Web
Analytics
Δεν υπάρχουν Ασθένειες, μόνο Επίπεδα Υγείας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Δεν υπάρχουν Ασθένειες, μόνο Επίπεδα Υγείας

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος; Να μην πονάει, να έχει ενέργεια και ευεξία, ψυχική ισορροπία, καθαρό νου και νεανικό δέρμα. Να μεγαλώνει παραμένοντας νέος. Για να γίνει αυτό όλα του τα κύτταρα πρέπει να λειτουργούν σωστά - αυτός είναι και ο πραγματικός ορισμός της υγείας. Τα επίπεδα λειτουργικότητος των κυττάρων όμως αυξομειώνονται συνεχώς και επομένως και τα επίπεδα υγείας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι φταίει; Το άγχος, η περιβαλλοντική ρύπανση, η τοξίνωση του οργανισμού, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, χρόνια αφυδάτωση, λάθος αναπνοή και νοοτροπία, ιώσεις, λοιμώξεις ή κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε.

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω ευθύνονται σε κάποιο βαθμό ανάλογα το άτομο και την περίπτωση. Σίγουρα τα παθολογικά συμπτώματα, τα οποία εσφαλμένα ονομάζονται ασθένειες ενώ στην πραγματικότητα είναι χαμηλά επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας, δεν εμφανίζονται από το πουθενά. Είναι μία διαδικασία συνεχούς φθοράς του οργανισμού που ξεκινάει από το κύτταρο, εξελίσσεται στον ιστό και καταλήγει στο όργανο, πάγκρεας, ήπαρ, καρδιά, θυρεοειδή κλπ.. Η συμβατική ιατρική θα ανακηρύξει «άρρωστο» το άτομο μόνο όταν η φθορά (και επομένως και τα συμπτώματα) φθάσουν στα όργανα, ενώ αυτό είναι απλώς το αποκορύφωμα μιάς διαδικασίας που έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Ο οργανισμός όμως έχει εκπληκτικές ικανότητες αντιμετώπισης των φλεγμονών και επιδιόρθωσης και ανανέωσης ιστών και οργάνων. Γιατί δεν τις χρησιμοποιεί; Πολύ απλά επειδή όλα του τα κύτταρα υποφέρουν και είναι εξαντλημένα. Και αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: χρόνια έλλειψη σωστά μεταβολισμένων θρεπτικών στοιχείων κυτταρικά. Τα περίφημα «Ορθά Μόρια» όπως τα είχε ονομάσει ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι μία επιστημονική μέθοδος σωστής και ολοκληρωμένης θρέψης των κυτάρων έτσι ώστε το άτομο να είναι πραγματικά υγιές. Την έχω αναπτύξει μέσα από την πολυετή μου κλινική εμπειρία με χιλιάδες άτομα και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και βασίζεται σε χιλιάδες έρευνες από άλλους επιστήμονες του κλάδου. Η προσέγγιση είναι πολύ απλή.

Για να τραφούν σωστά τα κύταρα έτσι ώστε να μειωθούν οι φλεγμονές και να βελτιωθούν τα επίπεδα υγείας απαραίτητη προυπόθεση είναι να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός. Πρώτον για να μπορούμε να μεταβολίζουμε σωστά την τροφή και δεύτερον για να παράγουμε όλα τα απαραίτητα βιοχημικά μόρια για τις κυτταρικές λειτουργίες: ένζυμα, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές. Για να λειτουργεί όμως σωστά ο μεταβολισμός πρέπει να υπάρχουν τα ορθά μόρια κυτταρικά. Δηλαδή φαύλος κύκλος.

Αυτόν τον φαύλο κύκλο έρχεται να σπάσει θεαματικά η Ορθομοριακή Διατροφή. Το κάνει εφαρμόζοντας πέντε βασικές αρχές-προϋποθέσεις για την σωστή θρέψη των κυττάρων. Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις κάθε άλλη προσπάθεια θα είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι βασικές αρχές-προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  1. Ανίχνευση τροφικών δυσανεξιών που μπορεί να υπερφορτώνουν το σύστημα με υποκλινικές φλεγμονές και να αποσυντονίζουν τον μεταβολισμό.
  2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος για καλύτερη πέψη και αφομοίωση της τροφής.
  3. Επιστημονική αποτοξίνωση για περαιτέρω μείωση των φλεγμονών αλλά και τον καλύτερο μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων σε ορθά μόρια. Οι τοξίνες τείνουν να δεσμεύουν και να αποβάλουν πολλά ορθά μόρια από τον οργανισμό.
  4. Άμεση κυτταρική θρέψη παρακάμπτωντας τα προβλήματα του μεταβολισμού παρέχοντας στον οργανισμό ήδη μεταβολισμένη κυτταρικά λειτουργική υπερτροφή. Αυτό εξασφαλίζει ότι υπάρχει ήδη η κυτταρική «μαγιά» από τα απαραίτητα ορθά μόρια για την σύνθεση ενζύμων, νευροδιαβιβαστών, ορμονών κοκ. Έτσι ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει την τροφή και τα θρεπτικά της στοιχεία θρέφοντας τα κύταρα ακόμα καλύτερα.
  5. Έλεγχος του άγχους. Το συνεχές άγχος όχι μόνο εξαντλεί τον νευρο-ανοσο-ενδοκρινικό άξονα αλλά εμποδίζει επίσης την σωστή πέψη και αφομοίωση της τροφής και παράγει μεγάλες ποσότητες από βιοχημικά μόρια όπως η επινεφρίνη (αδρεναλίνη) που έχουν νευροτοξική επίδραση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης ίσως να μην μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς το άγχος, την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβαθμισμένη τροφή και την συνεχή τοξίνωση του οργανισμού. Έχουμε όμως τώρα ένα ισχυρό οπλό για να μειώσουμε σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά στην κυτταρική θρέψη και λειτουργικότητα και επομένως στα επίπεδα της υγείας μας.

Εφαρμόζoντας σωστά την Ορθομοριακή Διατροφή δρούμε με σύνεση προληπτικά αλλά και θεραπευτικά. Επίσης βάζουμε τα θεμέλια για κάθε άλλη μέθοδο συμβατική ή εναλλακτική να έχει καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Τα επίπεδα κυταρικής λειτουργικότητος θα αναβαθμισθούν σημαντικά και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό. Δέρμα και μαλλιά που λαμποκοπούν από φρεσκάδα, ζωντάνια και ομορφιά, απεριόριστη ενέργεια, ανεβασμένη ψυχολογία και ευεξία, ισορροπημένο ιδανικό βάρος, καθαρό νου και δυνατή μνήμη. Το άτομο θα απελευθερωθεί από τα δεσμά των επαναλαμβανόμενων παθολογικών συμπτωμάτων και θα βρει την ήρεμη διαρκή ευτυχία που μόνο τα υψηλά επίπεδα υγείας μπορούν να του προσφέρουν.

Πιο σημαντικά ίσως θα γίνει πιο δημιουργικό και παραγωγικό και για τον εαυτό του αλλά και τους άλλους. Θα πάψουμε να είμαστε κοινωνία ψυχοσωματικά «αρρώστων» ατόμων και θα γίνουμε το παράδειγμα του «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιές».

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA

Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.goldenhealth.com.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.