Φακοί επαφής....τους προσέχουμε όσο πρέπει;
Μόνο 2% εκείνων που φορούν φακούς επαφής τους καθαρίζουν, προσέχουν και συντηρούν όπως πρέπει σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε σχετικό επιστημονικό περιοδικό. Μάλιστα το 80% εξ αυτών που συμμετείχαν πίστευαν ότι τα έκαναν όλα σωστά. Δυστυχώς όμως η μελέτη έδειξε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.Πολλοί καθάριζαν ελλειπώς τους φακού τους άλλοι τους έφερναν σε επαφή με το νερό και άλλοι πάλι τους συντηρούσαν περισσότερο από όσο πρέπει.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 30% του πληθυσμού είναι μύωπες εξ αυτών το 15% η και περισσότερο φορά φακούς επαφής. Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν από τη μη σωστή συντήρηση των φακών επαφής είναι μεγάλοι.Αν για παράδειγμα έρθει σε επαφή με νερό που φέρει την άκανθαμοιβαδα τότε ο κερατοειδής μας απειλείται.
Η ακανθαμοιβάδα είναι ικανή να προκαλέσει κερατικά έλκη ακόμη και διάτρηση του κερατοειδούς.Επίσης πολλοί κάνουν λάθος και κοιμούνται με τους φακούς επαφής στερόντας έτσι το πολύτιμο οξυγόνο από τον κερατοείδη.Αποτέλεσμα αυτού είναι η υποξία του.
Πηγή: www.skai.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την .
- Το Nusinersen Εγκρίθηκε στην ΕΕ ως η Πρώτη Θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)
- Παρουσίαση δεδομένων για τη μελέτη CheckMate -204 που αξιολογεί το συνδυασμό nivolumab και ipilimuma
- Γυναικολογία: Κολπική ατροφία, Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα κατά την εγκυμοσύνη και τον Θηλασμό
- Πρωτοποριακή Συνδυαστική Θεραπεία για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV)
- Τροφές για σούπερ ενυδάτωση το καλοκαίρι





