Web
Analytics
Τσαχάκη Ελένη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τσαχάκη Ελένη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Στη συνέχεια, έκανα τη μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Μοριακή Διατροφή», προκειμένου να μελετήσω τη σχέση της διατροφής με τα γονίδιά μας. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τις γαστρεντερικές παθήσεις και πιο συγκεκριμένα, με το «Προφίλ φλεγμονωδών κυτταροκινών και τη διαιτητική πρόσληψη σε άτομα με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου».

Από το 2018, είμαι NLP Wellbeing Ambassador παγκοσμίως, καθώς και NLP Wellbeing Coach, πιστοποιημένη από την INLPTA (International NLP Trainers Association). Επιπλέον, έχω εκπαιδευτεί ως Micro- Expression & Body Language Practitioner και στο Provocative Coaching.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), το εξάμηνο σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας», που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που υπάρχουν λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών. Με στόχο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN), ενώ στον τομέα της κλινικής διατροφής παρακολούθησα το εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή», που διοργανώνεται από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2018, διαθέτω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στα Νότια Προάστια (Γλυφάδα), μέσα από το οποίο παρέχω συνεδρίες διατροφής, καθώς και εξ’αποστάσεως συνεδρίες.  

Από το 2014, ασχολούμαι με περιστατικά σχετικά με την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και του τρόπου σκέψης για το φαγητό, με στόχο το άτομο να μάθει να διαχειρίζεται τη διατροφή του, να κάνει τις σωστές για εκείνον επιλογές, να σταματήσει τα μη-λειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς σχετικά με το φαγητό, ώστε τελικά να μπορεί να διαχειρίζεται το σωματικό του βάρος, τις σκέψεις του γύρω από αυτό και κατ’ επέκταση την ευεξία του.

Αρθρογραφώ τακτικά σε περιοδικά σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και συμμετέχω σε εκπομπές υγείας και μαγειρικής στην τηλεόραση, όπως «Οδηγός Καλής Ζωής» – Alpha, «Η Ζωή μου Η Υγεία μου» – ΕΡΤ, «Γεύσεις από Ελλάδα» – ΕΡΤ, κ.α. Και επειδή η επικοινωνία με τους ανθρώπους αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα, συμμετέχω σε ομιλίες και εκδηλώσεις σχετικά με την εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού, καθώς και σε εθελοντικές δράσεις.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Δημ. Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου, Γλυφάδα, 16561
Τηλ: 210-9610990
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url: www.tsachaki.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/tsachaki.diaitologos/
Instragram: tps://www.instagram.com/elenitsachaki_nutrition 
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/elenitsachaki/

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελένη Τσαχάκη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. 
Diet & NLP Wellbeing Coach

Βιογραφικό

 

Ιστότοπος: https://tsachaki.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.