Web
Analytics
6 συντηρητικά τροφίμων που βλάπτουν την υγεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

6 συντηρητικά τροφίμων που βλάπτουν την υγεία

Φαινομενικά τα συντηρητικά τροφίμων είναι πολύ επωφελή.

Διάφορα προϊόντα διατροφής διατηρούνται πολύ περισσότερο στο ψυγείο και το ντουλάπι,  χάρη σε αυτές τις χημικές ουσίες.

Όμως, ορισμένα συντηρητικά σχετίζονται με παρενέργειες όπως πονοκεφάλους, κυτταρικό θάνατο και καρδιακές παθήσεις.

Οι εταιρίες βγαίνουν κερδισμένες, καθώς τα προϊόντα τους παραμένουν στο ράφι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των χημικών ουσιών που αποτρέπουν μούχλα, μύκητες, βακτήρια, ζυμομύκητες, ακόμη και ιούς.

Απεναντίας οι καταναλωτές βγαίνουν χαμένοι, καθώς η κατανάλωση αυτών των χημικών ουσιών τροφοδοτούν  την εμφάνιση πολλών ασθενειών και διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, των δερματικών προβλημάτων, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της  άνοιας και του καρκίνου.

Δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι κάποιο συντηρητικό είναι επιβλαβές για την υγεία, καθώς οι παρενέργειες που προκαλούνται, οφείλονται περισσότερο στο σωρευτικό αποτέλεσμα των πολλαπλών τοξινών που εισέρχονται στον οργανισμό, πολλές φορές την ημέρα για συνεχόμενα χρόνια.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα 6 κορυφαία συντηρητικά τροφίμων, που καταστρέφουν την υγεία σας.

Λάδι canola (κραμβέλαιο)

Το κραμβέλαιο με την πάροδο του χρόνου πήζει και φράζει τις φλέβες και τις αρτηρίες, περιορίζοντας τη ροή του αίματος, των θρεπτικών ουσιών και του οξυγόνου.

Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού ελαιοκράμβης, που είναι πολύ τοξικοί για τον άνθρωπο και έχουν χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο για εκατοντάδες χρόνια.

Οι κατασκευαστές αναμειγνύουν το κραμβέλαιο με τα επεξεργασμένα τρόφιμα και ντρέσινγκ για σαλάτες.

Βενζοϊκό νάτριο

Το βενζοϊκό νάτριο καταστρέφει τα μιτοχόνδρια, καθώς διαλύει την εξωτερική τους μεμβράνη που περιέχει πρωτεΐνες και τους στερεί το οξυγόνο.

Επίσης, βλάπτει το ανθρώπινο DNA.

Το βενζοϊκό νάτριο «ρίχνει» το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του αίματος (λευχαιμία).

Όταν το  βενζοϊκό νάτριο συνδυάζεται με βιταμίνες C και Ε, σχηματίζεται το βενζόλιο, προκαλώντας προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα αποτυγχάνει να καταπολεμήσει τις ασθένειες και τις λοιμώξεις.

Συναντάται σε αναψυκτικά, βάζα που περιέχουν τουρσιά και πιπεριές.

BHA και BHT

Η ΒΗΑ (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη) και το ΒΗΤ (βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο), προστατεύουν τα τρόφιμα από την αλλοίωση, διατηρούν την γεύση και το χρώμα.

Επίσης, επηρεάζουν το νευρολογικό σύστημα του εγκεφάλου, μεταβάλλοντας τη συμπεριφορά και βοηθώντας τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν.

Συναντώνται σε πατατάκια, κατεψυγμένα λουκάνικα, εμπλουτισμένο ρύζι, φυτικά έλαια, δημητριακά και τσίχλες.

MSG (γλουταμινικό νάτριο)

Το MSG είναι ένα επικίνδυνο συμπυκνωμένο αλάτι που προκαλεί σοβαρή ημικρανία που μπορεί να σκοτώσει και ένα βρέφος.

Το MSG είναι γνωστό ως «διεγερτοτοξίνη» επειδή υπερ-διεγείρει τα ανθρώπινα κύτταρα σε σημείο όπου καταστρέφονται ή πεθαίνουν.

Μερικοί καταναλωτές είναι αλλεργικοί στο MSG και υποφέρουν από κατάθλιψη, αποπροσανατολισμό και βλάβη στα μάτια.

Συναντάται σε πικάντικα τρόφιμα, σούπες σε σκόνη, σάλτσες  ranch, κινέζικα τρόφιμα,  πατατάκια, έτοιμα γεύματα, αλλαντικά, σως μπάρμπεκιου, σως buffalo και το πιστεύετε ή όχι σε πολλά εμβόλια.

Νιτρώδες νάτριο / Νιτρικό νάτριο

Το νιτρώδες νάτριο είναι εξαιρετικά καρκινογόνο όταν εισέρχεται στην ανθρώπινη πεπτική οδό.

Επίσης, σχηματίζει νιτροζαμίνες στην κυκλοφορία του αίματος και δυσκολεύει την αποτοξίνωση των οργάνων, όπως το πάγκρεας και το ήπαρ.

Το USDA προχώρησε στην απαγόρευση του στη δεκαετία του '70, αλλά δεν εφαρμόστηκε από την βιομηχανία, διότι αυτός ο «σταθεροποιητής χρώματος» ξεγελάει τους καταναλωτές, καθώς κάνει τα κρέατα να φαίνονται φρέσκα δίνοντας τους ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Συναντώνται σε μπέικον, ζαμπόν, καπνιστά ψάρια και στα τσιγάρα.

Θειώδες νάτριο

Χιλιάδες άτομα είναι αλλεργικά σε θειώδη άλατα, αλλά ίσως δεν το γνωρίζουν. Αυτό το δημοφιλές συντηρητικό στην οινοποιία μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, πονοκεφάλους και σοβαρές κρίσεις άσθματος.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θανάτου από θειώδη άλατα, καθώς έκλεισε ο αεραγωγός του θύματος εντελώς, οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή.

Τα θειώδη άλατα συναντώνται σε αποξηραμένα φρούτα, εμφιαλωμένο χυμό λεμονιού και χυμό lime, μελάσα και μερικές φορές σε λάχανο τουρσί.

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα επιβλαβή συντηρητικά τροφίμων είναι να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή και να αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και τα επεξεργασμένα προϊόντα.

 

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.