Πως τα επίπεδα του ph συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου
Η κατανόηση των επιπέδων του ph είναι πολύ απλή. Όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα του ph ενός οργανισμού, τόσο πιο όξινο είναι. Κατά τον ίδιο τρόπο, όσο πιο υψηλά είναι, τόσο πιο αλκαλικό είναι το σώμα.
Τα επίπεδα του ph επηρεάζονται από τα γεύματα, την άσκηση, το άγχος, τις ορμόνες, τον ύπνο και από άλλους παράγοντες.
Ένα υγιές και ισορροπημένο ph, ιδανικά πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό, μεταξύ 7,3 και 7,45. Όταν το ph είναι 7, χαρακτηρίζεται ως ουδέτερο.
Με απλά λόγια, τα ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα του ph από 7 προάγουν την υγεία, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα δημιουργούν ένα περιβάλλον που ευνοεί τις παθήσεις όπως ο καρκίνος του μαστού.
Ph: Ο κοινός παρανομαστής για την ανάπτυξη όλων των καρκινικών κυττάρων
Μελέτες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία, απέδειξαν ότι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των καρκίνων, ανεξάρτητα από την προέλευση τους, είναι το όξινο περιβάλλον τους.
«Αυτή η διαταραχή της δυναμικής του ph, αναπτύσσεται πολύ νωρίς στην καρκινογένεση, και αποτελεί ένα από τα πιο κοινά παθοφυσιολογικά χαρακτηριστικά των όγκων», δήλωσαν οι ερευνητές.
«Τα καρκινικά κύτταρα, προτιμούν το όξινο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δημιουργούν οξύτητα στο σώμα, αλλά όλοι σχετίζονται με το άγχος», συμπλήρωσαν οι ερευνητές.
Οι 3 κύριοι παράγοντες που προκαλούν άγχος στο σώμα
1. Η κατανάλωση όξινων τροφών, όπως κρέας, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και δημητριακά που έχουν επεξεργαστεί.
2. Ακραία σωματική κόπωση
3. Ψυχική ή σωματική πίεση
Ποιες είναι οι επιδράσεις της οξύτητας;
Ο Δρ. Keiichi Morishita, διευθυντής της κλινικής Ochanomizu στην Ιαπωνία και επικεφαλής της «Διεθνής ένωσης της Φυσικής Ιατρικής», εξηγεί στο βιβλίο του «Η κρυμμένη αλήθεια του Καρκίνου», ότι όταν το αίμα αρχίζει να γίνεται όξινο, το σώμα αρχίζει να εναποθέτει όξινες ουσίες, συνήθως τοξίνες, στα κύτταρα προκειμένου να επιτρέψει στο αίμα να παραμείνει ελαφρώς αλκαλικό.
Αυτές οι εναποθέσεις προκαλούν τα κύτταρα να γίνουν ακόμη πιο όξινα και τοξικά, με αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων του οξυγόνου τους (υποξία), την καταστροφή των αναπνευστικών ενζύμων και την βλάβη του DNA. Ο Morishita θεωρεί ότι όταν λαμβάνει χώρα η οξύτητα, μερικά κύτταρα πεθαίνουν ενώ κάποια ενδέχεται να επιβιώσουν, καθώς γίνονται αφύσικα.
Ο Morishita ισχυρίζεται, ότι αυτά τα κύτταρα «αναπτύσσονται επ’ αόριστον και άτακτα» και πρόκειται για τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, το όξινο περιβάλλον είναι επίσης κατάλληλο για να ευδοκιμήσουν παθογόνα όπως βακτήρια, ιοί και ζυμομύκητες.
Αύξηση της αλκαλικότητας και των επίπεδων οξυγόνου για να σταματήσει η ανάπτυξη των αλκαλικών καρκινικών κυττάρων
Αν έχετε εμφανίσει μια πάθηση όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την θεραπεία είναι να υιοθετήσετε μια αλκαλική διατροφή. Αυτό περιλαμβάνει πρωτίστως την κατανάλωση βιολογικών σταυροειδών λαχανικών (π.χ καλαμπόκι, κουνουπίδι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, λαχανίδες, γουλί, γογγύλια) και την αποφυγή ουσιών που παράγουν οξέα όπως ζάχαρη, γαλακτοκομικά, σιτάρι και άλλα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.
Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στο τμήμα της Φαρμακολογίας υποστηρίζει ότι η αλκαλοποίηση του σώματος με μαγειρική σόδα αποτελεί φυσική θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Η ερευνά τους με εργαστηριακά ποντίκια έδειξε ότι η πρόσληψη μαγειρικής σόδας (NaHCO3) από του στόματος, αύξησε το ph των καρκινικών όγκων, μειώνοντας σημαντικά την εξάπλωση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο σπίτι προκειμένου να βελτιώσετε τα επίπεδα του ph, με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.
Απλά αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας με 8 ουγγιές (=237 ml) καθαρού νερού, προσθέτοντας το χυμό ενός βιολογικού λεμονιού για γεύση.
Επαναλάβετε μέχρι δύο φορές (για ένα άτομο 70 κιλών). Δεδομένου ότι το στομάχι πρέπει να διατηρήσει την οξύτητα για την διαδικασία πέψης, φροντίστε να πίνετε το διάλυμα 30 λεπτά πριν το φαγητό ή 2 ώρες μετά.
Ελέγξτε τα επίπεδα του ph
Η μέτρηση του ph είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος παρακολούθησης της εσωτερικής δυναμικής της υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.
Η καλύτερη ώρα για να ελέγξετε τα επίπεδα του ph σας είναι το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Πριν πιείτε νερό ή βουρτσίσετε τα δόντια σας, κάνετε το τεστ σάλιου χρησιμοποιώντας ταινία μέτρησης ph. Επίσης, μπορείτε να το μετρήσετε, κάνοντας ένα τεστ ούρων.
Το ph με την εξέταση σάλιου πρέπει να είναι 7 η μεγαλύτερο, ενώ το ph των ούρων μεταξύ 6,4 και 6.8.
Συγγραφέας: Δρ. Veronique Desaulniers
Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News
Συντακτική ομάδα
Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Συντακτική ομάδα
- Βαρύ τίμημα από τα πολεμικα τραύματα πληρώνει η Ελλάδα παρότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο
- Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει ριζικά τη χρόνια ρινόρροια
- Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η COVID-19
- Αυχεναλγία και οσφυαλγία σε νέους αθλητές
- 9 συμβουλές που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες στα άτομα με ρευματικό νόσημα