Web
Analytics
Βελτιώστε φυσικά την υγεία σας με μύρτιλλα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βελτιώστε φυσικά την υγεία σας με μύρτιλλα

Γράφει: Shona Botes

 

Για αιώνες τα μύρτιλλα έχουν χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά. Έχουν αντιοξειδωτικές καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κυρίως είναι γνωστά για την φυσική τους ικανότητα να βελτιώνουν την υγεία των τριχοειδών αγγείων και έχουν χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ορισμένων οφθαλμολογικών διαταραχών και βελτίωση της όρασης.

Φλαβονοειδή που βρέθηκαν στα μύρτιλλα, γνωστά ως ανθοκυανοσίδες (anthocyanosides) είναι υπεύθυνα για την αναγέννηση της ροδοψίνης (rhodopsin). Πρόκειται για μια μωβ χρωστική ουσία στο μάτι, η οποία ευθύνεται για την νυχτερινή όραση.

Αυτό το θαυματουργό μούρο χρησιμοποιείται επίσης για την θεραπεία της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθεια, της εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

Τα μύρτιλλα βοηθούν στην προστασία της δομής του κολλαγόνου των αιμοφόρων αγγείων στο μάτι.

Μια μελέτη έχει δείξει ότι συνδυάζοντας εκχυλίσματα μύρτιλλων με βιταμίνη Ε, είναι ικανά να περιορίσουν την εξέλιξη του καταρράκτη.

Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πόλεμου, πιλότοι που κατανάλωναν μαρμελάδα μύρτιλλων, ανέφεραν ότι η νυχτερινή τους όραση παρουσίασε σημαντική βελτίωση.

Τα μύρτιλλα και τα συμπληρώματα μυρτίλλων είναι ικανά να βοηθήσουν την βελτίωση της κυκλοφορίας, την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου και την μείωση της εμφάνισης των κιρσών.

Τα άτομα που πάσχουν από θρόμβωση και στηθάγχη μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά χρησιμοποιώντας μύρτιλλα ή συμπληρώματα μυρτίλλων.

Η σύσταση των αντιοξειδωτικών που βρέθηκε στα μύρτιλλα καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας έτσι στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης. Οι φυσικές αντισηπτικές τους ιδιότητες τα καθιστούν, μια εξαιρετική επιλογή για την θεραπεία του στοματικού έλκους.

Μια ένωση που βρέθηκε στα μύρτιλλα και ονομάζεται γλυκοκινίνη (glucoquinine), έχει την ικανότητα να μειώνει φυσικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με συνέπεια να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους πάσχουν από διαβήτη.

Όταν χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία, με την μορφή υγρών εκχυλισμάτων ή τσαγιού, μπορεί να θεραπεύσει ορισμένες καταστάσεις όπως η φαγούρα, έλκη, εγκαύματα, πεπτικά έλκη, διάρροια και την ινοκυστική νόσο του μαστού.

Η ανθοκυανίνη που περιέχεται σε αυτά τα μούρα, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ορισμένες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί κατά την χρήση μύρτιλλων ή συμπληρωμάτων μύρτιλλων είναι πονοκέφαλοι, διάρροια, ζάλη και αραίωση του αίματος.

Αν εμφανιστούν παρενέργειες, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν φυσικοπαθητικό, βοτανολόγο ή ομοιοπαθητικό.

Οι γυναίκες οι οποίες είναι έγκυες ή θηλάζουν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν συμπληρώματα μυρτίλλων, για την ασφάλεια τους δεν συστήνεται η λήψη τους.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: http://www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.