Web
Analytics
5 Mαϊου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

5 Mαϊου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

03 Μαϊ 2015
Τι σημαίνει για Εσάς Ανεξάρτητη Διαβίωση;
Οι άνθρωποι του Οργανισμού i-living
περιμένουν τη δική σας ερμηνεία ...


5 Mαϊου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

 

Παίξτε με τις λέξεις ή τη φαντασία σας και σημειώστε ή πείτε μας τι σημαίνει για εσάς ο όρος "Ανεξάρτητη Διαβίωση" την Τρίτη 5 Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Μέλη και φίλοι του Οργανισμού Independent Living Organization of Greece - i-living θα σας περιμένουν σε κεντρικά σημεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αναζητώντας από εσάς να δώσετε τη δική σας ερμηνεία για τον όρο "Ανεξάρτητη Διαβίωση".

Συγκεκριμένα, η δράση θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή και στη Δράμα. Περαστικοί, πολίτες κάθε ηλικίας, θα καλούνται –αν θέλουν- να συμπληρώσουν σε ένα χαρτί τη φράση «Ανεξάρτητη διαβίωση είναι....».

Το αποτέλεσμα των διαφορετικών απόψεων θα παρουσιαστεί σ' ένα βίντεο που θα συνθέτει αυτό το πρωτότυπο «παζλ»... Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν και ένα φυλλάδιο, το οποίο θα εξηγεί τη φιλοσοφία και τις διεκδικήσεις του κινήματος της Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Σκοπός της δράσης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι η εδραίωση της 5η Μαΐου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης Διαβίωσης και η ανάδειξη της ανάγκης για αλλαγές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.


Η βοήθειά σας θα είναι καθοριστική για το εγχείρημά μας.

Θα σας περιμένουμε σε:

  • Αθήνα (σημείο πρώτο): Οδός Ερμού (αρχή), 12:00-20:00
  • Αθήνα (σημείο δεύτερο): Γκάζι (στην Πλατεία έξω από το μετρό), 13:00-17:00
  • Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος, 15:00-20:00
  • Ηράκλειο Κρήτης: Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (λιοντάρια), 17:00-21:00
  • Λάρισα: Πλατεία Ταχυδρομείου, έξω από την Ιατρική, 17:00-20:00
  • Ιωάννινα: Πλατεία Νομαρχίας, 18:30-21:00
  • Κομοτηνή: Πεζόδρομος Ελ.Βενιζέλου, 16:00-21:00
  • Δράμα: Πεζόδρομος οδού Ζερβού, κοντά στο Bershka, 11:30-13:30

Για τον i-living με εκτίμηση οι:

Στυλιανός Κυμπουρόπουλος (Πρόεδρος)
Μαριάννα Διαμαντοπούλου (Αντιπρόεδρος)
Δημήτριος Καραναστάσης (Ταμίας)
Αντωνία Τρικαλιώτη (Γενικός Γραμματέας)
Καμίλ Γκουνγκόρ (Εταίρος)
Ευαγγελία Λαμπάρα (Εταίρος)

 

https://www.facebook.com/events/642609849205159/?__mref=message_bubble

 

Περισσότερα στοιχεία για:

  • Independent Living Organization of Greece - i-living

Νεοσύστατη εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που απαρτίζεται από ανθρώπους με βαριά αναπηρία. Βασικός σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση της ιδέας της Ανεξάρτητης Διαβίωσης (Α.Δ.) στην Ελλάδα, καθώς επίσης η προώθηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), με ειδικότερη εστίαση στο άρθρο 19 της σχετικής σύμβασης του ΟΗΕ.
Οι σκοποί και οι στόχοι του "i-living – Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος" θα υλοποιηθούν μέσω της συνεργασίας με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών καθώς επίσης και με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Α.Δ. (ENIL). Η ανάγκη σύστασης του οργανισμού προέκυψε από την έλλειψη ύπαρξης αντίστοιχου οργανισμού στην Ελλάδα. Το 2013, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέσπισαν την 5η Μαΐου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Μέσα από αυτήν την Ημέρα δίδεται η ευκαιρία στα ΑμεΑ να αγωνιστούν για την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και οι υπόλοιποι πολίτες να κατανοήσουν τα θέματα σχετικά με την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Την περασμένη χρονιά, στο πρώτο έτος εορτασμού αυτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος, μεταξύ των χωρών που θα συμμετέχουν, ο εορτασμός θα γίνει και στην Ελλάδα μέσα από τον Οργανισμό μας.

  • Η έννοια της Ανεξάρτητης Διαβίωσης

Η έννοια της Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι ευρέως διαδεδομένη από την δεκαετία του '70 σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελεί τρόπο ζωής των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες και φιλοσοφία των κοινωνιών όπου ζούνε και εφαρμόζεται με θεσμοθετημένα μέτρα. Με την Ανεξάρτητη Διαβίωση εξασφαλίζεται για τον ΑμεΑ η ίση συμμετοχή του στη ζωή, παρέχοντάς του τα μέσα ώστε να επιλέγει το που θα ζήσει και με ποιους, να μορφώνεται, να εργάζεται, να έχει σεξουαλική ζωή, να δημιουργεί οικογένεια, να ψυχαγωγείται, να αποφασίζει για τη καθημερινότητά του αλλά και για ζητήματα που καθορίζουν το μέλλον του και τελικά να έχει τη ποιότητα ζωής που συνταγματικά δικαιούται ο κάθε άνθρωπος. Η Ανεξάρτητη Διαβίωση είναι το κίνημα που βάζει στο επίκεντρο της ζωής του το ΑμεΑ και δείχνει την ποικιλότητα της κοινωνίας και την πληθώρα των αναγκών ώστε να διαβιούν αρμονικά όλοι οι άνθρωποι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.