Web
Analytics
Αισθητική και προσωπο - ρεφλεξολογία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αισθητική και προσωπο - ρεφλεξολογία

H ρεφλεξολογία εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα, ασκώντας ειδικές τεχνικές πίεσης και μάλαξης, με στόχο την αποσυμφόρηση και ενεργοποίηση συγκεκριμένων ανακλαστικών σημείων και νευρικών απολήξεων που πηγάζουν από όλο το σώμα και τα εσωτερικά όργανα. Όμως, η πληροφορία και η γνώση των πάντων απαντάται ακόμη και σε κάθε κύτταρο, σε κάθε μόριο. Έτσι, όχι μόνο τα πέλματα, οι παλάμες, το αυτί, αλλά και το πρόσωπο, είναι ένας καθρέφτης που ανακλά την ενεργειακή και φυσιολογική κατάσταση ολόκληρου του σώματος.

Η "χαρτογράφηση" του προσώπου, προκύπτει από αρχαίες αναφορές και χάρτες, την πορεία των μεσημβρινών του βελονισμού και τις απολήξεις νεύρων από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Έτσι, μέσα από ειδικές τεχνικές μάλαξης στο ίδιο το πρόσωπο, ενεργοποιούνται με απαλό τρόπο διάφορα σημεία Μεσημβρινών και νευρικών απολήξεων, τα οποία στέλνουν ερεθίσματα σε ολόκληρο το σώμα και τα ζωτικά όργανα. Ο ερεθισμός αυτός, θα ακτινοβολήσει και στο ίδιο το πρόσωπο, αφού μέσα απ' αυτόν επιτυγχάνεται η απελευθέρωση της ροής της ζωτικής ενέργειας, του αίματος και της λέμφου.

Μέσα στη κλινική πράξη πολλών ετών, παρατήρησα πως η ρεφλεξολογία προσώπου, εκτός από τα οφέλη της σε ολόκληρο τον οργανισμό, έχει σημαντική δράση και στην αποκατάσταση των προβλημάτων του ίδιου του προσώπου. Εξειδίκευσα τις τεχνικές πιέσεων στο πρόσωπο, με μία περισσότερο "αισθητική" προσέγγιση, ενισχύοντας τις ίδιες τις δυνάμεις του σώματος, ώστε να ακτινοβολήσει την ομορφιά από μέσα προς τα έξω.

Το δέρμα αναπλάθεται σε βάθος, διεγείρονται κύτταρα που παράγουν ελαστίνη, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ. Η "ανοικοδόμηση" του δέρματος λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει τους χαλαρωμένους μύες του λαιμού και του προσώπου, καθαρίζει το δέρμα από σημάδια και χρωματικές αλλοιώσεις. Tο βλέμμα και όλο το πρόσωπο ακτινοβολούν ζωντάνια και ηρεμία. Ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί, μέσω φιλικών παρεμβάσεων που δεν ελλοχεύουν παρενέργειες και τοξικότητα.

Η Αισθητική Ρεφλεξολογία, ως νέος όρος πλέον και εξέλιξη της πρόσωπο-ρεφλεξολογίας, απευθύνεται πραγματικά σε όλους. Αποκαθιστά αλλά και προλαμβάνει εσωτερικές δυσλειτουργίες που καθρεφτίζονται στο πρόσωπο. Διατηρεί το πρόσωπο πιο νεανικό!

 

Πρώτη δημοσίευση Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άρτεμις Καρνέζη

Καθηγήτρια Ρεφλεξολογίας, Βελονισμού και ΠΚΙ

Ιστότοπος: www.kentro-evexias.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.