Web
Analytics
Κουζή-Κολιάκου Κοκκώνα, Ιατρός Ειδικός Παθολόγος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κουζή-Κολιάκου Κοκκώνα, Ιατρός Ειδικός Παθολόγος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με βαθμό άριστα. Από το 1973 έως το 1979, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με βαθμό 8, ενώ τα δύο τελευταία έτη ήταν υπότροφος του ΙΚΥ.

Από τον Οκτώβριο του 1979 έως τον Οκτώβριο του 1990, έκανε Υπηρεσία Αγροτικού Ιατρείου στο Γενικό Nοσοκομείο Kιλκίς, για την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, σε θέση ειδικευομένου βοηθού του Aναισθησιολογικού Τμήματος.

Από τον Οκτώβριο του 1980 έως τον Σεπτέμβριο του 1981, εργάστηκε ως άμισθη στο Εργαστήριο της Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τον Σεπτέμβριο του 1981, έγινε επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο της Ιστολογίας - Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Την περίοδο 1981 – 1985, εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο της Ιστολογίας - Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, υποψήφια διδάκτωρ. Το 1985, έγινε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό "Άριστα".
Από το 1985 έως το 1987, εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης στο ίδιο Εργαστήριο με Διδακτορική Διατριβή. Το 1987, έγινε λέκτορας στο ίδιο Εργαστήριο.
Από τον Σεπτέμβριο του 1987 έως τον Αύγουστο του 1989, εργάστηκε ως postdoctoral Research Associate στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Από το 1987 έως το 1992, ήταν λέκτορας στο Εργαστήριο Ιστολογίας - Εμβρυολογίας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ. Το 1992, έγινε επίκουρη καθηγήτρια στο ίδιο εργαστήριο, ενώ από το 1992 έως το 1996 υπηρέτησε ως επίκουρη καθηγήτρια με θητεία στο ίδιο εργαστήριο.

Το 1996, έγινε μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια στο ίδιο Εργαστήριο, θέση που διατήρησε έως το 1999, οπότε εξελέγη αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ίδιο Εργαστήριο. Τη θέση αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα.

Από το Δεκέμβριο του 1982 έως τον Οκτώβριο του 1985, εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός στην Παθολογική Κλινική του Β' Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Το 1985, πήρε τον τίτλο ειδικότητας Παθολογίας, κατόπιν εξετάσεων. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Κυτταρικής Bιολογίας και Νευροανατομίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, στη Μινεάπολη (Department of Cell Biology and Neuroanatomy, Medical School, University of Minnesota, Minneapolis) υπό την επίβλεψη του καθηγητού κ. Stanley Erlandsen, ως Postdoctoral Research Associate.

Από τον Μάιο του 1988 έως τον Αύγουστο του 1989, μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Εργαστηριακής Ιατρικής και Παθολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου (Lab Medicine and Pathology, University of Minnesota, Minneapolis), υπό την επίβλεψη του καθηγητή Leo Furcht.

Κατόπιν επιλογής του Υπουργείου Παιδείας προσκλήθηκε και επισκέφτηκε το εργαστήριο Μελέτης του Συνδετικού Ιστού του καθηγητή R. Timpl στο Max Plank Institute του Μονάχου το έτος 1992.

Από το 1980 μέχρι σήμερα, ασχολείται με ερευνητικό έργο τόσο στο Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, όσο και στα εργαστήρια των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει 40 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με το σύστημα των κριτών και οι εργασίες την έχουν αναφερθεί 289 φορές από άλλους επιστήμονες. Ο συνολικός impact factor των δημοσιεύσεων είναι 107. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε 114 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ήταν 45 φορές προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Γηριατρικής Γεροντολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Εταιρείας Μορφολογίας, της Ομάδας εργασίας ερευνητών σε θέματα Βιοχημείας και Βιολογίας του Συνδετικού Ιστού, στα πλαίσια της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας.

Είναι, επίσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, της Minnesota Electron Microscopy Society, της Histochemical Society με έδρα το New Jersey, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, honorary member of the Academic Community of Varna Medical University, της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας και της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας κατά τα έτη 1998 - 2002 και μέλος της Επιτροπής Σύνταξης της Επιστημονικής Επετηρίδας του Ιατρικού Τμήματος τα έτη 1999 και 2000.

Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ΔΣ και Διευθύντρια των εργαστηρίων της Biohellenika AE.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, 57001, Κτίριο ZEDA, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310.474282, 2310.474284, 2310.474285
Κιν: 6944677746

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κοκκώνα Κουζή-Κολιάκου

Ιατρός Ειδικός Παθολόγος
Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστολογίας - Εμβρυολογίας

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.biohellenika.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κοκκώνα Κουζή-Κολιάκου

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.