Web
Analytics
Χρειάζεστε δεύτερη ιατρική γνώμη (Second Opinion); - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Χρειάζεστε δεύτερη ιατρική γνώμη (Second Opinion);

Πολλά ιατρικά κέντρα στην προσπαθειά τους να παρέχουν όσο τον δυνατόν καλύτερη διάγνωση και θεραπεία για τους ασθενείς, δημιούργησαν την υπηρεσία Δεύτερης Ιατρικής Γνώμης (Second Opinion) και συνεργάζονται με καταξιωμένα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Παραθέτουμε ιατρικά κέντρα/γιατρούς/εταιρίες που την παρέχουν:

1.  Η εταιρεία Care Life S.A είναι από το 1993 αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του γραφείου διεθνών ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska, στην Στοκχόλμη Σουηδίας.

Επίσης, παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ιατρικού φακέλου στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική), για:

 • Δεύτερη ιατρική γνώμη, θεραπεία, νοσηλεία, αποκατάσταση
 • Επανεκτίμηση υλικού βιοψίας (ιστολογικός επανέλεγχος)
 • Πραγματοποίηση ιατρικών μεταφράσεων, κτλ
Μέσω των συνεργαζόμενων νοσοκομείων του δικτύου της (π.χ. Johns Hopkins, Memorial Sloan Kettering, INI Hannover, University Medical Center Hamburg-Eppendorf, Brussels University Hospital κ.α.), καθώς και σε νοσοκομεία της απολύτου επιλογής του ενδιαφερομένου.

Care Life S.A. - Επικοινωνία

Δ/νση: Μωραϊτη 2 & Μεσογείων (έναντι στάσης Μετρό «Κατεχάκη»)
Τηλ: 210-7226451
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.carelifehellas.gr

2. Η Βιοιατρική, αντιλαμβανόμενη κι αυτή τη φορά τις ιδιαίτερες ανάγκες των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, δημιούργησε μια υπηρεσία που έχει ως στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα παροχής μίας αξιόπιστης Δεύτερης Ιατρικής Γνώμης (Second Opinion), σε συνεργασία με έναν από τoυς πιο καταξιωμένους οργανισμούς νοσοκομειακής περίθαλψης διεθνώς, αυτόν της Mayo Clinic της Αμερικής.

Βιοιατρική - Επικοινωνία

Δ/νση: Κηφισίας 132 & Παπαδά (Αθήνα)
Tηλ. 210 6966000
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site:www.bioiatriki.gr

3. Το Ιατρικό Αθηνών σε συνεργασία με το Massachusetts General Hospital και τους Partners Healthcare International ξεκινά το Ιατρικό Αθηνών, για την παροχή "δεύτερης γνώμης σε σοβαρά ιατρικά περιστατικά με τη συνδρομή ομάδας γιατρών από την Ιατρική σχολή του Harvard.

Ιατρικό Αθηνών - Επικοινωνία

Δ/νση: Διστόμου 5-7, 15125, Μαρούσι Αθήνα
Tηλ.: 210-6198100 έως 120
site: www.iatriko.gr

 

4. Το Ιατρικό Κέντρο Βιοπαθολογίας - Μικροβιολογίας Πρόληψης και Διάγνωσης Check Up Medicus σε συνεργασία με την CareLife στην περίπτωση που χρειαστείτε να αναζητήσετε στο εξωτερικό το κατάλληλο νοσοκομείο ή γιατρό αναλαμβάνει:

 • 2η γνώμη διάγνωσης και θεραπείας
 • μεταφορά του ασθενή για θεραπεία
Μεταξύ των συνεργαζόμενων νοσοκομείων του εξωτερικού, είναι τα:
 • Karolinska University Hospital, Στοκχόλμη Σουηδίας.
 • Uppsala Univercity Hospital Akademiska Sjukhuset, Ουψάλα Σουηδίας.
 • Astrid Lindgren Children's Hospital, Στοκχόλμη Σουηδίας
 • University Medical Center Hamburg-Eppendorf, Γερμανία
 • Aachen University Hospital, Γερμανία.
 • Klinkum Nürnberg, Γερμανία.
 • Children's Hospital Hamburg-Altona, Γερμανία
 • Brussels University Hospital, Βέλγιο
 • Clinic Genolier, Ελβετία
 • Hirslanden Group, Ελβετία.
 • The LondonClinic, Αγγλία
 • The National Hospital for Neurology & Neurosurgery, Αγγλία
 • Bariatric Center Stockholm, Σουηδία
 • Rehab Station Stockholm, Κέντρο Αποκατάστασης Στοκχόλμη Σουηδίας
 • m&IFachklinik Herzogenaurach, Κλινική Αποκατάστασης, Γερμανία,
 • IM2S, Κλινική Αθλητιατρικής Χειρουργικής, Ελβετία κ.α.

Check Up Medicus - Επικοινωνία

Δ/νση: Πανόρμου 38, 115.23, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Τηλ: 210-6983.222
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: www.cumedicus.gr

 

5. Η Inter Partner Assistance είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα χάρη στα προγράμματα επείγουσας ιατρικής - ταξιδιωτικής και οδικής βοήθειας πάνω από 20 χρόνια. Ανήκει στον όμιλο ΑΧΑ. Η AXA Assistance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα υπό την επωνυμία Inter Partner Assistance. Ο ασθενής ετοιμάζει τον φάκελο με τις εξετάσεις και απευθύνεται στην εταιρία.

Inter Partner Assistance - Επικοινωνία

Δ/νση: Λ. Συγγρού 379, 175 64 Π. Φάληρο, Αθήνα
Tηλ: 210 9475 900, 210 94 75 920
site: www.inter-partner.gr

 

6. Η MediGuide παρέχει υπηρεσίες Δεύτερης Ιατρικής Γνωμάτευσης εξ' αποστάσεως στο Μέλος της για το οποίο έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από κάποια σοβαρή πάθηση η οποία απειλεί τη ζωή του ή μπορεί να την αλλάξει ριζικά ή υπάρχει αιτιολογημένη υποψία ύπαρξης μιας τέτοιας πάθησης. Η MediGuide συνεργάζεται στενά με Κορυφαία Ιατρικά Κέντρα έτσι ώστε να παρέχει σε παγκόσμια κλίμακα το πλεονέκτημα των υπηρεσιών υγείας.

MediGuide - Επικοινωνία

Δ/νση: Κατεχάκη 36, 115 25 Ν. Ψυχικό
Τηλ.: 210 6898041
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: www.mediguide.eu

 

7. Ο χειρουργός Γρηγόρης Κυριάκου σε απόλυτη συνεργασία με τους ασθενείς του μπορεί να αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό λήψης και μια δεύτερης ιατρικής γνώμης για σοβαρά περιστατικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από μεγάλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, όπως το Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με το οποίο συνεργάζεται. Ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς οργανώνεται και μεταφράζεται υπεύθυνα από τον Δρ. Κυριάκου μαζί με σύντομο σημείωμα προς τον γιατρό του Νοσοκομείου του εξωτερικού.
Μετά την μελέτη του περιστατικού από τον ειδικό γιατρό αποστέλλεται στον Δρ. Κυριάκου η απάντησή του και σε συζήτηση με τον ασθενή αποφασίζεται η πορεία που θα ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση.

Γρηγόρης Κυριάκου - Επικοινωνία

Λεωφ. Κηφισίας 180-182, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 210 6718201
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: www.medic-air.gr

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα κέντρα που θα υϊοθετήσουν την υπηρεσία της δεύτερης γνώμης. Γι' αυτό ενημερωθείτε καλά πριν επιλέξετε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.