Web
Analytics
HPV (Human Papilloma Virus): Μια λοίμωξη που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

HPV (Human Papilloma Virus): Μια λοίμωξη που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους

Η δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας αφορά την εμφάνιση αντικανονικών κυττάρων στην επιφάνεια της μήτρας. Μπορεί να διατυπωθεί ότι αυτή η δυσπλασία θεωρείται ως πληγή η οποία προηγείται πιθανών καρκινωμάτων. Ναι μεν δεν είναι μία κατάσταση καρκινώματος, αλλά αν δεν γίνει σχετική θεραπεία είναι δυνατόν να οδηγήσει σε καρκίνο. Εμείς οι ακολουθούντες την Ορθόδοξη Φυσικοπαθητική Ιατρική (Nαturopαths) που επιδιώκουμε την θεραπεία των αιτίων τα οποία προκαλούν ή υποβοηθούν την ανάπτυξη αυτών των δυσλειτουργιών ή λοιμώξεων προτείνουμε ανάλογη δίαιτα, διαφορετικό τρόπο ζωής, τη λήψη ορισμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, και άλλα τα οποία θα αναφέρουμε λεπτομερώς στη συνέχεια.

Καταρχήν θα κάνουμε μια σύντομη ανατομική περιγραφή τη μήτρας η οποία είναι ένα όργανο σε κυλινδρικό σχήμα που περιλαμβάνει το κάτω μέρος και τον λαιμό της. Η μήτρα περιέχει το κεντρικό τμήμα (κανάλι) για την δίοδο του σπέρματος και του αίματος της εμμηνοροής, και του εμβρύου.

O συχνότερος και πλέον συνήθης καρκίνος που εμφανίζεται στις γυναίκες είναι ο καρκίνος της μήτρας. Αυτός ο καρκίνος όμως έχει πολύ συγκεκριμένα προκαρκινικά συμπτώματα και ενδείξεις και ως εκ τούτου συνήθως θεραπεύεται επιτυχώς εφόσον γίνει αντιληπτός εγκαίρως. Οπωσδήποτε, ο καρκίνος της μήτρας είναι ο δεύτερος, αν όχι ο πρώτος κατά σειρά, πιο συχνός κακοήθης καρκίνος ο οποίος εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες ηλικίας δεκατεσσάρων έως τριάντα πέντε ετών.

Συχνά ετήσια τεστ Παπανικολάου ή τριμηνιαία αν είναι ενδεδειγμένα, είναι δυνατόν να προσδιορίσουν την ύπαρξη ή μη αυτού του καρκίνου ως και την πρόοδο αυτού.

Οι συντελεστές κινδύνου για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας είναι παρόμοιοι με αυτούς για τον καρκίνο τη μήτρας. Οι συντελεστές περιλαμβάνουν: χρόνο αρχής σεξουαλικής δραστηριότητας, πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους, έρπη (Herpes Simplex Type II) και HPV (Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων), κάπνισμα, αντισυλληπτικά χάπια και πολλά διατροφικά θέματα.

Για να γίνουν αντιληπτοί ευκολότερα οι συντελεστές που αναφέραμε και που φαίνονται στονακόλουθο πίνακα, πρέπει να εξηγήσουμε ότι η πιθανότητα αυτών των κινδύνων για κάθε συντελεστή που δυνατόν να προκαλέσει καρκίνο, είναι σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες δεν έχουν αυτόν τον συντελεστή. Σαν παράδειγμα το κάπνισμα έχει συντελεστή κινδύνου 3. Αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο της μήτρας σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καπνίζουν. (Βλ. πίνακα) 

Συντελεστές κινδύνου για Δυσπλασία ή Καρκίνο της Μήτρας

Συντελεστές κινδύνου Σχετικοί κίνδυνοι
Ηλικία πρώτης σεξουαλικής επαφής 3
Έλλειψη "βήτα καροτίνης" 3
Κάπνισμα 3
Πολλαπλοί σεξουαλικοί σύντροφοι 4
Αντισυλληπτικά 7
Έλλειψη βιταμίνης C 7
Διατροφή 8

 

Η δυσπλασία και ο καρκίνος της μήτρας συνδέονται με σεξουαλικές δραστηριότητες καθώς και για άλλους λόγους έχει γίνει γενικά αποδεκτό από όλες τις ιατρικές ότι περιλαμβάνονται στα αφροδίσια νοσήματα υπό την έννοια ότι αυτές οι λοιμώξεις μεταδίδονται μέσω σεξουαλικής επαφής.

Τα κύρια στοιχεία αυτών των λοιμώξεων είναι ιοί δύο κατηγοριών που παίζουν κύριο ρόλο στη δυσπλασία και τον καρκίνο της μήτρας: Έρπης γεννητικών οργάνων HSV-II και HPV.

Ο HPV είναι ο ιός ο οποίος προκαλεί κονδυλώματα που είναι η πιθανότερη αιτία στις περισσότερες  περιπτώσεις δυσπλασίας  της  μήτρας.  Εμείς  οι ακολουθούντες  την Ορθόδοξη Φυσικοπαθητική  Ιατρική  (Nαturopαths)  επιδιώκουμε  την  θεραπεία αυτών των λοιμώξεων με διατροφικά μέσα, σωστή  χρήση  ορισμένων  βιταμινών  και  σωστό τρόπο διαβίωσης. Διατροφικό παράδειγμα είναι η  βήτα-καροτίνη και οι βιταμίνες για την πρόληψη  και  αναχαίτιση  αυτών  των  λοιμώξεων  όπως  και  γενικότερα η πολλαπλή διατροφή. Επίσης παράδειγμα βιταμινών είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το Φολικό Οξύ (Folic αciD), η βιταμίνη B6 κτλ.

Eίναι  αξιοσημείωτο  ότι  και  η  συμβατική  ιατρική  δέχεται τις απόψεις μας, της Ορθόδοξης Φυσικοπαθητικής Ιατρικής, σε αυτό το θέμα της δυσπλασίας και του καρκίνου της μήτρας και αποδεχόμαστε όλοι ότι το 67% των πασχόντων από δυσπλασία και καρκίνο της μήτρας έχουν έλλειψη τροφικών βιταμινών.  Εμείς,  οι Ορθόδοξοι Φυσικοπαθητικοί (Doctors of Nαturopαthy), θεωρούμε εντελώς βέβαιο ότι η μερική αποβιταμίνωση έχει  κύριο  ρόλο  στην  εγκατάσταση  της  δυσπλασίας  και του καρκίνου, όπως και η γενικότερη διαιτητική. 

Η  διατροφή  που  περιλαμβάνει  υψηλά  ποσοστά λίπους, συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για δυσπλασία και καρκίνο της μήτρας, ενώ η διατροφή  που  είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά προσφέρει αξιόλογη και σοβαρή προστασία κατά της  καρκινογέννεσης,  πιθανόν  λόγω  υψηλής  λήψης φυτικών ινών, βήτα–καροτίνης, και βιταμίνης C.

Ο HPV είναι ο ιός ο οποίος προκαλεί κονδυλώματα που είναι η πιθανότερη αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις δυσπλασίας της μήτρας. Εμείς οι ακολουθούντες την Ορθόδοξη Φυσικοπαθητική Ιατρική (Nαturopαths) επιδιώκουμε την θεραπεία αυτών των λοιμώξεων με διατροφικά μέσα, σωστή χρήση ορισμένων βιταμινών και σωστό διαβίωσης. Διατροφικό παράδειγμα είναι η βήτα-καροτίνη και οι βιταμίνες για την πρόληψη και αναχαίτιση αυτών των λοιμώξεων όπως και γενικότερα η πολλαπλή διατροφή. Επίσης παράδειγμα βιταμινών είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το Φολικό Οξύ (Folic αcid), η βιταμίνη B6 κτλ.

Eίναι αξιοσημείωτο ότι και η συμβατική ιατρική δέχεται τις απόψεις μας, της Ορθόδοξης Φυσικοπαθητικής Ιατρικής, σε αυτό το θέμα της δυσπλασίας και του καρκίνου της μήτρας και αποδεχόμαστε όλοι ότι το 67% των πασχόντων από δυσπλασία και καρκίνο της μήτρας έχουν έλλειψη τροφικών βιταμινών.

Εμείς, οι Ορθόδοξοι Φυσικοπαθητικοί (Doctors of Nαturopαthy), θεωρούμε εντελώς βέβαιο ότι η μερική αποβιταμίνωση έχει κύριο ρόλο στην εγκατάσταση της δυσπλασίας και του καρκίνου, όπως και η γενικότερη διαιτητική.

Η διατροφή που περιλαμβάνει υψηλά ποσοστά λίπους, συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για δυσπλασία και καρκίνο της μήτρας, ενώ η διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά προσφέρει αξιόλογη και σοβαρή προστασία κατά της καρκινογέννεσης, πιθανόν λόγω υψηλής λήψης φυτικών ινών, βήτα–καροτίνης, και βιταμίνης C.


Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιώργος Κυριαζής

Νutrition Speciαlist, Ν.D.
Ismene J. Kiriaze, Pychologist, Heαlth Educαtor

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.