν τα κύτταρα ανενόχλητα να επικοινωνούν σωστά (αποφυγή κυτταρικού στρες).

Τα βιοτεχνολογικά προϊόντα δημιουργήθηκαν σύμφωνα με την αρχή του βιοσυντονισμού και αποτελούνται από ένα κύκλωμα ηλεκτρονικών στοιχείων, το οποίο αντιδρά στην ακτινοβολία που προέρχεται από μία ή περισσότερες πηγές. Δονούνται μαζί με την ακτινοβολία (με τη μέθοδο της αντήχησης). Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν ένα σταθερό προσωπικό πεδίο, το οποίο τρέφεται από την πηγή/ές ακτινοβολίας. Αυτό το πεδίο χρησιμεύει για την εξομοίωση των επικίνδυνων ακτινοβολιών στον οργανισμό. Μετατρέπεται η γωνιώδης ακτινοβολία σε κυματιστή (sinus) που αναγνωρίζει ο οργανισμός μας ως μη εχθρική.

Το δίκτυο Θεραπευτών Ακτινοβολίας  μεγαλώνει σημαντικά σε διάφορες χώρες. Ξεκίνησε στην Ευρώπη και επεκτείνεται τώρα και στην Ελλάδα, με ειδική εκπαίδευση και σεμινάρια στον τομέα «Ακτινοβολία και Υγεία».

Το δίκτυο αυτό ανοίγει ένα νέο δρόμο συνειδητοποίησης «το να ζεις και να εργάζεσαι σ' ένα υγιές περιβάλλον». Επίσης ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της εργασίας. Υπολογίζεται κατόπιν έρευνας ότι ως το 2013, η επιβάρυνση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη ζωή μας θα είναι το πρώτο θέμα.

Όποιος μπορεί να δει πίσω απ' αυτό που προσφέρει η τεχνολογία, έχει κάνει άλμα ως προς την προσωπική του υγεία.

 

 
Aida Caras
 

 

Για περισσότερη ενημέρωση:
http://www.youtube.com/watch?v=FSLPSCH3FgQ

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.