Web
Analytics
Ενέσιμη λιποδιάλυση για τοπικό πάχος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ενέσιμη λιποδιάλυση για τοπικό πάχος

Η ενέσιμη λιποδιάλυση με το 1.25% δεοξυχολικό άλας (sodium salt of 3α,12α-dihydroxy5β-chol-6-en-24-oic acid 1.25%), αποτελεί έναν μη-χειρουργικό χειρισμό του τοπικού πάχους, με μόνιμη καταστροφή λιποκυττάρων, η οποία μπορεί  να εφαρμοσθεί με επιτυχία «σμιλεύοντας» μικρές και δύσκολες περιοχές, όπως το «διπλοσάγωνο», το περίγραμμα του προσώπου ή την περιοχή των μαστών στους άντρες. Στις ανωτέρω περιοχές, αδυνατούμε να επέμβουμε με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης και η μέχρι πρότινος, η χειρουργική λιποαναρρόφηση ήταν μονόδρομος. Η μεγάλη ζήτηση και τα πολλά περιστατικά, ιδίως με το δυτικό τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, μπορούν να καλυφθούν με αρκετή επιτυχία και ικανοποίηση με την ενέσιμη λιποδιάλυση.

Η ενέσιμη λιποδιάλυση με διαφορετικά μίγματα εφαρμόζεται τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά πλέον η απομόνωση και η αύξηση της συγκέντρωσης του δεοξυχολικού άλάτος σε 1,25% επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το δεοξυχολικό οξύ είναι ένα χολικό οξύ, που παράγεται στο ήπαρ και εκκρίνεται στο γαστρεντερικό σωλήνα για να “διαλύσει” τα λιπίδια των τροφών. Αυτή η επιλεκτικότητα της καταστροφής της μεμβράνης του λιποκυττάρου και η λύση των λιπιδίων, χωρίς να θίγονται μυϊκά ή δερματικά κύτταρα, προσδίδει ασφάλεια στην μέθοδο, αφού δεν προκαλεί ατροφίες του μυός ή νεκρώσεις του δέρματος, σε αντίθεση με παλαιότερα μίγματα με φωσφατιδυλχολίνη.

Εφαρμόζεται μέσω μίας λεπτής βελόνας στον καλά σημασμένο ιστό, επιτρέποντας ακρίβεια στη λιποδιάλυση, ακόμα και σε μικρούς όγκους, όπως στο πρόσωπο. Οι συνεδρίες έγχυσης επαναλαμβάνονται κάθε 4 με 7 εβδομάδες, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ληφθούν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις και συγκριτικές τοπικές φωτογραφίες. Συνηθίζεται να επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα με 5 κατά μέσο όρο συνεδρίες.

Οι παρενέργειες που αναφέρονται αφορούν κυρίως σε τοπικές αντιδράσεις μετά την εφαρμογή όπως : τοπικό οίδημα τις πρώτες 72  ώρες (88.76%), τοπική ενόχληση που διαρκεί άνω των 42ωρών (48.54%), εκχυμώσεις/μελανιές (72.58%), ψηλαφητά οζίδια (16.36%) και είναι αναστρέψιμες.  Για τα προηγούμενα συστήνεται η εφαρμογή ελαστικής περίδεσης (επίδεσμος), τοπικός πάγος και λήψη παυσιπόνων. Η υπερμελάγχρωση (<0.002%), η μόνιμη παραισθησία/δυσαισθησία (<0.01%), η νέκρωση της επιδερμίδας (<0.01%), τα μόνιμα ψηλαφητά οζίδια (0.005%) και η ανομοιογένεια της επιδερμίδας  (<0.03%) έχουν αναφερθεί σε τόσο μικρή πιθανότητα και είχαν συσχέτιση με την εκπαίδευση του δερματολόγου στην εφαρμογή της μεθόδου.

Κριτήρια αποκλεισμού αποτελούν: ψυχολογικοί παράγοντες (βελονοφοβίες, κρίσεις πανικού, δυσμορφοβίες, κ.λπ.), εγκυμοσύνη, θηλασμός, παχυσαρκία, έντονα αλλεργικά άτομα, γνωστό και “αρρύθμιστο” ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος, φλεγμονές, ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Το 1.25% δεοξυχολικό άλας εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλα σημεία του σώματος όπως  αυχένας, ράχη και πλαϊνά ράχης,  πλαϊνά μέσης, βραχίονες, κοιλιά, μηροί, εσωτερικό γονάτων αλλά και εντοπισμένες δυσμορφίες από χειρουργεία ή ουλές και λιπώματα.

Ζητήστε τη μέθοδο από τον “εκπαιδευμένο” δερματολόγο σας!

 

Πηγή: Medlife (Περιοδική έκδοση Ευρωκλινικής)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αργυρώ Παπαδοπούλου MD, DDS, Msc

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Ιστότοπος: dermacure.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Αργυρώ Παπαδοπούλου MD, DDS, Msc

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κυτταρίτιδα: Η Φυσική Αντιμετωπισή της

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.