Web
Analytics
Άμεση βοήθεια για Εξάρτηση από το Ίντερνετ - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Άμεση βοήθεια για Εξάρτηση από το Ίντερνετ

Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης - κατάχρησης διαδικτύου.

Δίνεται βοήθεια και σε περιπτώσεις εξάρτησης απο ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής, η πρόληψη από την "εξάρτηση" στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί οι γονείς να λάβουν εγκαίρως υπόψη τους τα σημάδια που τους δίνει το παιδί τους και να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς.

Τα παρακάτω συμπτώματα δηλώνουν πιθανώς εξάρτηση από το Ίντερνετ:

 • Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου.
 • Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο.
 • Ξαφνική σχολική αποτυχία.
 • Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου.
 • Μειωμένη φυσική δραστηριότητα.
 • Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις.
 • Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι.
 • Παραμέληση της προσωπική υγιεινής του.

ΑΚΟΜΑ

Αν αισθάνεστε ότι εσείς ή κάποιος δικός σας είναι σε κίνδυνο, είναι καλό να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο σε σας, κέντρο πρόληψης. Επιπλέον είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι στη θεραπεία των εξαρτήσεων γενικότερα και της εξάρτησης από το διαδίκτυο ειδικότερα, η επιτυχία της θεραπείας είναι υψηλότερη σε οργανωμένα πλαίσια, που περιλαμβάνουν και ομαδικες δραστηριότητες.
Τα άτομα που κάνουν κατάχρηση, συχνά δεν συνειδητοποιούν το πρόβλημα ή το αρνούνται. Για το λόγο αυτό και επειδή κάθε προσωπικότητα ανταποκρίνεται καλύτερα σε διαφορετική προσέγγιση, είναι καλό να συμβουλευετείτε ειδικό, για να σχεδιάσετε την καταλληλότερη παρέμβαση.

Κέντρα θεραπείας

Αθήνα

 • Μονάδα εφηβικής υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο παίδων «Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ 10π.μ-2μ.μ. τηλ: 210 7710824. Δέχεται παιδιά και Έφηβους μέχρι 18 ετών.
 • Τμήμα Παθολογικής χρήσης διαδικτύου ενηλίκων Μονάδα απεξάρτησης 18 Ανω ΨΝΑ, 9.00π.μ-8.00μμ, Βουρνάζου 37 Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6448003,2106448980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Δέχεται ενήλικες, όριο ηλικίας αποδοχής τα 18 έτη.
 • ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ, Τμήμα Συμβουλευτικής για εφήβους και νεαρούς ενήλικες για τη προβληματική χρήση του διαδικτύο. Mαγνησίας 25, τηλ.:2108218883, 9.00πμ-5μμ, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Δέχεται εφήβους και αναδυόμενους ενήλικες, όχι μεγαλύτερους των 24 ετών.

Θεσσαλονίκη

 • Ειδικό ιατρείο, Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών και Εφήβων.
  Πέμπτη 9 π.μ.- 2 μμ, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 2310 892.417. Δέχεται παιδιά και Έφηβους μέχρι 18 ετών.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.