Web
Analytics
Πως τα επίπεδα του ph συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πως τα επίπεδα του ph συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου

Η κατανόηση των επιπέδων του ph είναι πολύ απλή. Όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα του ph ενός οργανισμού, τόσο πιο όξινο είναι. Κατά τον ίδιο τρόπο, όσο πιο υψηλά είναι, τόσο πιο αλκαλικό είναι το σώμα.

Τα επίπεδα του ph επηρεάζονται από τα γεύματα, την άσκηση, το άγχος, τις ορμόνες, τον ύπνο και από άλλους παράγοντες.

Ένα υγιές και ισορροπημένο ph, ιδανικά πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό, μεταξύ 7,3 και 7,45. Όταν το ph είναι 7, χαρακτηρίζεται ως ουδέτερο.

Με απλά λόγια, τα ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα του ph από 7 προάγουν την υγεία, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα δημιουργούν ένα περιβάλλον που ευνοεί τις παθήσεις όπως ο καρκίνος του μαστού.

Ph: Ο κοινός παρανομαστής για την ανάπτυξη όλων των καρκινικών κυττάρων

Μελέτες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία, απέδειξαν ότι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των καρκίνων, ανεξάρτητα από την προέλευση τους, είναι το όξινο περιβάλλον τους.

«Αυτή η διαταραχή της δυναμικής του ph,  αναπτύσσεται πολύ νωρίς στην καρκινογένεση, και αποτελεί ένα από τα πιο κοινά παθοφυσιολογικά χαρακτηριστικά των όγκων», δήλωσαν οι ερευνητές.

«Τα καρκινικά κύτταρα, προτιμούν το όξινο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δημιουργούν οξύτητα στο σώμα, αλλά όλοι σχετίζονται με το άγχος», συμπλήρωσαν οι ερευνητές.

Οι 3 κύριοι παράγοντες που προκαλούν άγχος στο σώμα

1. Η κατανάλωση όξινων τροφών, όπως κρέας, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και δημητριακά που έχουν επεξεργαστεί.

2. Ακραία σωματική κόπωση

3. Ψυχική ή σωματική πίεση

Ποιες είναι οι επιδράσεις της οξύτητας;

Ο Δρ. Keiichi Morishita, διευθυντής της κλινικής  Ochanomizu  στην Ιαπωνία και επικεφαλής της «Διεθνής ένωσης της Φυσικής Ιατρικής», εξηγεί στο βιβλίο του «Η κρυμμένη αλήθεια του Καρκίνου», ότι όταν το αίμα αρχίζει να γίνεται όξινο, το σώμα αρχίζει να εναποθέτει όξινες ουσίες, συνήθως τοξίνες, στα κύτταρα προκειμένου να επιτρέψει στο αίμα να παραμείνει ελαφρώς αλκαλικό.

Αυτές οι εναποθέσεις προκαλούν τα κύτταρα να γίνουν ακόμη πιο όξινα και τοξικά, με αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων του οξυγόνου τους (υποξία), την καταστροφή των αναπνευστικών ενζύμων και την βλάβη του DNA. Ο Morishita θεωρεί ότι όταν λαμβάνει χώρα η οξύτητα, μερικά κύτταρα πεθαίνουν ενώ κάποια ενδέχεται να επιβιώσουν, καθώς γίνονται αφύσικα.

Ο Morishita ισχυρίζεται, ότι αυτά τα κύτταρα «αναπτύσσονται επ’ αόριστον και άτακτα» και πρόκειται για τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, το όξινο περιβάλλον είναι επίσης κατάλληλο για να ευδοκιμήσουν παθογόνα όπως βακτήρια, ιοί και ζυμομύκητες.

Αύξηση της αλκαλικότητας και των επίπεδων οξυγόνου για να σταματήσει η ανάπτυξη των αλκαλικών καρκινικών κυττάρων

Αν έχετε εμφανίσει μια πάθηση όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την θεραπεία είναι να υιοθετήσετε μια αλκαλική διατροφή. Αυτό περιλαμβάνει πρωτίστως την κατανάλωση βιολογικών σταυροειδών λαχανικών (π.χ  καλαμπόκι, κουνουπίδι,  μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, λαχανίδες, γουλί, γογγύλια) και την αποφυγή ουσιών που παράγουν οξέα όπως ζάχαρη, γαλακτοκομικά, σιτάρι και άλλα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.

Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στο τμήμα της Φαρμακολογίας υποστηρίζει ότι η αλκαλοποίηση του σώματος με μαγειρική σόδα αποτελεί φυσική θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Η ερευνά τους με εργαστηριακά ποντίκια έδειξε ότι η πρόσληψη μαγειρικής σόδας (NaHCO3) από του στόματος, αύξησε το ph των καρκινικών όγκων, μειώνοντας σημαντικά την εξάπλωση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο σπίτι προκειμένου να βελτιώσετε τα επίπεδα του ph, με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Απλά αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας με 8 ουγγιές (=237 ml) καθαρού νερού, προσθέτοντας το χυμό ενός βιολογικού λεμονιού για γεύση.

Επαναλάβετε μέχρι δύο φορές (για ένα άτομο 70 κιλών). Δεδομένου ότι το στομάχι πρέπει να διατηρήσει την οξύτητα για την διαδικασία πέψης, φροντίστε να πίνετε το διάλυμα 30 λεπτά πριν το φαγητό ή 2 ώρες μετά.

Ελέγξτε τα επίπεδα του ph

Η μέτρηση του ph είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος παρακολούθησης της εσωτερικής δυναμικής της υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.

Η καλύτερη ώρα για να ελέγξετε τα επίπεδα του ph σας είναι το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Πριν πιείτε νερό ή βουρτσίσετε τα δόντια σας, κάνετε το τεστ σάλιου χρησιμοποιώντας ταινία μέτρησης ph. Επίσης, μπορείτε να το μετρήσετε, κάνοντας ένα τεστ ούρων.

Το ph με την εξέταση σάλιου πρέπει να είναι 7 η μεγαλύτερο, ενώ το ph των ούρων μεταξύ 6,4 και 6.8.

 

Συγγραφέας: Δρ. Veronique Desaulniers

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.