Web
Analytics
Επιστροφή στο σχολείο - χωρίς τοξικά - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Επιστροφή στο σχολείο - χωρίς τοξικά

Από: Special report - EWG (Environmental Working Group)

 

Με το τέλος του καλοκαιριού ξεκινά η αγορά σχολικών ειδών. Είναι μια ευκαιρία για αναζήτηση ασφαλέστερων προϊόντων για τα παιδιά. Τα καλά νέα είναι ότι αφιερώνοντας λίγο χρόνο και προσοχή, είναι εφικτό να δημιουργήσετε ένα σακίδιο γεμάτο με μη τοξικά σχολικά είδη.
Φέτος, σκεφτείτε οικολογικότερα όταν αγοράζετε αυτά τα είδη:

1.  Υλικά καλλιτεχνικών κατασκευών.  Πολλά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες και δεν είναι κατάλληλα για παιδιά - ειδικά για τα πολύ νεαρά παιδιά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά: οι βαφές πρέπει να είναι με βάση το νερό για την αποφυγή διαλυτών και χρωματισμένα με φυσικές χρωστικές ύλες, χωρίς μέταλλα. Μην αγοράζετε πολυμερή πυλό που μένει μαλακός σε θερμοκρασία δωματίου ή μπορεί να σκληρύνει σε οικιακό φούρνο - είναι κατασκευασμένος από PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) και συχνά περιέχει φθαλικές ενώσεις. Προτιμήστε αντί για αυτό να παρασκευάσετε δικό σας «πηλό» έξω από τα κοινά συστατικά.
Σημείωση: Η ετικέτα που αναφέρει "Σύμφωνο με προδιαγραφές ASTM D-4236" είναι απλά μια σήμανση του προϊόντος που απαιτείται, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα ασφαλές.
2.  Πλύσιμο των χεριών.  Επιλέξτε απολυμαντικά με αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη), αλλά χωρίς αρωματικές ουσίες, και υγρά σαπούνια χεριών χωρίς triclosan, τρικλοκαρβάνη ή άρωμα. Και να θυμάστε: Το απλό σαπούνι και νερό, είναι συχνά εξίσου αποτελεσματικό!
3.  Σακίδια.  Αν ήρθε η ώρα για νέο σακίδιο, ψάξτε για τις φυσικές ίνες και απορρίψτε εκείνα που έχουν κατασκευαστεί από PVC. Εάν δεν επιλέξετε φυσικές ίνες, ο πολυεστέρας και το νάιλον είναι καλύτερα από το PVC. (Ελέγξτε την ετικέτα για τον αριθμό 3, το σύμβολο για το PVC, ή αναζητήστε την ένδειξη «όχι PVC» στην ετικέτα.) Οι ετικέτες δεν αναφέρουν πάντα τα υλικά, οπότε ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές ή να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους.
4.  Δοχεία φαγητού.  Επειδή περιέχουν τρόφιμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός τα δοχεία φαγητού να είναι από μη τοξικά υλικά που δεν περιέχουν βαφή με μόλυβδο, PVC, BPA και αντιμικροβιακές χημικές ουσίες. Ορισμένες επιλογές είναι οι εξής: τσάντες τροφίμων από βαμβάκι, πλαστικά χωρίς BPA ή άβαφα ανοξείδωτα δοχεία. Επαναχρησιμοποιείτε σκεύη από το σπίτι και αποθηκεύετε τρόφιμα σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, αντί αυτές της μιας χρήσης (όπως ελαφριά ανοξείδωτα δοχεία ή πλαστικά με αριθμούς 1, 2, 4 ή 5).
5.  Μπουκάλια.  Αφήστε το εμφιαλωμένο νερό του εμπορίου είναι ακριβό, δημιουργεί απορρίμματα και η ποιότητα του νερού δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη από αυτή του νερού της βρύσης. Αντ 'αυτού, δώστε στο παιδί σας στο σχολείο φιλτραρισμένο νερό και άλλα ποτά σε επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη που κατασκευάζεται από πλαστικό χωρίς BPA, αλουμίνιο χωρίς BPA ή ανοξείδωτο χάλυβα.
6.  Μαρκαδόροι.  Τα κοινά κραγιόνια συχνά περιέχουν παραφίνη, η οποία παράγεται από το πετρέλαιο. Ψάξτε για εναλλακτικές λύσεις όπως η σόγια και το κερί. Μην αγοράζετε μαρκαδόρους που στεγνώνουν αμέσως και ανεξίτηλους, που περιέχουν διαλύτες. Να είστε επιφυλακτικοί με το πλαστικό περίβλημα στα κραγιόνια ή τους αρωματικούς μαρκαδόρους – οι μυρωδιές ενθαρρύνουν τα παιδιά να τους μυρίσουν- καθώς οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στααρώματα δεν περιλαμβάνονται στην ετικέτα.
7.  Μολύβια και στυλό . Διαλέξτε απλά ξύλινα μολύβια (όπου δεν υπάρχει χρώμα ή γυαλιστερό επίχρισμα) κατασκευασμένα από ανακυκλωμένη ξυλεία ή ανακυκλωμένη εφημερίδα. Αποφύγετε τα αρωματικά. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ανακυκλωμένο στυλό διαρκείας.
8.  Σημειωματάρια και κλασέρ.  Αποφύγετε τα πλαστικά καλύμματα για κλασέρ και τα σπιράλ σημειωματάρια. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από PVC (πλαστικό με αριθμό 3). Επιλέξτε ανακυκλωμένο χαρτόνι ή φυσικές ίνες αντ 'αυτού, ή αναζητήστε την ένδειξη «όχι PVC» στην ετικέτα.
9.  Προϊόντα χαρτιού.  Ψάξτε για ανακυκλωμένο χαρτί, φτιαγμένο από ανακύκλωση τουλάχιστον 30% που δεν είναι λευκασμένο με χλώριο. Ή ψάξτε για χαρτί που κατασκευάζεται από εναλλακτικές ίνες ή υλικά από δάση με βιώσιμη διαχείριση. Επιλέξτε 100% ανακυκλωμένα χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες χωρίς λεύκανση με χλώριο. Αποφύγετε την προσθήκη λοσιόν, αρωμάτων και χρωμάτων.
10.  Κόλλα.  Προσπαθήστε να ελαχιστοποιείτε την έκθεση των παιδιών σε πολύ ανθεκτικά ή στιγμιαία συγκολλητικά, και την "σούπερ" κόλλα. Περιέχουν τοξικά διαλυτικά. Οι κόλλες με βάση το νερό είναι ασφαλέστερες αν και οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες από πετροχημικά. Καλύτερη επιλογή είναι τα ραβδιά κόλλας. Τα παιδιά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν βενζινόκολλα.
11.  Κινητά τηλέφωνα.  Πολλά παιδιά έχουν κινητά τηλέφωνα. Αν επιλέξετε την αγορά ενός νέου τηλεφώνου, επιλέξτε ένα με χαμηλότερη ακτινοβολία (τιμή "SAR"). Διδάξτε στο παιδί σας ότι όταν δεν το χρησιμοποιεί, θα πρέπει να το απενεργοποιεί και να το αποθηκεύει σε σακίδιο πλάτης, ή κάπου αλλού μακριά από το σώμα, και ότι είναι προτιμότερο να στέλνει μήνυμα αντί να μιλά.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.