Web
Analytics
Επίθεμα Κάνναβης Ανακουφίζει από την Ινομυαλγία και τον Νευροπαθητικό πόνο - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Επίθεμα Κάνναβης Ανακουφίζει από την Ινομυαλγία και τον Νευροπαθητικό πόνο

Το Νοέμβριο του 2016, η εταιρεία «Cannabis Science» στην Καλιφόρνια, κυκλοφόρησε ένα «αναλγητικό επίθεμα» με υψηλή δραστικότητα κανναβινοειδούς CBD, που μετριάζει τον πόνο της ινομυαλγίας και του νευροπαθητικού πόνου, καθώς όταν εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή το δέρμα απορροφά γρήγορα την κάνναβη, εισέρχεται αργά στην κυκλοφορία του αίματος και διεισδύει στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα επιθέματα προάγουν την επούλωση στην τραυματισμένη περιοχή και είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα φάρμακα που χορηγούνται από του στόματος, τοπικά, ενδοφλέβια και ενδομυϊκά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχει μια ελεγχόμενη απελευθέρωση του φαρμάκου στον ασθενή, συνήθως είτε μέσω είτε μιας πορώδους μεμβράνης που καλύπτει μια ομάδα φαρμάκων είτε μέσω της θερμότητας του σώματος που λιώνει τα λεπτά στρώματα φαρμάκου, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο αυτοκόλλητο που περιέχει υψηλής δραστικότητας εκχύλισμα κανναβινοειδούς (CBD),  που μπαίνει αργά στην κυκλοφορία του αίματος και στην συνέχεια διεισδύει στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Διαθερμικά επιθέματα ιατρικής κάνναβης και διαθερμικά στυλό, διατίθενται στο Όρεγκον, το Κολοράντο, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, την Ουάσινγκτον και το Μίτσιγκαν.

Κάνναβη και χρόνιος πόνος

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα απίστευτα αποτελέσματα της κάνναβης στην ανθρώπινη υγεία.

Έχουν αναγνωριστεί πάνω από 85 κανναβινοειδή.  Το νευρικό και πεπτικό σύστημα έχει τους δικούς του ενδοκανναβινοειδείς  υποδοχείς, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα, ρυθμίζοντας την όρεξη, τις κινήσεις, τον ύπνο και τα συναισθήματα.

Τα τερπενοειδή είναι άλλα συστατικά της κάνναβης, τα οποία προσφέρουν ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες. Τα τερπένια και τα κανναβινοειδή έχουν αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μεταβολίζονται εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανναβιδιόλη (CBD) που περιέχεται στην κάνναβη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, προσκολλάται γρήγορα στους υποδοχείς κανναβινοειδών στα περιφερειακά νεύρα και παρεμποδίζει τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο. Τα κανναβινοειδή μετριάζουν επίσης τη φλεγμονή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα άλλο μη ψυχοδραστικό κανναβινοειδές, β-καρυοφυσίνη, έχει διαφορετική μοριακή δομή από τα περισσότερα άλλα κανναβινοειδή και μετριάζει επίσης τη φλεγμονή και αναστέλλει τα σήματα πόνου στα νεύρα.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι η χρήση ιατρικής κάνναβης μπορεί να διαχειριστεί τον χρόνιο πόνο. Οι ασθενείς που έλαβαν κάνναβη, ανέφεραν ότι μείωσαν κατά 64 % τα συνταγογραφημένα παυσίπονα, που είχε ως αποτέλεσμα λιγότερες παρενέργειες.

Η νομιμοποίηση της ιατρικής μαριχουάνας στις ΗΠΑ μείωσε τον αριθμό των θανάτων από υπερβολική δόση κατά 25%, καθώς το 30% των Αμερικανών πάσχει από χρόνιο πόνο. Τα οπιοειδή είναι εξαιρετικά εθιστικά και ενέχουν κίνδυνο υπερβολικής δόσης, που έχει γίνει επιδημία στις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιατρική μαριχουάνα είναι πολύ καλύτερη από την ιβουπροφαίνη. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, περιελάμβανε 215 συμμετέχοντες, αποκάλυψε ότι η μαριχουάνα βελτίωσε τον πόνο, τη λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και τη συνολική ποιότητα ζωής.

Η ινομυαλγία αποτελεί σοβαρή νευρολογική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από έντονο μυοσκελετικό πόνο, μεταβολές της διάθεσης, κόπωση και προβλήματα μνήμης και ύπνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιμετωπίζεται με αντικαταθλιπτικά, συνταγογραφούμενα αναλγητικά, ακεταμινοφαίνη και φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων.

Το «National Pain Foundations» πραγματοποίησε μια μελέτη το 2014, η οποία έδειξε ότι η μαριχουάνα βοήθησε το 62% των ασθενών με ινομυαλγία να θεραπεύσουν τον πόνο και άλλα συμπτώματα.

Μπορείτε να λάβετε τα κανναβινοειδή με την χρήση ηλεκτρικού τσιγάρου ή ατμοποιητή (vaporizer), καθώς και με ενέσιμη ή τοπική εφαρμογή.

 

Μετάφραση/απόδοση από το dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Healthy Food House

Πηγή φωτογραφίας: collective evolution

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.