Web
Analytics
5 Ερωτήσεις για τους πολύποδες του ενδομητρίου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

5 Ερωτήσεις για τους πολύποδες του ενδομητρίου

Ο πολύποδας του ενδομητρίου είναι μια πάθηση που απασχολεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες και μάλιστα σε νεαρότερες ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι απαντάται σε ποσοστό που αγγίζει το 10%. Καθώς λοιπόν οι αναζητήσεις με θέμα «πολύποδας μήτρας αφαίρεση» πληθαίνουν, κάνουμε μια μικρή ενημέρωση με τη μορφή των συχνότερων ερωτήσεων.

Πολύποδας ενδομητρίου: Τι είναι;

Ο πολύποδας ενδομητρίου αναφέρεται ως μια καλοήθης νεοπλασία που απαντάται στο εσωτερικό περίβλημα της μήτρας. Ο πολύποδας μπορεί να είναι μισχωτός – να συνδέεται δηλαδή με τη μίτρα με ένα μικρό μίσχο, ή να έχει μια μεγάλη επίπεδη βάση.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης ενός πολύποδα στη μήτρα;

Τα αίτια εμφάνισης ενός πολύποδα στο ενδομήτριο δεν είναι σαφώς καθορισμένα. Φαίνεται ωστόσο ότι συνδέεται με παράγοντες όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, η ύπαρξη ιστορικού, η λήψη ορμονικών σκευασμάτων και ο ακανόνιστος κύκλος περιόδου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης;

Σε αρκετές περιπτώσεις ο πολύποδας του ενδομητρίου δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Όταν αυτά υπάρχουν σχετίζονται με την απώλεια αίματος. Αυτή μπορεί να είναι μικρή στο ενδιάμεσο των περιόδων ή αυξημένη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι:

  • Παρατεταμένη έμμηνος ρύση
  • Αιμόρροια με λήψη αντισυλληπτικών
  • Δύσοσμα υγρά, αν ο πολύποδας μολυνθεί
  • Υπογονιμότητα

Τα παραπάνω συμπτώματα σχετίζονται κυρίως με το γεγονός της αύξησης του όγκου του πολύποδα.

Με ποιο τρόπο πραγματοποιείται η διάγνωση;

Σε αρκετές περιπτώσεις η διάγνωση ενός πολύποδα του ενδομητρίου πραγματοποιείται τυχαία κατά τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο( τεστ παπ, υπέρηχος). Πιο ακριβής έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια της υστεροσκόπησης, μέθοδο η οποία συνίσταται σήμερα από τους περισσότερους γυναικολόγους.

Πολύποδας μήτρας αφαίρεση: Ποια μέθοδος ακολουθείται;

Αν πατήσει κανείς σε μια μηχανή αναζήτησης πολύποδας μήτρας αφαίρεση, θα δει ότι υπάρχουν δύο μέθοδοι για αυτό.

Η πρώτη μέθοδος συνίσταται στην απόξεση του εσωτερικού της μήτρας με ένα ειδικό εργαλείο το οποίο ονομάζεται ξύστρα. Η δεύτερη ονομάζεται υστεροσκόπηση. Αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο που πολλές φορές προτιμάται γιατί παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια και δεν τραυματίζονται οι γειτονικοί ιστοί.

 

O γυναικολόγος-μαιευτήρας Ελ. Αναστασάκης βρίσκεται στη διάθεσή σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία σας. Καθημερινά δέχεται στα ιατρεία του γυναίκες από όλη την Αττική όπως οι Άγιοι Ανάργυροι, το Νέο Ηράκλειο, η Πεύκη και η Φιλαδέλφεια.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.