Web
Analytics
7 στους 10 Έλληνες χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ιατρικές ιστοσελίδες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

7 στους 10 Έλληνες χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ιατρικές ιστοσελίδες

02 Νοε 2011

Οι επτά στους δέκα Έλληνες χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ιατρικές ιστοσελίδες αναζητώντας πληροφορίες αλλά και συμβουλές.

Αυτό διαπιστώθηκε σε πανελλήνια έρευνα που διεξήγαγε το Νοσοκομείο Υγεία - ειδικότερα η Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Συνεργασία - μαζί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -ειδικότερα το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν. Η έρευνα ξεκίνησε το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2011 και συμμετείχαν πάνω από 1.050 άτομα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μαζί με όλες τις νέες εξελίξεις που αφορούν τον καρκίνο του μαστού παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε διεπιστημονική ημερίδα με τίτλο "Μαστός το αρχαιότερο σύμβολο της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου".

Ιατρικές επιστημονικές ομάδες όλων των ειδικοτήτων ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Κοινό συμπέρασμα η αξία του προληπτικού ελέγχου είναι συχνά καταλυτική. Με τον προληπτικό έλεγχο η νόσος διαγιγνώσκεται σε πρώιμα στάδια που είναι δυνητικά ιάσιμα.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κος Γ. Δουκίδης ο κύριος λόγος που οι πολίτες καταφεύγουν στα ιατρικά sites είναι για να ενημερωθούν για θέματα υγείας, αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν γιατρούς και νοσοκομεία, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που συμμετέχουν σε blogs και forums.

Στις δυνατότητες που δίνει σήμερα η ακτινοθεραπεία αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κος Π. Παντελάκος περιγράφοντάς την ως αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού που συμβάλλει τόσο στον τοπικό έλεγχο της νόσου όσο και στην αύξηση της συνολικής επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Στο ρόλο της εξέλιξης της τεχνολογίας και τα νέα μέσα αναφέρθηκε επισταμένα στην ομιλία της η Συντονίστρια της εκδήλωσης Δέσποινα Κατσώχη: "Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην ακτινοδιαγνωστική ειδικότητα, ψηφιακή μαστογραφία και μαγνητική μαστογραφία, αλλά και ο συστηματικός προληπτικός έλεγχος έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των γυναικών με καρκίνο του μαστού που εντοπίζονται στα πρώιμα στάδια της νόσου". To γεγονός αυτό, όπως εξήγησε η κα Κατσώχη, έχει επιφέρει μείωση της θνησιμότητας σε 20-35%.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που παρακολούθησαν πάνω από 350 άτομα έγιναν παρουσιάσεις από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής της διεπιστημονικής ημερίδας για την ενεργό συμμετοχή και των τριών ειδικοτήτων που ασχολούνται με την θεραπεία κακοηθών νοσημάτων: τη χειρουργική, την ακτινοθεραπεία και τη χημειοθεραπεία.

 

Πηγή: www.iatronet.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.