Web
Analytics
Γκοτζαρίδης Β. Ευστράτιος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γκοτζαρίδης Β. Ευστράτιος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Βιογραφικό

Γεννημένος στη Κομοτηνή τον Απρίλιο του 1962.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την στρατιωτική θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου εκπαιδεύθηκε στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας στην Οφθαλμολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Κατόπιν κατέλαβε έμμισθη θέση Fellowship στο Croydon University Hospital, London, UK 1997-1998.

Εκπαιδεύθηκε στις φλεγμονώδεις παθήσεις του βυθού (ραγοειδίτιδες) με τον κο William Ayliffe.

Στη συνέχεια κατέλαβε θέση Fellow στην χειρουργική του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς υπό τους Chris Canning και Andy Luff στο Southampton University Hospital, Southampton, UK, 1998 - 1999.

Την επόμενη χρόνια καταλαμβάνει έμμισθη θέση Fellow στην χειρουργική του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς υπό τους Bob Cooling και Zdenek Gregor στο Moorfields Eye Hospital, London, UK, 1999 - 2000.

Ολοκληρώνοντας την εκπαιδευτική του καριέρα στην Αγγλία δέχεται μία υποτροφία από το IACOCCA Foundation και Harvard Medical School όπου του εδόθη η δυνατότητα να συνεργασθεί με τον Prof. Donald D' Amico στο Mass Eye and Ear Infirmary Boston USA, σε ερευνητικά προγράμματα όπως Optic Disc Surgery for CRVO and ablation of the ILM with Erbium YAG laser using biological dyes, 2000 - 2001.

Ο κύριος Γκοτζαρίδης είναι:

  • Ταμίας της Ελληνικής εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς
  • Μέλος της Ελληνικής εταιρίας Ενδοφθάλμιων Φακών
  • Μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής εταιρίας

Επίσης, είναι μέλος των:

  • American Academy of Ophthalmology
  • European Society of Retinal Specialists (EURETINA)
  • American Society of Retinal Specialists
  • Britain and Eire Vitreoretinal Surgeons (BEAVRS)
  • General Medical Council (GMC)

καθώς και υποψήφιο μέλος του Club Jules Gonin.

Κλινικές επιστημονικές έρευνες βασισμένες στην βελτίωση της χειρουργικής τεχνικής, της υαλοειδεκτομής, είναι στα κύρια ενδιαφέροντά μας.

Μία νέα τεχνική που είναι μία τροποποίηση της συμβατικής 20 GAUGE PARS PLANA υαλοειδεκτομής, εφαρμόσθηκε από το 2003. Αρχικά σαν μία ελάχιστα επεμβατική (tranconjuctival) τεχνική, όπου χρησιμοποιούνταν ράμματα στο τέλος της επέμβασης. Έπειτα η τεχνική βελτιώθηκε και μετατράπηκε σε τεχνική χωρίς ράμματα. Αυτή η νέα τεχνική ελαττώνει το χρόνο της επέμβασης και την μετεγχειρητική φλεγμονή του ματιού. Ο μετεγχειρητικός χρόνος ανάρρωσης, είναι επίσης μικρότερος.

Η τεχνική έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια, όπως επίσης έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Πολλοί χειρουργοί έχουν υιοθετήσει την τεχνική αυτή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 χρησιμοποιείται η νέα συσκευή υαλοειδεκτομής της Alcon, το constellation.

Η συσκευή αυτή με τις υψηλές της δυνατότητες δημιουργεί προϋποθέσεις για εξαιρετικά ατραυματικές χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς τη χρήση ραμμάτων και με εργαλεία λεπτότερα (25 Gauge), τα οποία ουσιαστικά έχουν το πάχος μιας βελόνας ινσουλίνης.

Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης είναι συντομότερη.

Επίσης, η τραυματική χειρουργική επιβάρυνση του οφθαλμού είναι μικρότερη και ο χρόνος ανάρρωσης συντομότερος.

Συνολικά, τα ανωτέρω οφέλη δημιουργούν προϋποθέσεις για πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Βασ. Σοφίας 66, 115 28, Αθήνα
Τηλ: 2107212200
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 7212200

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευστράτιος Β. Γκοτζαρίδης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.gotzaridis.gr/el/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.