Web
Analytics
Πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία
Η πλαστική των μικρών χειλέων του αιδοίου είναι μια επέμβαση που γίνεται συνήθως για να μειώσουμε το μέγεθος των υπερτροφικών χειλέων, όταν αυτά δημιουργούν αισθητικό, ψυχολογικό, ή λειτουργικό πρόβλημα στη γυναίκα.

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις των γεννητικών οργάνων, που πραγματικά αλλάζει την ψυχολογία και την καθημερινότητα στις γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα, καθώς τους δίνει αυτοπεποίθηση στην ερωτική και κατ΄ επέκταση και την κοινωνική τους ζωή. Μοναδική προϋπόθεση για την ευτυχία είναι να απευθύνονται οι γυναίκες σε ιατρούς με συγκεκριμένη ειδίκευση και εμπειρία πάνω σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, Εξειδικευμένος στην πλαστική χειρουργική των γεννητικών οργάνων της γυναίκας, έχει σαν στόχο να ξεκαθαρίσει τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά αυτής της επέμβασης. Με βάση την εμπειρία του πάνω στο πρόβλημα, αλλά και την μετεκπαίδευση του σε φημισμένα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Εξωτερικού, ο κ. Χριστόπουλος έδωσε απαντήσεις που σίγουρα ενδιαφέρουν πολλές γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα.

Κύριε Χριστόπουλε, ποιες γυναίκες έρχονται σε εσάς και ζητούν να κάνουν αυτή την επέμβαση? Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ενοχλήματα;

Σε αρκετές γυναίκες, τα μικρά χείλη του αιδοίου είναι μεγάλα έως υπερτροφικά, δημιουργώντας προβλήματα, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Για παράδειγμα, τα υπερτροφικά χείλη μπορεί να είναι εμπόδιο για μια φυσιολογική και ευχάριστη σεξουαλική επαφή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προκαλούν μέχρι και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, πολλές γυναίκες με υπερτροφικά χείλη του αιδοίου έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση και ντρέπονται να εμφανιστούν απέναντι στο σύντροφο τους. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν την ερωτική επαφή δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή, αλλά και στη σχέση τους με το σύντροφο τους. Ακόμα μπορεί και να αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέση με κάποιο σύντροφο, καθώς η ανασφάλεια και ο φόβος, για το σχήμα των γεννητικών τους οργάνων, μπορεί να αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. Επίσης, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, η κοπέλα ντρέπεται να φορέσει μαγιό και να εμφανιστεί στην παραλία, καθώς είναι εμφανής η παρουσία κάποιου πλεονάζοντος ιστού στην περιοχή, δίνοντας άσχημη εντύπωση και πιθανά αφορμή για σχόλια. Επίσης, μπορεί να είναι ενοχλητικό, όταν η γυναίκα φορέσει στενά ρούχα ή εσώρουχα ή ακόμα όταν κάνει ποδήλατο. Στις γυναίκες αυτές η πλαστική αποκατάσταση των μικρών χειλέων του αιδοίου δίνει αυτοπεποίθηση και λύνει όλα τα προβλήματα που μόλις αναφέραμε.

Εκτός από αυτά που μας είπατε, μπορεί να δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα;

Φυσικά, οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία και προβλήματα υγιεινής, καθώς η καθαριότητα της περιοχής είναι πιο δύσκολη, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε και αυξημένη εφίδρωση ή κατά την διάρκεια της περιόδου. Αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται συχνότερα κολπίτιδες, που προκαλούν ερεθισμό και πόνο καθώς και ερεθισμό, αυξημένα κολπικά υγρά, φαγούρα, δυσοσμία και άλλα.

Ποιος είναι ο σκοπός της επέμβασης;

Η πλαστική επέμβαση στα μικρά χείλη γίνεται για να μειωθεί το μέγεθος ή να αλλάξει το σχήμα τους, που ενοχλεί τη γυναίκα οπτικά - αισθητικά ή πρακτικά. Στόχος είναι το μέγεθος των μικρών χειλέων να είναι μικρότερο από ότι τα μεγάλα χείλη, όπως είναι το φυσιολογικό. Σκοπός είναι τα μεγάλα χείλη, που είναι πιο ανθεκτικά, να μπορούν καλύπτουν τα μικρά χείλη, προστατεύοντας τα. Επίσης, να αποφεύγουμε όλα τα προβλήματα που προαναφέραμε, τόσο τα λειτουργικά (πόνος, ενόχληση, ερεθισμός, δυσκολία στην υγιεινή κλπ) όσο και τα αισθητικά προβλήματα, που πολλές φόρες μπορεί να είναι και πιο σημαντικά.

Πως ακριβώς γίνεται;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ουσιαστικά γίνεται αφαίρεση του ιστού που «περισσεύει». Έτσι τα χείλη του αιδοίου έχουν μια πιο «φυσιολογική» και αισθητικά καλύτερη εμφάνιση. Σήμερα, υπάρχουν τεχνικές που προσφέρουν τέλειο αποτέλεσμα, πολύ καλυτέρα από ότι στο παρελθόν. Η τομή είναι πολύ μικρότερη και πρακτικά δεν φαίνεται, και αποφεύγουμε προβλήματα όπως ενόχληση στο σεξ μετά την επέμβαση, καλύτερη αισθητικότητα της περιοχής, άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και απόλυτα φυσιολογική εμφάνιση.

Τι χρειάζεται για να είναι πράγματι αποτελεσματική η επέμβαση;

Για την επέμβαση απαιτείται ειδική εκπαίδευση σε θέματα επανορθωτικής χειρουργικής και πρέπει να χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι, για να φέρουμε τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα για τη γυναίκα.
Η πλαστική αποκατάσταση της υπερτροφίας των μικρών χειλέων του αιδοίου, όταν χρειάζεται, γίνεται με τη συνεργασία Ειδικού Γυναικολόγου και Πλαστικού Χειρουργού, για την επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος σε εξειδικευμένες περιπτώσεις. Στο Κέντρο μας έχουμε αυτή τη δυνατότητα, καθώς διαθέτουμε και πλαστικό χειρουργό.

Είναι επικίνδυνη επέμβαση

Καθόλου επικίνδυνη. Ουσιαστικά είναι μια σχεδόν αναίμακτη επέμβαση. Επίσης, δεν χρειάζεται ολική αναισθησία ή επισκληρίδιο που τρομάζουν πολλές γυναίκες. Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Για το λόγο αυτό, μπορεί άνετα και με απόλυτη ασφάλεια να γίνει στο ιατρείο. Έτσι, μειώνεται πάρα πολύ και το κόστος της επέμβασης, αφού η γυναίκα δεν χρειάζεται να πληρώσει για έξοδα νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Αναφέρατε τη λέξη «κόστος». Είναι μια ακριβή επέμβαση;

Από τη στιγμή που η γυναίκα γλυτώνει τα έξοδα του νοσοκομείου, το κόστος είναι μικρό. Τα αποτελέσματα είναι τόσο καλά και η ανακούφιση των γυναικών τόσο μεγάλη, που όλες οι γυναίκες που μας εμπιστεύονται είναι ευχαριστημένες από το χαμηλό κόστος σε σχέση με το μεγάλο όφελος.

Μετά την επέμβαση τι γίνεται;

Ο πόνος αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα φάρμακα και ουσιαστικά η γυναίκα δεν πονά. Μετά την επέμβαση, φεύγει μέσα σε λίγη ώρα και επιστρέφει σπίτι της. Μετά από πολύ λίγα 24ωρα επιστρέφει στις ασχολίες της και στη δουλεία της. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει και σεξουαλική δραστηριότητα ή να φορεί τα ρούχα της επιλογής της.

Πόσο συχνή είναι αυτή η επέμβαση;

Στο Εξωτερικό, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που μετεκπαιδεύτηκα, κυρίως νέες γυναίκες αλλά και πολλές Έφηβες ή μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες αποφάσιζαν με ευκολία να κάνουν αυτή την επέμβαση, για να βελτιώσουν τη ζωή της. Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια τέτοια «διόρθωση». Αυτό οφείλεται στη βελτίωση των τεχνικών και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος σε εμάς, που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα παλιά ταμπού πέφτουν και η γυναίκα θεώρει ότι είναι σωστό και καλό να κάνει μια μικροεπέμβαση, που δεν έχει σημαντική ταλαιπωρία, με στόχο να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση της και την ερωτική και κοινωνική της ζωή. Φυσικά, όταν κάτι γίνεται διαδεδομένο, υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το αντικείμενο και χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα των γυναικών και να ωφεληθούν από αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως δημιουργούν κακά αισθητικά αποτελέσματα, δυσφημίζοντας έτσι την επέμβαση και δημιουργώντας κακή εικόνα, φόβο και επιφυλακτικότητα στις γυναίκες. Για το λόγο αυτό η γυναίκα πρέπει να είναι προσεκτική, να επιλεγεί και να εμπιστεύεται μόνο γιατρούς με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία, που μπορούν πράγματι να βελτιώσουν τη ζωή της.

Τι συστήνεται στις γυναίκες με αυτό το πρόβλημα;

Θα τους έλεγα να μην φοβούνται να πάρουν την απόφαση για την επέμβαση. Άλλωστε και το κόστος είναι μικρό και δεν υπάρχει σημαντική ταλαιπωρία.
Να εμπιστευτούν γιατρούς με εμπειρία και εκπαίδευση πάνω στο θέμα και όχι άσχετους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη τους για λύση στο πρόβλημα τους.
Να θυμούνται ότι οι γυναίκες που μας εμπιστεύτηκαν είναι απόλυτα ευχαριστημένες, καθώς βελτιώθηκε είτε η σεξουαλική τους ζωή, είτε η αυτοπεποίθηση τους απέναντι στο σύντροφο τους, είτε στο ντύσιμο ή στην καθημερινή δραστηριότητα τους, και να πάρουν την απόφαση χωρίς δισταγμό.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παναγιώτης Ν. Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.xn--mxaafbc3adijqufbbb6dya.gr/el/CNT/index.aspx

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.