Web
Analytics
Λαμπροπούλου Η. Ιφιγένεια, Σύμβουλος Μελέτης και Ειδικής Αγωγής - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Λαμπροπούλου Η. Ιφιγένεια, Σύμβουλος Μελέτης και Ειδικής Αγωγής - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασα Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών-The Deree College από όπου και αποφοίτησα το 2003. Από τα 15 μου κι όλας χρόνια είχα ξεκινήσει την διδασκαλία πιάνου σε μικρά παιδιά ως πρακτική άσκηση για την ολοκλήρωση των μουσικών μου σπουδών στο Ωδείο Αθηνών και ως φοιτήτρια ξεκίνησα παράλληλα την παράδοση μαθημάτων της αγγλικής γλώσσας. Από τότε η διδασκαλία, η μάθηση και η μετάδοση γνώσεων έγινε στόχος ζωής.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Σύμβουλος Μελέτης Παιδιών προσχολικής και δημοτικής κυρίως ηλικίας. Η μεγάλη μου αγάπη και ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι η συνεργασία μου με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό, σύνδρομο Asperger, σύνδρομο Tourette, δυσπραξία, διαταραχή ελλειματικής προσοχής - υπερκινητικότητα/ΔΕΠ-Υ) για την οργάνωση και αφομίωση εκπαιδευτικών γνώσεων. Συνεργάζομαι με κέντρα λογοθεραπείας των βορείων προαστείων για πρώιμη παρέμβαση στον σχολικό χώρο αυτών των παιδιών. Παράλληλα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας δουλεύω με παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς.

Ως Σύμβουλος Μελέτης μαθητών, στόχος είναι να μάθει το παιδί να διαβάζει εύκολα, ευχάριστα, αποτελεσματικά. Επιμελούμαι θέματα οργάνωσης, τεχνικές αποτελεσματικής παρακολούθησης και μελέτης για αποτελεσματικό διάβασμα και βελτίωση συγκέντρωσης κ.α. Ο μαθητής μαθαίνει τις αρχές και τις τεχνικές που διέπουν τη συστηματοποίηση της μελέτης, ώστε να βοηθηθεί στην καθημερινή μελέτη και να αποκτήσει μία νέα θεώρηση και αντιμετώπιση του διαβάσματος, η οποία βασίζεται στα εξής:

  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η μελέτη είναι για τους περισσότερους μαθητές επίπονη διαδικασία. Πολύς χρόνος μπροστά σε ένα βιβλίο, αλλά αποτέλεσμα....μηδέν. "Βαριέμαι", "δεν έχω όρεξη", "δεν καταλαβαίνω", "δεν θυμάμαι τίποτα", "δεν μπορώ να το μάθω απέξω"....και πολλά άλλα είναι μερικές από τις συνήθεις διαμαρτυρίες των μαθητών για το διάβασμα.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ

Με ποιό τρόπο;

Τα παιδιά διδάσκονται από την προσχολική κι όλας ηλικία πώς να συνδέουν τη μάθηση με κάτι ευχάριστο, σαν να ήταν παιχνίδι και όχι αγκαρία.
Το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί τα μυστικά της σωστής και ξεκούραστης μελέτης:

  • Οργάνωση Χρόνου
  • Τεχνικές παρακολούθησης
  • Τεχνικές σημειώσεων
  • Τεχνικές μελέτης
  • Τεχνικές επανάληψης
  • Βελτίωση συγκέντρωσης

Παράλληλα, αρθρογραφώ στην ιστοσελίδα της Τατιάνας Στεφανίδου TLIFE με θεματολογία τους προβληματισμούς των γονιών για την συμπεριφορά αλλά και την εκπαιδευτική/μαθησιακή πορεία των παιδιών τους. Τον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι και με το blog μου ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΔiΑ σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των γονιών και των εκπαιδευτικών για τα παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία που αξίζουν να έχουν μια θέση στη βιβλιοθήκη τους. Σε συνεργασία με αξιόλογους εκδοτικούς οίκους όπως οι εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, κ.α. επιλέγω και προτείνω τα «διαμάντια» της γνώσης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κιν.: 6955693535
Τηλ: 210 8010192
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιφιγένεια Η. Λαμπροπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.idikiagogi.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.