Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μύρτιλλα (blueberries) μπορούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις των στομαχικών προβλημάτων όπως η κολίτιδα και μπορούν να προστατεύσουν ακόμη και από τα αναπτυσσόμενα γαστρεντερικά προβλήματα, από την αρχή, εάν λαμβάνονται με προβιοτικά. Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, και έχουν ισχυρή επίδραση στα καθημερινά στομαχικά προβλήματα όταν εξετάστηκαν σε σχέση με άλλα φρούτα και προϊόντα όπως το πίτουρο σίκαλης και πίτουρο βρώμης. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα, όταν ο καρπός τρωγόταν με προβιοτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lund στη
Σουηδία. Όταν τρώγονταν μαζί, τα οξέα που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα αυξήθηκαν θεαματικά στο αίμα των συμμετεχόντων.
Πηγή: AlphaGalileo: http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=67814&CultureCode=en.
Από: Holistic Life, τεύχος 39