Web
Analytics
Η Φυσικοπαθητική Ιατρική πρωτοπόρος στη χρήση ανταπτογόνων σε θεραπευτικές αγωγές - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η Φυσικοπαθητική Ιατρική πρωτοπόρος στη χρήση ανταπτογόνων σε θεραπευτικές αγωγές

Ενδυνάμωση της Ζωτικής Ενέργειας, Αναζωογόνηση του οργανισμού και Μακροζωία

 

Η Φυσικοπαθητική ιατρική (Naturopathy) που περιλαμβάνει πολλές ολιστικές, παραδοσιακές και τυπικές ιατρικές, είναι πρωτοπόρος σε θεραπείες χρησιμοποιώντας προσαρμόσιμα φυτικά εκχυλίσματα τα οποία δίνονται σε δόσεις ανάλογες για κάθε μεμονομένη, συγκεκριμένη και μοναδική περίπτωση.

Διάφορες θρεπτικές φυτικές ουσίες, είναι ιδιαιτέρως απαραίτητες για την καλή λειτουργία των ενδοκρινών αδένων που παράγουν αδρελανίνη. Πάνω σε κάθε νεφρό βρίσκονται δύο ζεύγη αυτών των αδένων.

Η διατροφική βοτανική υποστήριξη είναι απαραίτητη για άτομα που έχουν ενδείξεις και συμπτώματα stress, και τα οποία χρειάζονται κυρίως υποστήριξη αυτών των αδένων, οι οποίοι ελέγχουν πολλές λειτουργίες του σώματος και παίζουν κύριο ρόλο στην αντιμετώπιση του stress. 

Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει πολλές πιεστικές καταστάσεις ή έχει λάβει κορτικοειδείς ουσίες για κάποιο διάστημα, αυτοί οι ενδοκρινείς αδένες θα μειωθούν και δεν θα λειτουργούν κανονικά με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται ανησυχίες, κατάθλιψη ή χρόνια κόπωση. Η συνεχής έκκριση ορμόνης από τα επινεφρίδια γίνεται εξαντλητική και τότε το άτομο υποφέρει από χρόνια κόπωση, πιθανόν να αισθάνεται ανησυχίες και γενικά έχει μειωμένη ανθεκτικότητα σε αλλεργίες και λοιμώξεις.

Η βιταμίνη C, το παντοθενικό οξύ, η βιταμίνη Β6, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και άλλα διατροφικά στοιχεία είναι ιδιαιτέρως απαραίτητα για την υποστήριξη της κανονικής λειτουργίας των επινεφριδίων και την παραγωγή ορμονών.

Για παράδειγμα, όπως είναι πολύ καλά γνωστό, κατά την διάρκεια χημικών, αισθηματικών, ψυχολογικών ή φυσιολογικών ερεθισμών - διαταραχών - και στρες, η αποβολή της βιταμίνης C μέσω του ουροποιητικού συστήματος είναι αυξημένη, υποδηλώνοντας την μεγαλύτερη ανάγκη για βιταμίνη C σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον βιταμίνη C, σε μορφή συμπληρώματος σε συνδυασμό με διατροφή πλούσια σε αυτή την βιταμίνη, συνιστάται για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε καλή λειτουργία και για την αντιμετώπιση του stress.

Για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εμείς οι Φυσικοπαθητικοί (ND), χρησιμοποιούμε στην «πρώτη θέση μάχης» τα ανταπτογόνα φυτικά αποστάγματα για την πρόληψη, καταπολέμηση και θεραπεία πολλών δυσλειτουργιών που προκαλούν ή προκαλούνται από το stress καθώς και πιθανών υποτονικώς λειτουργούντων οργάνων.

Τα βότανα, τα οποία έχουν τις ιδιότητες αυτές, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ως εκ τούτου μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη ασθενειών σχετικών με την γήρανση.
Αυτά τα βότανα μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως για την κάθαρση του λεμφικού συστήματος, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην ανανέωση του οργανισμού. Επίσης είναι αντιφλεγμονώδη, χωρίς τοξικότητα, ισχυρά αντιοξιδιωτικά, παυσίπονα και αντισηπτικά, έχοντας την ιδιότητα και την δυνατότητα κάθαρσης των μυών και των τοιχωμάτων των κυττάρων. Τονώνουν ολόκληρο το σύστημα, επανακατασκευάζουν τους ιστούς και θεραπεύουν προβλήματα του αίματος, του συκωτιού και λεμφικού συστήματος και βοηθούν στην κάθαρση των νεφρών.

Προσαρμοζόμενα ή ανταπτογόνα (andaptogens), σύμφωνα με την Φυσικοπαθητική ιατρική είναι τα συστατικά ορισμένων βοτάνων τα οποία έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά και ιδιότητες:

  1. Πρέπει να είναι αβλαβή και να προκαλούν τις ελάχιστες δυσλειτουργίες στις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού.
  2. Πρέπει να αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού σε βλαβερές καταστάσεις, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα από φυσικούς, χημικούς και βιοχημικούς συντελεστές.
  3. Πρέπει συνήθως να έχουν ισορροπημένη δράση άσχετη προς την κατεύθυνση της παθολογικής καταστάσεως του οργανισμού.

Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (70-80%) των δυσλειτουργιών κατά τη γήρανση ενός ατόμου προέρχονται από τον υψηλό βαθμό stress και πιθανόν από την μακρά διάρκεια του stress που έχει υποστεί.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τον υψηλό ρυθμό stress, πιθανώς είναι ο κύριος παράγοντας που προκαλεί χρόνιες δυσλειτουργίες και πρόωρη γήρανση.

Σε αυτόν τον τομέα η Φυσικοπαθητική ιατρική συνιστά την ορθή χρήση των βοτάνων τα οποία έχουν προσαρμοζόμενα συστατικά για μακροζωία και καλύτερη, υγιή περίοδο γήρατος.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιώργος Κυριαζής

Νutrition Speciαlist, Ν.D.
Ismene J. Kiriaze, Pychologist, Heαlth Educαtor

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.