Web
Analytics
Udo Erasmus: Γιατί Krill Oil και όχι Ιχθυέλαιο; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Udo Erasmus: Γιατί Krill Oil και όχι Ιχθυέλαιο;

Από την επιστημονική ομάδα της Med Melon

 

Ο Udo Erasmus είναι μια παγκόσμια αναγνωρισμένη αυθεντία στα Θεμελιώδη Λιπαρά Οξέα (EFAs) και τα υγιεινά έλαια. Είναι συγγραφέας της Βίβλου για τα Λιπαρά «Fats that kill, Fats that heal» κι έχει δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων Udo's Choice που περιλαμβάνει το Udo's Oil 3.6.9 Blend (Θεμελιώδη Ω-λιπαρά φυτικής προέλευσης), Προβιοτικά, Ένζυμα και Πράσινα. Τα προϊόντα που φέρουν το όνομά του είναι πολυβραβευμένα, αναγνωρισμένα και περιζήτητα στην παγκόσμια αγορά.

 

Τι είναι το Krill;

Το Krill ανήκει στα καρκινοειδή (crustaceans) μαλακόστρακα και μοιάζει με μικρή γαρίδα. Βρίσκεται σε όλους τους ωκεανούς αλλά ιδιαίτερα στην Αρκτική και την Ανταρκτική. Τα krills τρέφονται κυρίως με άλγη (φύκια) και είναι χαμηλά στην τροφική αλυσίδα. Αποτελούν τη μεγαλύτερη βιομάζα του πλανήτη, η οποία εκτιμάται ότι είναι 725 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι.

Γιατί Krill Oil και όχι Ιχθυέλαιο;

Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα (EPA/DHA) στο Krill Oil είναι δεσμευμένα σε φωσφολιπίδια, ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, και γι' αυτό το λόγο απορροφώνται πολύ γρήγορα. Τα λιπαρά οξέα στα ιχθυέλαια είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων και απορροφώνται πολύ πιο αργά. Επίσης, το Krill Oil είναι πλούσιο στο φυσικά ευρισκόμενο αντιοξειδωτικό Ασταξανθίνη.

 

panel-omega-krill-oil

Γιατί ο Udo Erasmus συνιστά Krill Oil και Όχι τα Ιχθυέλαια;

Εκτός από το προφανές ζήτημα της εξάντλησης των Ιχθυοαποθεμάτων του πλανήτη μας, ο Udo συνιστά αυστηρά εδώ και 20 χρόνια ότι οι τροφές και τα συμπληρώματα πρέπει να υπόκεινται στη μικρότερη δυνατή επεξεργασία. Τα Ιχθυέλαια παρασκευάζονται με σκληρή και εκτεταμένη επεξεργασία, τα στάδια της οποίας περιλαμβάνουν: "μαγείρεμα" της ιχθυόμαζας στους 90°C για 15 λεπτά, συμπίεση της μαγειρεμένης ιχθυόμαζας, διαχωρισμός μέσω φυγοκέντρισης στους 90°C για να αποσπαστεί η ελαιώδης μάζα, αποκομμίωση με φωσφορικό οξύ ώστε να ξεχωρίσει το λάδι μετά τη φυγοκέντριση, ουδετεροποίηση με καυστική σόδα για να φύγει η κόλλα από το λάδι, απόπλυση για να εξαχθούν οι σάπωνες και τα οξέα από το λάδι, αποχρωματισμός σε θερμοκρασίες από 90°C έως 100°C, φιλτράρισμα για να απομακρυνθούν τα βαρέα μέταλλα και τα PCBs, και τελικά αφαίρεση οσμών με ατμό. Αντίθετα, το Krill Oil που συνιστά ο Udo διαχωρίζεται εν πλω από το θαλασσινό νερό και παγώνει άμεσα, αλέθεται σε κόκκους και το λάδι εξάγεται με τη χρήση αιθανόλης (λευκό οινόπνευμα). Δεν υπάρχουν επιμολυντικά στοιχεία στο Krill Oil που πρέπει να απομακρυνθούν. Δεν υπόκειται σε υπερβολικές θερμοκρασίες που μπορούν να «μαγειρέψουν» το λάδι. Είναι τόσο αγνό και ανεπεξέργαστο όσο και τα Φυτικά Ω-Λιπαρά ψυχρής έκθλιψης.

Συνδυάζεται το Krill Oil με τα Φυτικά Ω-Λιπαρά;

Ασφαλώς ναι! Τα Φυτικά Ω-Λιπαρά είναι διατροφικό στοιχείο και αποτελούν το θεμέλιο, τη βάση των αναγκαίων για τη ζωή λιπαρών. Το Krill Oil είναι το συμπλήρωμα. Από τα 100 γραμμάρια λιπαρών που καταναλώνουμε ημερησίως, τα 95 γραμμάρια πρέπει να προέρχονται από Φυτικά Θεμελιώδη λιπαρά οξέα, ενώ τα υπόλοιπα 5 γραμμάρια από συμπληρωματικά λιπαρά όπως είναι το Krill Oil. Τα καθαρά Φυτικά Ω3 και Ω6 –λιπαρά οξέα, σε ιδανική αναλογία 2:1, που είναι εγγυημένα ανεπεξέργαστα, οργανικά και προορίζονται για ασφαλή μακροχρόνια χρήση μεταβολίζονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του οργανισμού μας. Το Krill Oil περιέχει EPA και DHA, τα οποία είναι ουσιαστικά τα προϊόντα μεταβολισμού των Ω3-λιπαρών των φυκιών που καταναλώνουν τα krills. Είναι «έτοιμα» Ω-λιπαρά και απορροφώνται άμεσα απ' όλους. Όμως για την ισορροπία του οργανισμού μας, είναι ζωτικής σημασίας να λαμβάνουμε Ω-λιπαρά και από φυτικές και από ζωικές πηγές. Η ποικιλομορφία στις διατροφικές πηγές, από τις οποίες παίρνουμε θρεπτικές ουσίες, είναι σημαντική και όσον αφορά επίσης τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά κλπ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.