Web
Analytics
Η Ρεφλεξολογία ως Προληπτική και Σωματοεκπαιδευτική μορφή θεραπείας για την κύηση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η Ρεφλεξολογία ως Προληπτική και Σωματοεκπαιδευτική μορφή θεραπείας για την κύηση

 Γράφει: Δέσποινα Παπαβασιλείου, Ρεφλεξολόγος

 

Στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρεφλεξολογίας και Εγκυμοσύνης που έγινε στο Ισραήλ το 2009 παραβρέθηκαν Ρεφλεξολόγοι από όλο τον κόσμο όπως Ισραήλ, Αυστραλία, Ισπανία, Δανία, Αγγλία.

Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν οι Ρεφλεξολόγοι: Γιώργος Διακουμής, Γλυκερία Λιόντου και Δέσποινα Παπαβασιλείου. Καθοδηγητής του συνεδρίου ήταν ο Mauricio Moshe Krunick.

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως: Τι μπορεί τελικά να κάνει η Ρεφλεξολογία πάνω στην Εγκυμοσύνη, πάνω στη Γονιμότητα και στην Υπογονιμότητα και πώς μπορεί μια Αποβολή να μπλοκάρει το σώμα μας ψυχολογικά και σωματικά.

Το μόνο που δεν ζούμε είναι το παρόν: Σκεφτόμαστε και αναλύουμε το παρελθόν και προγραμματίζουμε το μέλλον. Οι 9 αυτοί μήνες είναι πάντα ξεχωριστοί όσες γέννες και αν κάνουμε γιατί μέσα μας έχουμε πάντα μια μοναδική παρουσία.

Ερ.: Τι κάνει την κύηση τόσο ξεχωριστή ώστε να χρειάζεται η εφαρμογή προληπτικού πλάνου θεραπείας;

Απ.: Η κύηση είναι μία συγκεκριμένη περίοδος, κατά την οποία οι συνθήκες και τα συμπτώματα συνήθως συμβαίνουν σε συγκεκριμένες στιγμές, οφειλώμενα σε φυσικούς εξελικτικούς λόγους.

Ερ.: Για ποιο λόγο θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την πρόληψη συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης;

Απ.: Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής κατά την διάρκεια της κύησης, για να αποφύγουμε μη αναγκαίες παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της γέννας και για να προετοιμάσουμε το σώμα για την Λοχία, χωρίς να ξεχνάμε τα πολύ σημαντικά ωφέλη για το βρέφος όσο βρίσκεται μέσα στην μήτρα.

Ερ.: Τι είδους συμπτώματα και συνθήκες μπορούμε να προλάβουμε κατά τηn διάρκεια της κύησης και πότε; Πώς μπορούμε να προβλέψουμε αν ένα σύμπτωμα ή μια συνθήκη θα έπρεπε να συμβαίνει ή να εμφανίζεται στην συγκεκριμένη εγκυμοσύνη;

Απ.: Οι παραπάνω ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν με το ακόλουθο Ρεφλεξολογικό Πλάνο Μητρότητας.

Το Ρεφλεξολογικό Πλάνο Μητρότητας είναι ένας πίνακας που μας δείχνει την περίοδο της κύησης κατά την οποία ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα ή συνθήκη εμφανίζεται συνήθως και πότε θα πρέπει να αρχίζουμε την πρόληψη ώστε να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό πλάνο θεραπείας.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1ο Τρίμηνο 2ο Τρίμηνο 3ο Τρίμηνο
ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΝΑΙΜΙΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ
ΑΙΤΙΑ Χαμηλό επίπεδο
σιδήρου
Σύμπτωμα από χάπια σιδήρου
- Φτωχή κατανάλωση νερού
- Φτωχές διατροφικές συνή-
θειες - Δυσκοιλιότητα πριν την
εγκυμοσύνη - Η μήτρα μεγα-
λώνει και πιέζει την εντερική
κοιλότητα.
Δυσκοιλιότητα -
Κακή κυκλοφορία
αίματος κυρίως στην
περιοχή του εντέρου
λόγο πρησμένων
ιστών - Τεντώνει το
παχύ έντερο κατά την
έκκριση.
ΣΥΝΗΘΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Φαρμακευτική
αγωγή
Φαρμακευτική αγωγή Φαρμακευτική
αγωγή
ΠΙΘΑΝΟ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Δυσκοιλιότητα Αιμορροΐδες Έντονος πόνος κατά
την διάρκεια της
γέννας
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ
Βοηθάει το σώμα να
ανταπεξέλθει στην
αναιμία / Αποτρέπει
την Δυσκοιλιότητα
Βοηθάει στην δυσκοιλιότητα -
Προλαμβάνει τις Αιμορροΐδες
Βοηθάει τον οργανισμό στην αποφυγή
δημιουργίας αιμορροΐδων - Σταματάει
την φλεγμονή.

 

Ο σκοπός του πλάνου είναι να προβλέπει τι μπορεί να συμβεί και κυριολεκτικά να σταματάει την μορφή «χιονοστιβάδας». Για να χτιστεί ένα αποτελεσματικό πλάνο θεραπείας με τη Ρεφλεξολογία, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια απαραίτητα στοιχεία όπως:

  • Ιατρικό ιστορικό.
  • Τρόπος ζωής.
  • Διαιτητικές συνήθειες.
  • Περιβαλλοντολογικοί παράγοντες.

Πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν αλλά να αποτραπούν, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για παράδειγμα:

Η αναιμία μπορεί, σε τελική μορφή, να καταλήξει σε σκίσιμο του Περινέου Η επίγνωση ενός πιθανού «ντόμινο», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι να αρχικό σύμπτωμα μπορεί απαραίτητα να οδηγήσει σε μια οριστική συνέπεια. Σε αντίθεση, θα ήταν ανεύθυνο να λέγαμε ότι κάθε κατάσταση αναιμίας θα οδηγούσε σίγουρα σε σκίσιμο του Perinium, ακράτεια, κ.α. Αυτό θα ήταν μια λάθος καθοδήγηση.

Ωστόσο ένα σύμπτωμα με ακατάλληλο τρόπο θεραπείας μπορεί να «οπλίσει» την εμφάνιση ή την επιδείνωση ενός άλλου πιθανού προβλήματος ή κατάστασης.

Ας γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι η Ρεφλεξολογία είναι ένα τρόπος που εναρμονίζει το σώμα μας με τις αλλαγές του σε αυτό το μαγικό ταξίδι που λέγετε Εγκυμοσύνη.

 

Δέσποινα Παπαβασιλείου
Ρεφλεξολόγος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άγχος και ρεφλεξολογία Ρεφλεξολογία »

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.