Web
Analytics
Τα εμβόλια κατά του Covid, προκαλούν παράλυση Bell - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τα εμβόλια κατά του Covid, προκαλούν παράλυση Bell

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ μετέδωσαν ανακριβώς ότι οι νέες δοκιμές εμβολίων, κατά του COVID-19, των εταιριών Pfizer και Moderna δεν βρήκαν πιθανό κίνδυνο παράλυσης του Bell (Bell′s palsy), μια πάθηση που προκαλεί παράλυση των μυών που ελέγχουν την έκφραση στη μία πλευρά του προσώπου.

Παράλυση Bell

Η παράλυση Bell είναι μια πάθηση που συχνά διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως εγκεφαλικό, επειδή πολλά από τα συμπτώματα είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι τόσο σοβαρά. Προκύπτει από τη δυσλειτουργία του 7ου κρανιακού νεύρου που κατευθύνει τους μύες στη μία πλευρά του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχουν το ανοιγοκλείσιμο του ματιού και το χαμόγελο, σύμφωνα με το "Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού".

Τα περισσότερα συμπτώματα, όπως πόνος, παραμορφωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, υδαρή μάτια και αδυναμία κλεισίματος ενός ματιού ή ομιλίας, κατανάλωσης ποτού ή φαγητού, βελτιώνονται μέσα σε λίγες εβδομάδες και συνήθως αναμένεται πλήρης ανάρρωση εντός έξι μηνών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα είναι επίμονα, ενώ άλλα δυσχεραίνουν πολύ τη ζωή των πασχόντων, Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Jean Chretien ανέπτυξε παράλυση Bell στην παιδική ηλικία με μόνιμες συνέπειες.

Εμβόλια και Bell′s palsy

"Η συχνότητα παράλυσης Bell που παρατηρείται με την χορήγηση εμβολίων είναι τρείς έως πέντε και εφτά φορές μεγαλύτερη από την αναμενόμενη στον γενικό πληθυσμό”, ανέφεραν ερευνητές από το «Πρόγραμμα εμβολίων» του τμήματος «Λοιμωδών Νοσημάτων» στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο "The Lancet".

“Συνδυάζοντας δεδομένα από δύο δοκιμές, όπου σχεδόν 40.000 συμμετέχοντες έκαναν το εμβόλιο, διαπιστώθηκαν επτά περιπτώσεις παράλυσης Bell, σε σύγκριση με μία της ομάδας του εικονικού φαρμάκου (placebo)”, έγραψαν οι Ειδικοί της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρική Σχολή του Harvard  Al Ozonoff, Etsuro Nanishi και Ofer Levy.

Η αιτία των περισσότερων περιπτώσεων παράλυσης Bell είναι άγνωστη, αν και έχει συνδεθεί σε προηγούμενες ιατρικές αναφορές με λοιμώξεις και διάφορα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης και του μηνιγγιτιδοκοκκικού εμβολίου όταν χορηγείται σε συνδυασμό με άλλα εμβόλια.

Ένα ενδορινικό εμβόλιο της γρίπης στην Σουηδία, διακόπηκε να χορηγείται το 2001 μετά την αναφορά 46 περιπτώσεων παράλυσης Bell. Στην συνέχεια μια μελέτη εκτίμησε, ότι ο κίνδυνος παράλυσης Bell στην πειραματική ομάδα ήταν 19πλασιος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, που αντιστοιχούσε σε 13 επιπλέον περιπτώσεις ανά 10.000 εμβολιασμένα άτομα, εντός 1 έως 91 ημερών μετά τον εμβολιασμό.

"Ενώ ζητάμε την αυστηρή παρακολούθηση για ενδεχόμενη παράλυση Bell που σχετίζεται με το εμβόλιο mRNA, παρατηρούμε επίσης ότι η παράλυση του Bell συνήθως «φεύγει» από μόνη της και πιστεύουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού ωφελούν σημαντικά την δημόσια υγεία", προσθέτουν οι ερευνητές.

Από τις 26 Φεβρουαρίου, το Αμερικανικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS) του CDC περιελάβανε 177 αναφορές ασθενών που εμφάνισαν συμπτώματα παράλυσης Bell μετά από εμβολιασμό έναντι του COVID-19. Ενώ τα δεδομένα VAERS δεν υπονοούν ότι το εμβόλιο είναι η αιτία της πάθησης στις αναφερόμενες περιπτώσεις, ωστόσο προκαλούν ανησυχία.

Οι αναφορές στο VAERS περιλαμβάνουν:

Μια 38χρονη γυναίκα που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna κατά του COVID-19 στις 29 Δεκεμβρίου 2020. "Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της ασθενούς ξεκίνησαν την ημέρα του εμβολιασμού με πόνο στο δεξί χέρι έως το δεξί αυτί, καθώς και πλήρες μούδιασμα της γλώσσας", αναφέρει η έκθεση VAERS. "Μέχρι την 1η Ιανουαρίου, η ασθενής είχε σημαντικά συμπτώματα παράλυσης Bell, όπως: αδυναμία να σηκώσει το αριστερό φρύδι, αδυναμία να κλείσει το αριστερό μάτι, μουδιασμένα δόντια στην αριστερή πλευρά και μούδιασμα/μυρμήγκιασμα στο αριστερό πόδι και χέρι (από την παλάμη μέχρι τα δάχτυλα)".  Η ασθενής νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες και τα συμπτώματά της βελτιώθηκαν, αλλά δεν είχαν φύγει ολοκληρωτικά τη στιγμή της έκθεσης, στις 4 Ιανουαρίου.

Μια 35χρονη γιατρός στην Μινεσότα που ανέφερε στο VAERS ότι είχε λάβει τη δεύτερη δόση εμβολίου της Pfizer, κατά του COVID, στις 15 Ιανουαρίου και την ίδια ημέρα άρχισε να αισθάνεται πόνο στην αριστερή πλευρά του προσώπου της, ο οποίος έγινε πιο δυνατός τις επόμενες ημέρες και εξαπλώθηκε σε αυτί και σαγόνι. Επίσης, εμφάνισε μυρμήγκιασμα στην αριστερή πλευρά του μετώπου και αδυναμία (ή παράλυση)  προσώπου. Η διάγνωση της παράλυσης Bell επιβεβαιώθηκε την τέταρτη ημέρα μετά το εμβόλιο.

Μια 51χρονη γυναίκα στην Νέα Υόρκη έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer κατά COVID-19 στις 29 Ιανουαρίου και άρχισε να παρουσιάζει τη ίδια μέρα, πονοκέφαλο και οξύ πόνο από τη δεξιά πλευρά στο λαιμό, το σαγόνι και το αυτί. Την επόμενη μέρα ξύπνησε και διαπίστωσε ότι η δεξιά πλευρά του προσώπου είχε παραλύσει και το δεξί της μάτι δεν ανοιγόκλεινε. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, νοσηλεύτηκε και διαγνώστηκε με παράλυση Bell πριν βγει από το νοσοκομείο, στις 31 Ιανουαρίου, όπου την προέτρεψαν να επισκεφτεί νευρολόγο, ανοσολόγο, οφθαλμίατρο και τον δικό της "οικογενειακό γιατρό".

Μια άλλη περίπτωση, δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Journal of Neurology, και  περιγράφει έναν υγιή άνδρα 37 ετών που ανέπτυξε την παράλυση Bell μέσα σε λίγες ημέρες από την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech με mRNA κατά του COVID-19, χωρίς να υπάρχουν άλλες προφανείς αιτίες.

Επιπλέον, ένα βίντεο στο YouTube που "ανέβηκε" στις 26 Δεκεμβρίου δείχνει μια δακρυσμένη γυναίκα, νοσοκόμα από το Νάσβιλ του Τενεσί, η οποία ανέπτυξε την παράλυση Bell τρεις ημέρες μετά από το εμβόλιο έναντι του COVID.

 

Πληροφορίες από Natural News

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.