Τα οφέλη του turmeric (κουρκούμη) και πώς να φτιάξετε τσάι
Γράφει: Keith Lock
Το turmeric (κουρκούμη) χαιρετίζεται ως «η επόμενη βιταμίνη D», καθώς είναι ένα μπαχαρικό που κάνει θαύματα στην υγεία του ανθρώπου, σύμφωνα με πολλές μελέτες.
Turmeric και οφέλη
Το turmeric ανήκει στην οικογένεια τζίντζερ και είναι ρίζα. Η τυπική κατανάλωση του turmeric είναι σε μορφή σκόνης, αλλά υπάρχει στην αγορά και ως εκχύλισμα.
Είναι ένα από τα κύρια μπαχαρικά, που χρησιμοποιείται σε μερικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας. Είναι επίσης ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα.
Πολλά από τα οφέλη του turmeric στην υγεία, οφείλονται στις δραστικές ενώσεις, που ονομάζονται κουρκουμινοειδή (curcuminoids), που περιέχει. Το turmeric είναι σημαντική πηγή ορισμένων βιταμινών Β.
Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που διαπιστώθηκε ότι περιέχει το turmeric είναι:
- Βιταμίνη C
- Βιταμίνες Β1, Β2, Β3
- Ασβέστιο
- Μαγγάνιο
- Φώσφορος
- Κάλιο
- Ψευδάργυρος κ.α
Υπάρχουν πολλές μελέτες για τα πολυάριθμα οφέλη αυτού του αρχαίου μπαχαρικού. Στην πραγματικότητα, το δραστικό συστατικό κουρκουμίνη, έχει συνδεθεί με πιθανή αντικαταθλιπτική δράση. Έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα μεταξύ άλλων, για την θεραπεία των φραγμένων αρτηριών και την βελτίωση των αυτοάνοσων διαταραχών.
Λέγεται ότι αν υποφέρεται από οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, αλλεργίες, χαμηλή ενέργεια, αρθρίτιδα, διαβήτη, υπέρταση, παχυσαρκία, στειρότητα, αυπνία ή ξεσπάσματα ακμής, μπορεί το βαθύτερο αίτιο να είναι ένα ταλαιπωρημένο συκώτι. Το τσάι από κουρκούμη καταπραΰνει, τονώνει το συκώτι και απομακρύνει τις τοξίνες.
Πώς να κάνετε τσάι κουρκούμης χρησιμοποιώντας την ρίζα
Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε τριμμένη κουρκούμη (ή ακόμη απόσταγμα ή βάμμα) αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί και βρείτε ρίζα, τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα θαυμάσιο τσάι κουρκούμης. Να είστε προσεκτικοί γιατί λεκιάζει πολύ εύκολα όπου «πέσει».
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού φρεσκοαλεσμένη ρίζα κουρκούμης (ή 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κουρκούμη)
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένη ρίζα τζίντζερ
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού φυσικής γλυκαντικής ουσίας (ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει) π.χ μέλι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε την ρίζα της κουρκούμης και του τζίντζερ
- Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό
- Μόλις πάρει βράση, αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
- Σουρώστε το τσάι
- Προσθέστε το χυμό του λεμονιού
- Προσθέστε την φυσική γλυκαντική ουσία
Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr
Πηγή: www.naturalnews.com
Τελευταία άρθρα από τον/την .
- Το Nusinersen Εγκρίθηκε στην ΕΕ ως η Πρώτη Θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)
- Παρουσίαση δεδομένων για τη μελέτη CheckMate -204 που αξιολογεί το συνδυασμό nivolumab και ipilimuma
- Γυναικολογία: Κολπική ατροφία, Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα κατά την εγκυμοσύνη και τον Θηλασμό
- Πρωτοποριακή Συνδυαστική Θεραπεία για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV)
- Τροφές για σούπερ ενυδάτωση το καλοκαίρι