Web
Analytics
Τα αντισυλληπτικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τα αντισυλληπτικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα από του στόματος αντισυλληπτικά  εμπίπτουν στα καρκινογόνα της κατηγορίας 1, που σημαίνει ότι αποτελούν ένα «γνωστό και πιθανό» παράγοντα που προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Παραδείγματα καρκινογόνων ουσιών της ομάδας 1 είναι ο καπνός, ο αμίαντος, το πλουτώνιο και τα καυσαέρια.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι εκτίθενται σε καρκινογόνους παράγοντες της ομάδας 1 αναπτύσσουν καρκίνο; Όχι απαραίτητα, αλλά οι πιθανότητες ανάπτυξης του  καρκίνου είναι πολύ υψηλότερες.

Τον Αύγουστο του 2014, η «Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου», κυκλοφόρησε ένα άρθρο που ονομάζεται "Πρόσφατη χρήση κάποιων χαπιών για τον έλεγχο των γεννήσεων, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού".

Σε μια μελέτη ασθενών-μαρτύρων,  1.102 γυναίκες  είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και 21.952 δεν είχαν την νόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πρόσφατη χρήση αντισυλληπτικών από το στόμα αύξησε τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 50%, σε σύγκριση με μηδενική ή προηγούμενη χρήση. Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων που περιέχουν οιστρογόνα χαμηλής δόσης δεν αύξησαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Πώς τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων προκαλούν καρκίνο του μαστού; Σύμφωνα με την Δρ Angela Lanfranchi, και το βιβλίο της «Breast Cancer Risks and Prevention»:

Τα οιστρογόνα μπορούν  να προκαλέσουν καρκίνο με δύο τρόπους. Πρώτον, τα οιστρογόνα δρουν ως «μιτογόνα». Τα οιστρογόνα  διεγείρουν τον ιστό του μαστού, το οποίο αυξάνει  τις διαιρέσεις  των κυττάρων (μιτώσεις). Αυτό μερικές φορές έχει ως αποτέλεσμα τον καρκίνο λόγω σφαλμάτων στην κυτταρική διαίρεση (μεταλλάξεις). Δεύτερον, ορισμένοι μεταβολίτες των  οιστρογόνων λειτουργούν επίσης ως καρκινογόνα ή γονιδιοξίνες, προκαλώντας άμεση βλάβη στο DNA, με συνέπεια την δημιουργία των καρκινικών κυττάρων. "

Πώς να προστατευτείτε από τον κίνδυνο του καρκίνου, όταν λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικά:

    • Τρώτε πολλά σταυρανθή λαχανικά (όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο kale, ραπανάκια κ.α). Πάρτε το συμπλήρωμα διατροφής DIM I3C, που αποτελεί μια συγκέντρωση συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών στα σταυρανθή λαχανικά, που συμβάλλει στον μεταβολισμό των οιστρογόνων σε λιγότερο επιθετικούς και προστατευτικούς μεταβολίτες.
    • Υποστηρίξτε το συκώτι σας με θρεπτικά συστατικά όπως η NAC και ο γαϊδουράγκαθος (milk thistle), που θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση οποιασδήποτε καρκινογόνου ουσίας.
    • Οι λιγνάνες που υπάρχουν στον λιναρόσπορο, είναι δυνητικοί αναστολείς του καρκίνου του μαστού. Βοηθούν πραγματικά στον μεταβολισμό των οιστρογόνων και εμποδίζουν την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων που «τρέφουν» τους όγκους. Μια εξαιρετική πηγή συμπυκνωμένου έλαιου λιναριού είναι το  συμπλήρωμα διατροφής Brevail, το οποίο αυξάνει τις συγκεντρώσεις  λιγνάνης  στο σώμα για να ταιριάζει με τα επίπεδα που βρίσκονται στις γυναίκες, που έχουν εξαιρετικό ιστορικό υγείας του μαστού και ορμονική ισορροπία.
    • Αλλάξτε μέθοδο αντισύλληψης.
    • Ακολουθήστε το "The 7 Essentials System", ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα που σας διδάσκει πώς να αποτρέψετε και να θεραπεύσετε τον καρκίνο του μαστού φυσικά. 
     1. 1. Αφήστε η τροφή να είναι το φάρμακο σας
      2. Μειώστε την έκθεση σε τοξικές ουσίες
      3. Ισορροπήστε στην ενέργειά σας με φυσικές μεθόδους όπως βελονισμός, χειροπρακτική, γιόγκα, μαγνήτες κ.α
      4. Θεραπεύστε τις συναισθηματικές σας πληγές.
      5. Υιοθετήστε την βιολογική οδοντιατρική. Αφαιρέστε τα μαύρα αμαλγάματα, καθώς περιέχουν τον τοξικό υδράργυρο. Επιπλέον, υπάρχει σχέση μεταξύ των οργάνων που πάσχουν και των μεσημβρινών των δοντιών. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έχουν πάντα ένα μεγάλο αμάλγαμα ή κανάλι ρίζας στο δόντι που αντιστοιχεί στον μεσημβρινό του στήθους.
      6. Επιδιορθώστε όλες τις βλάβες του σώματος με θεραπευτικά φυτά.
      7. Ανιχνεύστε τον καρκίνο του μαστού έγκαιρα. Η θερμογραφία (μαστού), μπορεί να ανιχνεύσει μη φυσιολογικές μορφές του μαστού, 5-8 χρόνια πριν οι όγκοι να είναι ορατοί στην μαστογραφία. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εξετάσεις αίματος που μπορούν να εντοπίσουν την ανάπτυξη καρκίνου σε κυτταρικό επίπεδο, πριν εντοπιστούν με συμβατικές εξετάσεις. Σταματήστε τον καρκίνο ΠΡΙΝ αρχίσει ακόμη, η εξέταση αίματος να ανιχνεύει τα ένζυμα και τις ορμόνες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.