Web
Analytics
Ενυδατώστε τα μάτια σας με σταγόνες Υαλουρονικού Οξέος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ενυδατώστε τα μάτια σας με σταγόνες Υαλουρονικού Οξέος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κατά διαστήματα νιώσει τα μάτια του κουρασμένα, βαριά, ταλαιπωρημένα ή να μην έχει αντιληφθεί ότι είναι κόκκινα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλους μας, χωρίς απαραίτητα να προϋπάρχει κάποια πάθηση που αφορά στα μάτια μας ή το σώμα μας. Παρ' όλα αυτά, επειδή υπάρχουν παθήσεις που εμφανίζονται με τέτοια συμπτώματα από τα μάτια, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν άλλα σημεία του σώματος, όπως ο θυρεοειδής ή τα ρευματολογικά νοσήματα, καλό θα είναι να εξετάζεται κανείς από οφθαλμίατρο όταν εμφανίσει τέτοια ενοχλήματα για πρώτη φορά.

Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο συχνά είναι τα ενοχλήματα αυτά. Οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι πολλές. Αναμφισβήτητα, ο ρόλος του περιβάλλοντος είναι καθοριστικός: Η μόλυνση της ατμόσφαιρας προκαλεί ερεθισμό στα μάτια μας, ενώ ο ήλιος (παρ' όλες τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει) ταλαιπωρεί και κουράζει τα μάτια. Όσο, μάλιστα, περισσότερο καταστρέφεται το όζον της ατμόσφαιρας τόσο οι βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ακόμα πιο έντονες και σοβαρές.

Οι συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος μπορούν, επίσης, να κουράσουν τα μάτια μας. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ατέλειωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, με αποτέλεσμα να θολώνουν τα μάτια μας, να κοκκινίζουν και να νιώθουμε ότι κάτι έχει μπει μέσα. Παρόμοιες επιπτώσεις μπορεί να έχουμε όταν είμαστε επιβάτες σ' ένα αεροπλάνο, όπου στην καμπίνα η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ξηρή.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι όλα αυτά επιδεινώνονται όσο μεγαλώνουμε. Όπως όλα τα πράγματα στο σώμα μας, οι αντοχές των ματιών μας μειώνονται και τα συμπτώματα είναι πιο έντονα και ενδεχομένως οι συνέπειες στην όρασή μας πιο συχνές.

Ευτυχώς, για όλα αυτά υπάρχει λύση: η συνεχής, καθημερινή φροντίδα των ματιών μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Η σωστή, τακτική και επαρκής ενυδάτωση των ματιών μας όχι μόνο απαλύνει τα ενοχλήματα αυτά, αλλά μας βοηθά να τα νιώθουμε πιο όμορφα και ξεκούραστα. Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας. Μάτια ξεκούραστα και λαμπερά τονώνουν την ψυχοσύνθεσή μας, μας ανεβάζουν ψυχολογικά και μας κάνουν πιο ελκυστικούς προς τους άλλους.

Η πιο σύγχρονη ενυδατική περιποίηση των ματιών βασίζεται στη χρήση των λεγόμενων δακρύων ομορφιάς υαλουρονικού οξέος των καλλυντικών καταστημάτων. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Όταν είμαστε νέοι, υπάρχει επαρκής ποσότητα στους ιστούς μας αλλά, δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου αυτό ελαττώνεται.

Η έλλειψή του είναι πολύ χαρακτηριστική σε κάποιες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα στο δέρμα: χάνονται η στιλπνότητα, η φρεσκάδα και η ελαστικότητα και βαθμιαία το δέρμα γίνεται ξηρό, τραχύ και γεμάτο ρυτίδες. Σε άλλες όμως περιοχές, όπως για παράδειγμα στα μάτια, η έλλειψη του υαλουρονικού οξέος είναι περισσότερο εμφανής και συνήθως παρουσιάζεται με ερυθρότητα, ευαισθησία και συμπτώματα κόπωσης στα μάτια.

Είναι επιτακτική πια η ανάγκη για καθημερινή ενυδάτωση των ματιών, όπως αποτελεί το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών μας ή η χρήση ενυδατικών προϊόντων προσώπου και δέρματος. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα μάτια μας, να τα ξεκουράσουμε, να τα καθαρίσουμε από τα βλαβερά μικροσωματίδια του περιβάλλοντος και να διατηρήσουμε τη λάμψη τους! Τα δάκρυα ομορφιάς με υαλουρονικό οξύ αποτελούν το πιο σύγχρονο καλλυντικό των ματιών μας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιώργος Κ. Χαρώνης, MD, Ph.D

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Επιστημονικός Διευθυντής
Επ. Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας UCLA
Διπλ. American Board of Ophthalmology

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.athensvision.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Γιώργος Κ. Χαρώνης, MD, Ph.D

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.