Web
Analytics
Ενυδάτωση και κρέμες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ενυδάτωση και κρέμες

Το ξηρό και το αφυδατωμένο δέρμα, δεν είναι οι ίδιες καταστάσεις, αλλά εμφανισιακά έχουν την ίδια κλινική εικόνα. Δηλαδή, ένα δέρμα με τραχύτητα, με έλλειψη ελαστικότητας, συρρικνωμένο, με απολέπιση και με αδυναμία αναπαραγωγής των κερατινοκυττάρων.

Στις αφυδατωμένες επιδερμίδες έχει μειωθεί η περιεκτικότητα τους σε νερό. Στις ξηρές επιδερμίδες έχουν μειωθεί τα λιπίδια που είναι απαραίτητα για την κατακράτηση του νερού. Ένα αφυδατωμένο δέρμα είναι μία κατάσταση δέρματος και όχι τύπος δέρματος. Ακόμη και ένα λιπαρό δέρμα, μπορεί να είναι αφυδατωμένο. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συντελούν στην ξηρότητα του δέρματος.

Η ενυδάτωσή του, αλλά και του ίδιου του οργανισμού, είναι απαραίτητη και πλέον, αναγκαία. Χρειάζεται να καταναλώνει κανείς περισσότερο από 8-10 ποτήρια ημερησίως. Η ενυδάτωση με κρέμα θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν από τη χρήση της αντηλιακής κρέμας και πριν την έκθεση στον ήλιο.

Το σώμα θα πρέπει να ενυδατώνεται με κρέμα, έπειτα από κάθε ντουζ και να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξημένη ανάγκη αυτήν την εποχή.

Η ενυδάτωση που προτείνουμε για το καλοκαίρι, αλλά και μετά από αυτό, είναι κυρίως αυτή που περιέχει υδρόφιλα μόρια όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη και η πανθενόλη.

Η ουρία είναι μόριο με μεγάλη ενυδατική δυνατότητα και για να είναι πιο αποτελεσματική πρέπει να περιέχεται σε μεγάλες περιεκτικότητες σε κάθε σκεύασμα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο εξαιρετικά υδρόφιλο, ιδιότητα που αιτιολογεί πολλές βιολογικές του λειτουργίες. Στο δέρμα αυτή η ιδιότητα είναι ουσιώδης για τη ρύθμιση της ενυδάτωσης των ιστών. Επεμβαίνει επίσης στον πολλαπλασιασμό και τη μετανάστευση των κυττάρων. Στο εργαστήριο έχει βρεθεί ότι ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέως μπορεί να συγκρατεί μέχρι και ένα κιλό νερό. Για να είναι όμως αποτελεσματικό και μέσα στα επιδερμιδικά κύτταρα, και όχι μόνο στους μεσοκυττάριους χώρους, πρέπει να είναι μικρού μοριακού βάρους για να απορροφάται από αυτά.

Η βρώμη είναι συστατικό γνωστό σε όσους πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, όχι μόνο λόγω της ενυδατικής αλλά και της επουλωτικής της δράσης.

Η πανθενόλη προσφέρει ενυδάτωση και ανάπλαση στο δέρμα.

Για το πρόσωπο, λόγω και των συνεχών κινήσεων των μυών του όταν μιλάμε, τρώμε ή γελάμε, χρειαζόμαστε κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη, τα οποία επιτυγχάνουν μια πιο βαθιά και μακροχρόνια ενυδάτωση.

H θεραπεία της ενυδάτωσης έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Να ενυδατώνει σε βάθος.
  • Να αποκαθιστά τις φυσιολογικές άμυνες του δέρματος ενδυναμώνοντας τον υδρολιπιδικό μανδύα της επιδερμίδας.
  • Να λειαίνει λεπτές γραμμές που προκαλεί η αφυδάτωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα απαλότητα και λάμψη.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αργυρώ Πεγιά

Αισθητικός - Κοσμετολόγος Α-ΤΕΙΘ

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.viedebeaute.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Αργυρώ Πεγιά

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.