Web
Analytics
Πως να είστε όμορφη στις γιορτές γρήγορα και οικονομικά - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πως να είστε όμορφη στις γιορτές γρήγορα και οικονομικά

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι µια ανάσα µακριά. Μαζί τους και ένα σωρό εκδηλώσεις, πάρτι, εορταστικά γεύµατα, κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Όλοι θέλουν να αισθάνονται και να δείχνουν στα καλύτερά τους. Έτσι όπως θα φορέσουµε τα ωραιότερα ρούχα µας, θα «φορέσουµε» την καλύτερή µας διάθεση, έτσι θέλουµε να δείχνουµε εµφανισιακά και καλύτεροι.
Τα χρονικά περιθώρια είναι µεν στενά, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ένα «φρεσκάρισµα» της τελευταίας έστω στιγµής.
Οι επεµβατικές θεραπείες είναι αυτές που έχουν τα καλύτερα και εντυπωσιακότερα αποτελέσµατα και όντως τίποτα δεν µπορεί να συγκριθεί µε το νυστέρι. Όµως, αυτήν την εποχή, πέρα από ό,τι άλλο, δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος να συνέλθει κανείς από ένα χειρουργείο και να δείχνει «φρέσκος» για τις γιορτές.
Μια µερίδα ανθρώπων βέβαια, επιλέγει αυτές τις γιορτινές ηµέρες για να υποβληθεί σε κάποια επέµβαση (π.χ. βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, λιποαναρρόφηση, αυξητική µαστών, face-lift) ώστε να εκµεταλλευτεί το χρονικό αυτό διάστηµα των διακοπών και να αναρρώσει µακριά από εργασιακές υποχρεώσεις. Πολλοί δε, θεωρούν και το χειρουργείο αυτό ως ένα «δώρο» στους εαυτούς τους.
Οι περισσότεροι βέβαια προτιµούν κάποιο λιγότερο «επεµβατικό» δώρο στους εαυτούς τους, ώστε να δείχνουν πιο λαµπεροί για τις γιορτές. Τι δυνατότητες υπάρχουν λοιπόν;

Μιλάµε για ενέσιµες εφαρµογές (botox, υαλουρονικό, µεσοθεραπεία, needling), εφαρµογές µε laser (αποτρίχωση, fractional resurfacing, εξάλειψη ευρυαγγειών, αφαίρεση πανάδων) και άλλες πολλές θεραπείες. Οι αλλαγές που πετυχαίνει κανείς µε τις µη επεµβατικές θεραπείες είναι πιο ήπιες, καταφέρνουν να δείχνουν το πρόσωπο πιο ξεκούραστο χωρίς να προδίδουν πως «κάτι» έχει γίνει (όταν εκτελούνται από κατάλληλα εκπαιδευµένους και έµπειρους ιατρούς), απαλλάσσοντάς µας και από τις ενοχλητικές ερωτήσεις των περιέργων για το «τί έχεις κάνει;» κ.λπ.
∆εν έχει κανείς παρά να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευµένο πλαστικό χειρουργό που ασχολείται µε τις συγκεκριµένες θεραπείες, διαθέτει την απαραίτητη εµπειρία και να συζητήσουν από κοινού τις δυνατότητες. Είναι πέρα από κάθε αµφιβολία ότι θα µπορέσει να βρεθεί µια θεραπεία που και το αισθητικό πρόβληµα θα αντιµετωπίσει και ταυτόχρονα θα µπορεί να ενσωµατωθεί στο σφιχτό χρονικό πρόγραµµα πριν τις γιορτές, χωρίς να κάνει τη ζωή µας άνω-κάτω.
Επειδή και η πλαστική χειρουργική έχει υποστεί τις συνέπειες της τρέχουσας κακής οικονοµικής συγκυρίας, είναι βέβαιο πως µε ένα ποσό που µπορεί τελικά εύκολα να το αντέξει η τσέπη µας, µπορούµε να πετύχουµε µια σηµαντική αισθητική βελτίωση της εµφάνισής µας και να µπούµε στην περίοδο των εορτών µε µια πολύ θετική ψυχολογία που θα κάνει εµάς και τους γύρω µας να περάσουµε πολύ καλύτερα.
Με λίγα λόγια οι σπουδαιότερες εξ αυτών:

BOTOX

Είναι απλά η δηµοφιλέστερη αισθητική θεραπεία. ∆εν είναι τυχαίο αυτό βέβαια. Είναι µια ενέσιµη θεραπεία, που όταν γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευµένο ιατρό (και όχι σε αµφιβόλου επιστηµονικής υπόστασης χώρους από µη-ιατρούς) προσφέρει µια εξαιρετικά ξεκούραστη όψη: ούτε ψεύτικα, ούτε παγωµένα πρόσωπα. Το µυστικό της θεραπείας είναι ακριβώς να µη φαίνεται πως την έχεις κάνει.
Και αν έχουµε στο µυαλό µας την εικόνα κάποιου «διάσηµου» που µοιάζει σαν «µάσκα», ας µην ξεχνάµε πως στην Ελλάδα µόνον γίνονται πάνω από 50.000 εφαρµογές botox ετησίως και σίγουρα δεν κυκλοφορούν γύρω µας 50.000 «παγωµένα» πρόσωπα. Το αποτέλεσµα αρχίζει να δείχνει 2 µε 4 ηµέρες µετά την εφαρµογή και µπορεί να κρατήσει ως 6 µήνες.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά του δέρµατός µας. Με την πάροδο του χρόνου µειώνεται και σε συνδυασµό µε τη χαλάρωση των ιστών µπορεί σε κάποια σηµεία να δείξει το πρόσωπό µας «άδειο» και ρυτιδιασµένο. Χαρακτηριστικότερο σηµείο είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες. Εκεί µπορούµε να κάνουµε έγχυση του υαλουρονικού και να «γεµίσουµε» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσµα φαίνεται αµέσως και διαρκεί από 8 έως 10 µήνες ή και περισσότερο, ανάλογα µε τον άνθρωπο. Το υαλουρονικό κατασκευάζεται στο εργαστήριο χωρίς να το λαµβάνουµε από ζώα (σε αντίθεση µε το κολλαγόνο που προερχόταν από αγελάδες και χρησιµοποιήθηκε παλαιότερα) και έτσι δεν δηµιουργούνται αλλεργικές αντιδράσεις.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι και αυτή µια ενέσιµη θεραπεία. Με τη χρήση µιας σύριγγας, εγχύουµε επιφανειακά σε όλο το πρόσωπο ένα διάλυµα µέσω µιας πολύ λεπτής βελόνας. Το διάλυµα συνήθως περιέχει βιταµίνες, ιχνοστοιχεία, αµινοξέα και υαλουρονικό. Όλα αυτά είναι στοιχεία που ούτως ή άλλως υπάρχουν στο δέρµα µας. Απλά στη µεσοθεραπεία, υπερφορτώνουµε το δέρµα µας µε αυτά τα στοιχεία και αυτό δείχνει φρέσκο, ενυδατωµένο και λαµπερό: σαν να φορά κανείς συνεχώς την ακριβότερη ενυδατική κρέµα. Το αποτέλεσµα διαρκεί ένα µε ενάµιση µήνα, αφού ο οργανισµός σιγά-σιγά απορροφά όλα αυτά τα στοιχεία που βάλαµε σε περίσσεια και επαναφέρει το δέρµα στην αρχική του κατάσταση.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι µια παραλλαγή της µεσοθεραπείας. Η διαφορά έγκειται στο «διάλυµα» που χρησιµοποιείται για την έγχυση. Εδώ λοιπόν, παίρνουµε αρχικά ένα δείγµα αίµατος από τον/την ενδιαφερόµενο/η. Αφού το επεξεργαστούµε για 5 λεπτά (φυγοκέντριση), διαχωρίζεται το πλάσµα, τα αιµοπετάλια και τα λευκά αιµοσφαίρια από τα ερυθρά αιµοσφαίρια και τα οποία «πετάµε». Κάνοντας έγχυση στο δέρµα τα υπόλοιπα (µεσοθεραπεία αυτόλογη), µεταφέρουµε στο πρόσωπο αυξητικούς παράγοντες και πολύτιµα κύτταρα του αίµατος, που πάνω απ' όλα είναι δικά µας και όχι κάτι εξωγενές ή φαρµακευτικό. Εφαρµόζουµε ουσιαστικά µια κυτταρική θεραπεία. Τα αποτελέσµατα είναι τόσο άµεσα, αλλά και µακροπρόθεσµα, λόγω της δράσης των κυττάρων και που µπορούν να διαρκέσουν για πάρα πολλούς µήνες.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Μπορεί να διώξει τις ανεπιθύµητες τρίχες από όλα τα σηµεία του προσώπου και του σώµατος αρκεί αυτές να είναι σκούρες και όχι χνουδάτες. Το αποτέλεσµα ακόµα και µίας συνεδρίας διαρκεί για πολύ µεγάλο χρονικό διάστηµα (από 6 ως 12 εβδοµάδες), ενώ αν επαναλάβει κανείς τη θεραπεία για ένα αριθµό συνεδριών (6 µε 10), το αποτέλεσµα είναι πλέον µόνιµο, ανάλογα και µε την περιοχή που αποτριχώνουµε κάθε φορά. Η laser αποτρίχωση είναι µια θεραπεία γρήγορη, αποτελεσµατική και λιγότερο επώδυνη σε σύγκριση µε άλλες µεθόδους (π.χ. κερί, χαλάουα, ηλεκτρόλυση).

ΠΑΝΑ∆ΕΣ

είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατάλοιπα της έκθεσης στον ήλιο, αφού σχεδόν ποτέ δεν εµφανίζονται σε περιοχές που δεν εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει πως όποιος βγαίνει στον ήλιο κάνει υποχρεωτικά δυσχρωµίες. Υπάρχουν και εξατοµικευµένες διαφορές µεταξύ των ανθρώπων που κάποιους τους κάνουν πιο ευαίσθητους στην εµφάνιση των πανάδων σε σύγκριση µε τους υπόλοιπους. Εµφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, τις ράχες των χεριών, το λαιµό και το ντεκολτέ. Τα µη επεµβατικά laser και ιδιαίτερα αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των q-switch, είναι ίσως τα πιο αποτελεσµατικά στην αντιµετώπιση των δυσχρωµιών. Και άλλες θεραπείες µπορεί να προσφέρουν εξίσου καλά αποτελέσµατα, όµως καµµία δεν εγγυάται την οριστική τους εξάλειψη.
Μπορεί λοιπόν µια επίσκεψη στο γιατρό να διώξει τις πανάδες για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά εάν δεν προσέξει κανείς την έκθεση στον ήλιο στο µέλλον, τότε µάλλον θα εµφανισθούν ξανά µε µαθηµατική ακρίβεια.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Αντίστοιχα πράγµατα θα µπορούσε να πει και για τις ευρυαγγείες του προσώπου. Εδώ βέβαια, πέρα από την έκθση στον ήλιο, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που διαδραµτίζουν σηµαντικό  ρόλο (όπως π.χ. η ροδόχρους ακµή) στην εµφάνιση των ευρυαγγειών. Τα καταλληλότερα laser είναι µάλλον αυτά της κατηγορίας των pulsed dye lasers, χωρίς να αποκλείονται και άλλα µηχανήµατα. Μια συνεδρία συνήθως αρκεί για να καθαρίσει σχεδόν πλήρως η περιοχή που έχει τις ευρυαγγείες, όµως και εδώ πρέπει να έχουµε υπόψιν µας πως στο µέλλον µπορεί να εµφανισθούν παρόµοιες βλάβες.

NEW LIFE

Είναι µια µη επεµβατική θεραπεία που βασίζεται στην εφαρµογή ρεύµατος ειδικής κυµατοµορφής στο πρόσωπο (και στο σώµα) µε τη χρήση ειδικών ακροφυσίων (probes). Το ρεύµα δρα στους µύες του προσώπου και αυξάνει τον τόνο τους, προκαλώντας µια άµεση ανόρθωση των ιστών του προσώπου. Το αποτέλεσµα είναι άµεσα ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Αν κανείς επιθυµεί ένα πιο µακροχρόνιο αποτέλεσµα, πρέπει να κάνει 6 ως 8 συνεδρίες και µετά να συντηρεί το αποτέλεσµα. Η εφαρµογή είναι ανώδυνη, την αισθάνεται κανείς σαν ένα χαλαρωτικό µασάζ και µπορεί να γίνει ακόµα και λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν, για ένα εντυπωσιακά λαµπερό πρόσωπο, αφού δεν προκαλεί κανένα ερεθισµό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σπύρος Βλάχος

Πλαστικός Χειρουργός

Ιστότοπος: www.bestcosmetic.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Σπύρος Βλάχος

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.