Web
Analytics
Η Merck Έτοιμη να Λανσάρει τη Νέα Έκδοση των Προγεμισμένων Πενών για τη Γονιμότητα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η Merck Έτοιμη να Λανσάρει τη Νέα Έκδοση των Προγεμισμένων Πενών για τη Γονιμότητα

25 Μαϊ 2016
  • H Merck, ηγέτης στη θεραπεία γονιμότητας έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) άδεια κυκλοφορίας για την εξελιγμένη προγεμισμένη, έτοιμη προς χρήση πένα της φολιτροπίνης άλφα για βελτιωμένη ευκολία στη χρήση
  • Ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας συμβάλλουν στην καινοτομία και βελτίωση του σχεδιασμού ενός προϊόντος που έχει ήδη βοηθήσει να έρθουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια μωρά στον κόσμο1

Η Merck, μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα των επιστημών και της τεχνολογίας, έλαβε την Ευρωπαϊκή έγκριση για την  προγεμισμένη έτοιμη προς χρήση πένα με φολλιτροπίνη άλφα 2.0 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Έχοντας λανσαριστεί αρχικά το 2011, η νέα έκδοση της πένας περιλαμβάνει διάφορα προηγμένα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα να προσφέρουν ένα αυξημένο επίπεδο σιγουριάς στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας.

«Όπως και με την ανάπτυξη της προηγούμενης έκδοσης προγεμισμένων πενών, ακούσαμε προσεκτικά τους ασθενείς μας και τους επαγγελματίες υγείας, αντιλαμβανόμενοι ότι η καλύτερη γνώση των προϊόντων μας προέρχεται από τα άτομα που χρησιμοποιούν και εργάζονται με το χαρτοφυλάκιο των θεραπειών που διαθέτουμε για τη γονιμότητα. Όντας ο παγκόσμιος ηγέτης στη θεραπεία γονιμότητας, αξιολογήσαμε προσεκτικά τις ανάγκες τους, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκομίσαμε από την εργασία μας με την κοινότητα κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών με σκοπό τον εντοπισμό νέων λύσεων», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης του βιοφαρμακευτικού τομέα  της Merck. «Η νέα προγεμισμένη πένα  με φολλιτροπίνη άλφα αναπτύχθηκε με σκοπό τη βελτίωση της θεραπευτικής εμπειρίας του ασθενούς κατά τη χρήση της. Έτσι διασφαλίζεται ότι η πένα είναι απλή στο χειρισμό της, ώστε οι ασθενείς να νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή πιθανότητα για εγκυμοσύνη».

Από τη στιγμή της έγκρισης άδειας κυκλοφορίας της πριν από 20 χρόνια, περισσότερα από δύο εκατομμύρια μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της φολλιτροπίνης άλφα1. Η προγεμισμένη με φολλιτροπίνη άλφα πένα προσφέρει στους ασθενείς μία απλή στη χρήση ένεση αυτοχορήγησης για τις γοναδοτροπίνες της Merck. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός της έχει κάνει ευκολότερο το χειρισμό της νέας προγεμισμένης με φολλιτροπίνη άλφα πένας, αφού διαθέτει ένα μεγαλύτερο παράθυρο προβολής, το οποίο βελτιώνει την αναγνωσιμότητα των πληροφοριών δοσολογίας. Μαζί με μία βαθμονομημένη κλίμακα στο νέο διάφανο φυσίγγιο τα νέα αυτά χαρακτηριστικά παρέχουν αυξημένη ευκρίνεια στον ασθενή, διασφαλίζοντας του ότι έχει χορηγηθεί η σωστή προκαθορισμένη δόση2. Τα βελτιωμένα αυτά χαρακτηριστικά προστίθενται στα υπάρχοντα ισχυρά βασικά χαρακτηριστικά της προγεμισμένης πένας: ακρίβεια στη δοσολογία3,4 και στην ικανότητα να βελτιώνει τα αποτελέσματα της θεραπείας, καθιστώντας δυνατή την εξατομικευμένη δοσολογία5.

Τα υπογόνιμα ζευγάρια έχουν μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες  αποτελούν έναν από τους βασικούς τομείς εστίασης της Merck στον τομέα της υγείας. Η νέα προγεμισμένη με φολλιτροπίνη άλφα πένα αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μας με στόχο την ενίσχυση των θεραπειών γονιμότητας. Αξιοποιώντας τη μακρόχρονη κληρονομιά και τη βαθιά γνώση στον τομέα, η Merck εξακολουθεί να προωθεί την καινοτομία ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας γονιμότητας.

 

Παραπομπές 

1. Market Data Analytics

2. Follitropin alfa prefilled pen, Instructions for use. EU product information for Follitropin alfa solution for injection in a prefilled pen December 2015

3. Christen, M. et al. Expert Opin Drug Deliv. 2011;8(6):833–839

4. Schertz, J.C. et al. Expert Opin Drug Deliv. 2011;8(9):1111–1120

5. Popovic-Todorovic, B. et al. Human Reproduction. 2003;18(11):2275-2282

 

Σχετικά με τη φολλιτροπίνη άλφα

Η φολλιτροπίνη άλφα είναι μία ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (r-hFSH) που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας υπογονιμότητας. Συνταγογραφείται για να συμπληρώσει ή να αντικαταστήσει την φυσικά υπάρχουσα ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη(FSH), μία σημαντική ορμόνη για τη θεραπεία της υπογονιμότητας σε γυναίκες και άνδρες. Η φολλιτροπίνη άλφα έχει εγκριθεί για χρήση στη θεραπεία της υπογονιμότητας στην Ευρώπη από το1995 και στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1997,και είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Είναι ηγοναδοτροπίνη με τη μεγαλύτερη συνταγογράφιση στον κόσμο.


Η Οικογένεια Πενών

Η Οικογένεια Πενών αποτελείται από προγεμισμένες έτοιμες προς χρήση πένες με φολλιτροπίνη άλφα300IU, 450IU και 900IU και φολλιτροπίνη άλφα 250mcg. Η Οικογένεια Πενών αναπτύχθηκε με βάση την ανατροφοδότηση από επαγγελματίες υγείας και από τις γυναίκες εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας για να παρέχει μια κοινή πλατφόρμα ενέσεων για τις γοναδοτροπίνες της Merck, προκειμένου να διευκολύνει την εκπαίδευση, τη εκμάθηση και τη χρήση των πενών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.