Web
Analytics
Βασιλική Βενέτη, Post MA , Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βασιλική Βενέτη, Post MA , Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Bιογραφικό

Η Βασιλική Βενέτη έχει γεννηθεί το 1977, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2000, ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, Β.Α. (Hons), στην Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση στο  Sheffield Hallam University  που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Δεκέμβριο του 2003, απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Μ.Α., στην Κλινική Ψυχολογία από το  University of Indianapolis , στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ειδικεύτηκε στη Συμπεριφορική Θεραπεία των ψυχωσικών διαταραχών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της επιλέγοντας το Γνωσιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες τα οποία υποστηρίζονταν από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε εκστρατείες που αφορούσαν την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια με εργασίες και έρευνες που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και ως θεραπεύτρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και υποστήριξης.

Έχει συνεργαστεί με κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και ψυχιατρικές δομές παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε πάσχοντες από καρκίνο τελικού σταδίου, ασθενείς με χρόνιο πόνο και νοσούντες από ψυχικές ασθένειες.

Από το 2006, εργάζεται ως Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στο ιδιωτικό της γραφείο στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά υγείας. Έχει εκδώσει βιβλία που πραγματεύονται την Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε ιδιωτικά κολλέγια, πανεπιστήμια και επαγγελματικές σχολές στην Αθήνα και στην Κύπρο. Εκπαιδεύει και εποπτεύει ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ειδικούς ψυχικής υγείας στην εφαρμογή της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας.

Έχει διατελέσει μέλος του "American Mental Health Counselors Association", του "British Association for Counseling and Psychotherapy", της «Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και Μη Ασθενών», του «Εθνικού Δικτύου Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών» και άλλων επιστημονικών συλλόγων που αφορούν τόσο τη συμβουλευτική όσο και τη ψυχοθεραπεία.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 82, Αμπελόκηποι
Τηλ: 210 69 93 276
Κιν: 6947 42 31 02
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βασιλική Βενέτη, Post MA

Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.vasilikiveneti.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.