Web
Analytics
Μετακαλοκαιρινή περίοδος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Μετακαλοκαιρινή περίοδος

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι αναδομήσεις στην καθημερινή ζωή αλλά και στον εαυτό μας. Μικρές προλήψεις, διορθώσεις αλλά και πινελιές αισθητικής είναι αναγκαίες.

Ο ήλιος η θάλασσα και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι παράγοντες που επηρεάζουν την φθορά του δέρματος του προσώπου αλλά και ολόκληρου του σώματος.

Ένας Πλαστικός Χειρουργός δε διορθώνει, ούτε οδηγεί κατευθείαν στο χειρουργείο τα διάφορα περιστατικά που ζητούν τη συμβουλή του. Υπάρχουν πολλές άλλες διορθωτικές λύσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναδόμηση του προσώπου μας. Αυτές τις μικρές πινελιές θα εξετάσουμε παρακάτω, προσπαθώντας να δώσουμε μια μετακαλοκαιρινή αναδόμηση όψεως.

ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΕΙΣ

Το πρόσωπο και το σώμα χρήζει μερικών σημαντικών στοιχείων που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουν ελαττωθεί από τους ζωτικούς ιστούς. Μικρές δόσεις από βιταμινούχα στοιχεία ενισχύονται με μικρά τσιμπήματα στο πρόσωπο, δίνεται δηλαδή η εσωτερική τροφή κατευθείαν στην μεσαία στιβάδα του δέρματος με αποτέλεσμα να υπάρχει μια γρήγορη ανταπόκριση από τους ιστούς. Με αυτήν την διαδικασία ενυδατώνονται, θρέφονται και αποκτούν άλλη υφή.

Έτσι το δέρμα μας θα μοιάζει φρέσκο και λαμπερό. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ γρήγορη. Απαιτούνται 10 με 15 λεπτά μόνο από το χρόνο σας. Είναι ανώδυνη και το κόστος της κυμαίνεται στα καθημερινά όρια μιας αισθητικής περιποίησης.
Η ίδια θεραπεία επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα για να είναι προσθετική και να αποδίδει το ανώτερο βιολογικό της αποτέλεσμα.

ΒΟΤΟΧ

Η ανεβασμένη θερμοκρασία του καλοκαιριού και ο ήλιος χαράσσει το δέρμα, το ξηραίνει και το μόνο αποτέλεσμα που αφήνει είναι ένα χαρακωμένο μέτωπο και μια «ξηρή» επιδερμίδα στο πλάι των ματιών. Το ΒΟΤΟΧ είναι η θαυματουργή τοξίνη που απαλύνει τις ρυτίδες του μετώπου και των ματιών. Φροντίζει για την ήρεμη έκφραση των σημείων αυτών, τη χαλαρή κίνηση τους και την ομαλή εμφάνιση. Οι μικρές αυτές αλλαγές που γίνονται συμβάλλουν στο να δείχνει ποιος φρέσκος, ενυδατωμένος και φυσικά νεότερος. Η εφαρμογή του γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 10 λεπτών.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Είναι μια ουσία που τοποθετείται στις ρυτίδες του προσώπου, για να μειώσει το βάθος και το εύρος τους. Εφαρμόζεται με μια μικρή ένεση και μειώνει σημαντικά το χάσμα μεταξύ δέρματος και υποδορίου. Αντικαθιστά δηλαδή το χαμένο κολλαγόνο που λόγω του χρόνου τείνει να απορροφάται από τον ίδιο τον οργανισμό. Η επιλογή του είναι κατά μέγιστο λόγο στις ρινοπαρειακές αύλακες και τις ρινοχειλικές ρυτίδες. Η εφαρμογή του απαιτεί περίπου 30 λεπτά του χρόνου σας και η διάρκεια του αποτελέσματος φαίνεται στους 12 με 16 μήνες. Το ίδιο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί για να γίνει μια αύξηση στο περίγραμμα των χειλιών.

Απολέπιση (peeling)- Το φρέσκο πρόσωπο του χειμώνα

Στόχος του είναι να απομακρύνει με τεχνητό τρόπο τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, βελτιώνοντας αισθητά την υφή και τη λάμψη της. Με άλλα λόγια, βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί γρηγορότερα από τα νεκρά κύτταρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς, αποβάλλει από μόνο του. Αν όμως, σκεφτούμε ότι καθημερινά πάνω στην επιφάνεια του συσσωρεύονται περίπου 500 εκατομμύρια νεκρά κύτταρα από τα οποία πρέπει να απαλλαγεί και ότι αυτή η φυσική διαδικασία επιβραδύνεται, καθώς περνούν τα χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι μια μικρή βοήθεια από μέρους σας είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη λειτουργία του. Παράλληλα, η απολέπιση διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα, το αποτοξινώνει και το καθαρίζει σε βάθος, προστατεύοντας το από τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Συγχρόνως, το βοηθά να επωφεληθεί περισσότερο από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε.

ΔΕΡΜΟΛΕΙΑΝΣΗ

Πρόκειται για μια μορφή «εξειδικευμένου» peeling μέσω της εκτόξευσης μικροκρυστάλλων στο πρόσωπο. Οι θερμαινόμενοι αυτοί κρύσταλλοι, που πέφτουν γρήγορα και με πίεση πάνω στην επιδερμίδα, «ξύνουν» τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, αφήνοντας τη νέα στιβάδα του προσώπου την πιο φρέσκια και νεανική, να ανέβει στην επιφάνεια. Παράλληλα, ενεργοποιούνται και οι ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή που ευθύνονται για την παραγωγή του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών. Μέσω της διέγερσης τους, το πρόσωπο γίνεται πιο σφριγηλό.

 

Πρώτη δημοσίευση "Σύμβουλος Υγείας"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Σωτήριος Πήττας

Πλαστικός Χειρούργος

Ιστότοπος: cosmeticmedicine.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.