Web
Analytics
Μητσέα Λία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, Εφήβων & Ζευγαριών - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Μητσέα Λία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, Εφήβων & Ζευγαριών

Βιογραφικό

Η Λία Μητσέα είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος και έχει πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα σπουδών και επιμορφωτικών προγραμμάτων Ψυχολογίας στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στo Λονδίνο- London Metropolitan University / Msc in Counselling Psychology με κατεύθυνση στην Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία-Integrative Psychotherapy (Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία ,Λογικο-θυμική Θεραπεία, Ψυχοθεραπεια Gestalt). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα και Αγγλία.

Αρχικά, εργάστηκε ως ασκούμενη στην Ε.Ψ.Υ.Κ.Α ( Προστατευμένα Διαμερίσματα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης), στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, (Ενδονοσοκομειακές και Εξωνοσοκομειακές δομές) καθώς και στο Νοσοκομείο 'Γεώργιος Παπανικολάου', Γ΄ Νευρολογική Κλινική. Στη συνέχεια εργάστηκε ως πτυχιούχος ψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, και στην Χ.Ε.Ν. Θες/νίκης (Πρόγραμμα Πληροφόρησης-Στήριξης-Παραπομπής Γυναικών-ευπαθών ομάδων).

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Λονδίνο εργάστηκε ως ασκούμενη Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (OxleasNHS), στον Εθνικό Οργανισμό Ψυχικής Υγείας (Mind in Harrow), στη Φυλακή Γυναικών HMP Holloway Prison, προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Καθόλη την διάρκεια των σπουδών και στη συνέχεια ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος εργάσθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Άγχωδη και Φοβικών Διαταραχών National Phobics Society (NPS) και στον Συμβουλευτικό Οργανισμό Πένθους (Camden, Islington & Westminster Bereavement Service).

Διεκπεραίωσε 6ετή κλινική εμπειρία εργαζόμενη σε ψυχιατρικές δομές στην Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική στo Τμήμα των Εξαρτήσεων (Cranstoun Drug Services) και στον Οργανισμό RAPT στη Φυλακή Wandsworth HMP Prison στο πρόγραμμα των Εξαρτήσεων και στην πτέρυγα ψυχικά πασχόντων του νοσοκομείου της φυλακής. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Συμβουλευτική Ψυχολόγος του Τμήματος των Εξαρτήσεων και του Τμήματος Θεραπείας του Νοσοκομείου Priory Roehampton στο Λονδίνο, προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία,ομιλίες και σεμινάρια ψυχοπαθολογίας. Παράλληλα, από το 2002 εργάστηκε ιδιωτικά στο γραφείο της στο Λονδίνο, με ενήλικες & εφήβους.

Από το 2008 συνεχίζει στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη, με άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως αγχώδεις διαταραχές, ψυχοσωματικές διαταραχές, κατάθλιψη, εξαρτήσεις, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε πάσχοντες από διαταραχές προσωπικότητας, χρόνιες ασθένειες, πένθος, μετατραυματικό σύνδρομο καθώς επίσης διεξάγει και αξιολογεί ψυχομετρικές δοκιμασίες. Η επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συντονισμό ομάδων-σχολές γονέων & ψυχο-εκπαιδευτικών ομάδων για διατροφικές διαταραχές, Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση Θυμού & ως εκπαιδεύτρια σε ομάδες( ΙΔΕΚΕ- Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων -Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων). Ασχολείται ως συνεργάτης στο Ψυχολογικό Εργαστήρι (www.psychotherapylab.com) διοργανώνοντας ομιλίες & επιμορφωτικά σεμινάρια για το κοινό, για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές.

Η ίδια, κατά την διάρκεια των σπουδών της μέχρι και σήμερα συνεχίζει την προσωπική της ψυχοθεραπεία, απαραίτητο στοιχείο για την προσωπική της ανάπτυξη και επαγγελματική κατάρτιση.
Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγωνστην Ελλάδα-(ΣΕΨ), του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), του Ομοσπονδιακού Συλλόγου των Εξαρτήσεων (FDAP) & του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (CCC).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Αγ.Σοφίας 30, Θεσσαλονίκη
Κιν: 6938244811
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Λία Μητσέα

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, Εφήβων & Ζευγαριών

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.liamitsea.com

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.