Web
Analytics
Διώξτε τις αλλεργίες απο το σπίτι σας! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Διώξτε τις αλλεργίες απο το σπίτι σας!

Βρείτε τρόπο να απαλλαγείτε από τους μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλεργίες και κατοικούν στο σπίτι σας. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως τα ακάρεα, οι μύκητες, αλλά και κάθε λογής αλλεργιογόνες ουσίες που επιλέγουν ως... τόπο διαμονής τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια, τα έπιπλα (και δεκάδες ακόμη σημεία του προσωπικού σας χώρου).

Ας τους ανακαλύψουμε λοιπόν:

Διασφαλίστε την σωστή υγρασία

Επειδή οι περισσότεροι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε χώρους με αυξημένα ποσοστά υγρασίας, είναι σημαντικό να ελέγχετε το επίπεδό στο οποίο βρίσκεται με την βοήθεια ενός υγρόμετρου. Τα επίπεδα των ακάρεων και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών μειώνονται σημαντικά όταν το ποσοστό της σχετικής υγρασίας διατηρείται σταθερά κάτω από 50%. Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι είστε... εκτός ορίων, προμηθευτείτε έναν αφυγραντήρα που βοηθά ώστε να αφαιρείται από τον αέρα η περίσσεια ποσότητα νερού.

Επιχείρηση ηλεκτρική σκούπα

Φροντίστε να σκουπίζετε τακτικά το σπίτι, επιλέγοντας όμως μοντέλα με φίλτρα HEPA που συγκρατούν τα σωματίδια της σκόνης και δεν διοχετεύονται στον αέρα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε ώστε να αλλάζετε τακτικά τις σακούλες και κυρίως όταν μετά το σκούπισμα το σπίτι έχει μια ελαφριά μυρωδιά. Αυτό σημαίνει πως η σκούπα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ανακυκλώνει την σκόνη.

Διώξτε την σκόνη

 • Καλύψτε τα μαξιλάρια και το στρώμα με ειδικά καλύμματα με φερμουάρ.
 • Όλα τα ρούχα πρέπει να είναι στην ντουλάπα και η πόρτα της κλειστή.
 • Εάν υπάρχουν κουρτίνες πρέπει να πλένονται τακτικά.
 • Χρησιμοποιείστε πλαστικά ή ξύλινα έπιπλα.
 • Πλένετε τις κουβέρτες με ζεστό νερό κάθε δύο εβδομάδες.
 • Αποφυγή τοποθέτησης κάδρων που μαζεύουν σκόνη.
 • Χρησιμοποίηση μάσκας όταν ξεσκονίζουν διάφορα αντικείμενα στο χώρο.
 • Αφαίρεση χαλιών, μοκετών.
 • Καθαρισμός του ξύλινου πατώματος με υγρή σφουγγαρίστρα.
 • Απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που μαζεύουν σκόνη (παιχνίδια, ειδικά τα λούτρινα, βιβλία).
 • Προτιμάτε μαξιλάρια που έχουν συνθετικά υλικά και όχι πούπουλα.

Φιλτράρετε σωστά!

Τώρα που τα κλιματιστικά θα αρχίσουν σιγά - σιγά να έχουν την τιμητική τους, φροντίστε να τα καθαρίζετε τα φίλτρα τους μια φορά τον μήνα. Αφού τα αφαιρέσετε, ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό και επανατοποθετήστε τα εφόσον έχουν στεγνώσει.

Όταν έχει... κίνηση

Αν διαμένετε σε περιοχή που συγκεντρώνει πολλούς ρύπους, προμηθευτείτε έναν ιονιστή.

Αντικαπνιστικός αγώνας

Το τσιγάρο προκαλεί σημαντικό πρόβλημα και σε αυτόν τον τομέα γι αυτό θεωρείστε πως είναι απαγορευτικό να καπνίζετε τουλάχιστον μέσα στο σπίτι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κωνσταντίνος Πεταλάς

Αλλεργιολόγος - Στρατιωτικός Ιατρός

Αναπληρωτής Διευθυντής 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών
Μετεκπαιδευθείς εις Royal Brompton Hospital
Imperial College University, St Thomas Hospital, London, U
Επιστημονικός συνεργάτης του Δ.Θ.Κ.Α.Υγεία

 Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.drpetalas.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.