Web
Analytics
Σοβαρά προβλήματα υγείας προκαλούν ορισμένα φάρμακα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Σοβαρά προβλήματα υγείας προκαλούν ορισμένα φάρμακα

Πολλά άτομα βιώνουν ανεπιθύμητα συμπτώματα από την λήψη φαρμάκων, χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι γιατροί δεν εξηγούν τους κινδύνους στους ασθενείς, είτε γιατί δεν τους γνωρίζουν πλήρως, είτε γιατί ακολουθούν τις φαρμακευτικές εταιρίες και το σύγχρονο σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν αναφερθεί πολλά ανεπιθύμητα περιστατικά υγείας  λόγω αυτών των επικίνδυνων φαρμάκων, καθιστώντας το πραγματικό ποσοστό πολύ μεγαλύτερο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το naturalhealth365, αναφέρονται 28.000 περιπτώσεις καρδιακής τοξικότητας (απειλητικής για την ζωή) κάθε χρόνο, εξαιτίας ανεπιθύμητων αντιδράσεων του φαρμάκου digoxin, που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της ταχύτητας του καρδιακού ρυθμού. Εκτιμάται ότι το 40% των ατόμων που συνταγογράφησαν αυτό το φάρμακο, δεν το είχαν ανάγκη πραγματικά.

Κάθε χρόνο περίπου 41.000 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται για έλκη που προκαλούνται από ΜΣΑΦ, φάρμακα που συνήθως δίνονται για την αρθρίτιδα. Περίπου 3.300 από αυτά τα άτομα πεθαίνουν από την λήψη αυτών των φαρμάκων.

Περίπου 163.00 ηλικιωμένοι Αμερικανοί  παρουσιάζουν απώλεια μνήμης ή άλλα συμπτώματα άνοιας εξαιτίας των παρενεργειών μερικών φαρμάκων. Μία μελέτη στην Ουάσιγκτον έδειξε ότι το 46% των ασθενών που πάσχουν από πνευματική εξασθένιση λόγω φαρμάκων, οφειλόταν στην λήψη υπνωτικών χαπιών ή ήπιων ηρεμιστικών.

Το 14% των ατόμων που λαμβάνουν φάρμακα για την υψηλή πίεση υπέστησαν διανοητική βλάβη. Το ίδιο βίωσαν και το 11% των ατόμων που είχαν συνταγογραφήσει αντιψυχωσικά φάρμακα. Επίσης τα τελευταία συνδέονται και με την νόσο Parkinson.

Επειδή τα φάρμακα λαμβάνονται συχνότερα από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οι παρενέργειες των φαρμάκων μπορούν να θεωρηθούν λανθασμένα ως φυσιολογικά σημάδια γήρανσης.

Όμως η άνοια που οφείλεται στα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή παρουσιάζει γνωστική εξασθένηση της μνήμης, των γνωστικών δεξιοτήτων και της αντίληψης. Επίσης τείνουν να έχουν συμπτώματα ίδια  με τη νόσο του Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας, όπως η κατάθλιψη και ο λήθαργος.

Άλλα συμπτώματα είναι ψευδαισθήσεις, σύγχυση, αποπροσανατολισμός, κόπωση,  αφηρημένη σκέψη, έλλειψη κατανόησης και δυσκολία στην μνήμη.

Φάρμακα που πρέπει να προσέχετε:

  • Benadryl (φάρμακο για αλλεργίες)
  • Talwin (Paentazocine)
  • Elavil (ένα αντικαταθλιπτικό)
  • Xanax (φάρμακο κατά του άγχους)
  • Valium (φάρμακο κατά του άγχους)
  • Demerol (για τη διαχείριση του πόνου)

Όποτε είναι δυνατόν πρέπει να επιλέγονται μη φαρμακευτικές  λύσεις αντί  για τα τοξικά φάρμακα που προκαλούν αφυδάτωση και πολλά συμπτώματα που εκδηλώνονται στις χρόνιες ασθένειες.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο ασθενειών και της εξάρτησης από τα φάρμακα, πρέπει να τρώτε περισσότερα βιολογικά λαχανικά και φρούτα.

Κάντε κάθε μέρα για λίγα λεπτά διατάσεις και να έχετε μια δραστήρια ζωή.

Είναι απαραίτητο να μειώσετε το συναισθηματικό και πνευματικό άγχος με βαθιά αναπνοή, διαλογισμό ή οποιαδήποτε άλλη πνευματική πρακτική που σας βοηθάει.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.