Web
Analytics
Ακούστε το σώμα σας! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ακούστε το σώμα σας!

Γράφει η Estie Schreiber, Σύμβουλος υγείας

 

Όταν οι τοξίνες κατακλύζουν τον οργανισμό μας, το σώμα μας στέλνει προειδοποιητικό μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά»!

 

Η καλή υγεία είναι ένα σπουδαίο θείο δώρο που απορρέει πάντα από την αρμονία όλου του οργανισμού. Ας σκεφτούμε το σώμα μας σαν μία υπέροχη ορχήστρα η οποία παίζει την πιο όμορφη μελωδία με όλα τα μουσικά όργανα που την απαρτίζουν να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Κατ' αντιστοιχία, το σώμα μας μπορεί να παράγει την πιο σαγηνευτική μουσική, μόνο όταν όλα τα ζωτικά του όργανα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονική ισορροπία. Αν κάποτε αυτή η σημαντική αρμονία διαταραχθεί από τη δυσλειτουργία ορισμένων οργάνων του σώματος, μπορεί να προκύψουν κλιμακωτά σαν «ντόμινο» μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από πού μπορεί να ξεκινήσουν όλα αυτά;

Ο παγκοσμίου φήμης Ελβετός γιατρός A.Vogel (1902 – 1996) πίστευε ότι η υγεία ολόκληρου του οργανισμού επηρεάζεται από την καλή και ομαλή λειτουργία των δύο σημαντικότερων αποτοξινωτικών οργάνων του, του συκωτιού και των νεφρών. Περιέγραψε τα δύο αυτά οργανικά συστήματα, σαν «καθαριστικά φίλτρα» του αίματος.
Όπως λοιπόν μεριμνούμε και φροντίζουμε την αλλαγή λαδιών, καυσίμων και φίλτρων για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τα φίλτρα του οργανισμού μας δουλεύουν σωστά.

Πολλές φορές το σώμα μας εμφανίζει σοβαρές ενδείξεις δυσλειτουργίας του συστήματος αποτοξίνωσής του δηλαδή του συκωτιού και των νεφρών πολύ καιρό πριν εμφανίσει παθολογικά ευρήματα.

Η συμβουλή του A.Vogel είναι ότι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή και φροντίδα στα δύο αυτά σπουδαία ζωτικά όργανα ώστε να διατηρούνται υγιή με το πέρασμα του χρόνου με τη βοήθεια προληπτικών μέτρων.

Πώς όμως μπορούμε να γνωρίζουμε ότι η λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών μας χρειάζεται βοήθεια;

Ο σπουδαίος ολιστικός θεραπευτής A.Vogel αποκαλούσε το συκώτι «ρυθμιστή όλου του οργανισμού».

Κάθε χημική επεξεργασία στο αίμα, ξεκινά από τα ένζυμα που προέρχονται από το συκώτι, το οποίο δεν καθορίζει απλά και μόνο το αίμα αλλά ταυτόχρονα παράγει χοληστερόλη, ορμόνες, ένζυμα, ερυθρά αιμοσφαίρια ενώ αποθηκεύει σίδηρο και γλυκόζη για μελλοντικές ανάγκες.

Οι πολύτιμες βιταμίνες A, D, E, K αποθηκεύονται στο συκώτι το οποίο μετασχηματίζει τα λιπαρά οξέα και χαρίζει στο σώμα πρόσθετη ενέργεια. Μπορεί κανείς λοιπόν να κατανοήσει γιατί η διατήρηση της υγείας του ήπατος, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Το συκώτι μας καθαρίζει όλο τον οργανισμό από τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού και τις τοξίνες!

Τυπικά συμπτώματα από συσσώρευση τοξινών στο συκώτι:

 • Επιβράδυνση του μεταβολισμού, δυσκολία στο χάσιμο βάρους.
 • Ξύπνημα μεταξύ 2 και 3:00π.μ. χωρίς κάποια αιτία.
 • Κακή διάθεση.
 • Ανεξήγητη κούραση και λήθαργος.
 • Ελαφριάς μορφής πονοκέφαλος στη δεξιά πλευρά.
 • Υψηλή χοληστερίνη.
 • Πικρή γεύση.
 • Δίψα.
 • Δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες.
 • Δυσπεψία και φούσκωμα μετά από κατανάλωση λιπαρού γεύματος.
 • Ναυτία.
 • Ανεξήγητοι πόνοι στη δεξιά πλευρά του σώματος.
 • Κακή ποιότητα δέρματος - Ακμή ενηλίκων

Τα νεφρά έχουν σαν πρωταρχική λειτουργία τη διήθηση των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού και της περίσσειας νατρίου και νερού καθώς και την αποβολή τους από το σώμα. Οι νεφροί επίσης βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όλα τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, τα φάρμακα και άλλες τοξίνες οδηγούνται μέσω του αίματος στα νεφρά όπου φιλτράρονται και καθαρίζονται.

Κάποιος έμπειρος θεραπευτής θα μπορούσε εύκολα από το χρώμα και μόνο των ούρων να συμπεράνει το κατά πόσο τα νεφρά λειτουργούν σωστά.

Ένας εξίσου σημαντικός ρόλος των νεφρών είναι η διατήρηση της οξεο-βασικής ισορροπίας του αίματος, μιας και είναι γνωστό στις μέρες μας ότι μια αδιάκοπα όξινη κατάσταση δεν είναι καθόλου φιλική προς το σώμα μας και μπορεί να υπονομεύσει την καλή κατάσταση της υγείας μας.

Εάν αναλογιστούμε το κάθε τι που τα νεφρά προσφέρουν στο σώμα μας, μπορούμε να σκεφτούμε και τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία μας που μπορεί να προκύψουν αν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία και τα νεφρά αρχίζουν να εξασθενούν.

Τυπικά συμπτώματα από συσσώρευση τοξινών στα νεφρά:

 • Πόνοι στους μύες και τις αρθρώσεις.
 • Πόνοι στην κορυφή του κεφαλιού πίσω από το λαιμό και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.
 • Πρησμένα μάτια μετά τον ύπνο.
 • Πρησμένο πρόσωπο, χέρια, πόδια, αστράγαλοι.
 • Κούραση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 • Μικρή ποσότητα ούρων.
 • Πόνοι στο εσωτερικό του αριστερού ποδιού.
 • Πόνοι πίσω από τα γόνατα, χωρίς προηγούμενο χτύπημα.
 • Εφίδρωση, μύκητες, αίσθημα καψίματος και πόνου στις πατούσες.
 • Πόνος στις φτέρνες.
 • Άμμος και πέτρες στα νεφρά.
 • Υπέρταση.

Δύο εξαιρετικά βοτανικά ελιξίρια από φρέσκα φυτά για αποτελεσματική αποτοξίνωση

Ο A.Vogel έδινε μεγάλη προσοχή στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, επειδή ο ρόλος τους στη γενική υγεία του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός και συνέθεσε δυο εξαιρετικές βοτανικές φόρμουλες για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό αυτών των δύο ζωτικών φίλτρων του οργανισμού. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς του χρησιμοποιούσαν συνεχώς τα δύο αυτά σκευάσματα μέχρις ότου
ένιωθαν σημαντική βελτίωση της υγείας τους.

Η σύνθεση του A.Vogel για την αποτοξίνωση του συκωτιού αποτελείται μόνο από φρέσκα βότανα και περιέχει:

 • Αγκινάρα: Θεωρείται το καλύτερο ηπατικό τονωτικό. Αυξάνει τη ροή της χολής, μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει τον μεταβολισμό του λίπους και προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα.
 • Ταραξάκο, μπόλντο, μέντα: Βελτιώνουν την παραγωγή της έκκρισης και τη ροή της χολής από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την πέψη και την αφομοίωση των τροφών.

Για την αποτοξίνωση και την ενίσχυση της νεφρικής λειτουργίας ο A.Vogel πρότεινε μια εξίσου δημοφιλή τονωτική βοτανική σύνθεση από φρέσκα φυτά, η οποία περιέχει:

 • Σολιντάγκο: Φυτό με καταπληκτικές ιδιότητες το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε από θεραπευτές σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών. Το σολιντάγκο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα προβλήματα της ουροδόχου κύστης, καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα από μικρόβια, έχει ελαφρά διουρητική δράση και «ξεπλένει» την άμμο και τις πέτρες από τα νεφρά.
 • Ασημένια σήμυδα, ονωνίδα, ιππουρίδα: Βότανα τα οποία βοηθούν μέσω της αποβολής του πλεονάζοντος νερού, στα προβλήματα κατακράτησης υγρών.

Όλοι όσοι είναι υγιείς και θα ήθελαν προληπτικά να αναζωογονήσουν το συκώτι και τα νεφρά τους, όσοι καταναλώνουν καφέ, αλκοόλ, οι καπνιστές, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων που ζουν σε μολυσμένη ατμόσφαιρα, όσοι κάνουν συχνή χρήση φαρμάκων, άνθρωποι που διατρέφονται ανθυγιεινά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βότανα αυτά για έξι εβδομάδες, τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο.

Ο A.Vogel πάντοτε πίστευε ότι η φύση μας έδωσε όλα όσα χρειαζόμαστε για τη διατήρηση της καλής υγείας και μακροζωΐας και με τα δύο αυτά εξαιρετικά βοτανικά «δώρα» από εκείνον, ο οργανισμός μας μπορεί αρμονικά να «εκπέμπει» ξανά την πιο όμορφη μουσική στέλνοντας την καλή υγεία σαν «ντόμινο» από τα αναζωογονημένα και «καθαρά» φίλτρα του (το συκώτι και τα νεφρά μας) σε όλο το υπόλοιπο σώμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.