Web
Analytics
Συνδέεται η Κόπωση επινεφριδίων με τον καρκίνο; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συνδέεται η Κόπωση επινεφριδίων με τον καρκίνο;

Σύμφωνα με μελέτη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  «Νatural news blogs», η έλλειψη προγεστερόνης στον οργανισμό, που παρατηρείται κατά την κόπωση επινεφριδίων, μπορεί να ευθύνεται για τον καρκίνο του μαστού.

Τα επινεφρίδια βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα νεφρά. Παράγουν τις ορμόνες του στρες, την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη. Δεν είναι όμως ευρέως γνωστό ότι παράγουν και την προγεστερόνη, που είναι υπεύθυνη για την αναπαραγωγική υγεία.

Σύμφωνα όμως με πολλές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής που δημοσιεύτηκε το 2007  στο περιοδικό ”Breast Cancer Research» (Έρευνα για τον Καρκίνο του Μαστού), η προγεστερόνη έχει ισχυρή προστατευτική δράση κατά του καρκίνου.

Η κόπωση των επινεφριδίων συνοδεύεται από χρόνιο άγχος. Εδώ παρατηρείται μια σωματική αντίδραση γνωστή ως «πάλη ή φυγή». Το σώμα για να αντιμετωπίσει το κίνδυνο που εκλαμβάνει, σταματάει όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες π.χ πέψη, αποτοξίνωση. Σε αντίθεση ενεργοποιεί κάποιες άλλες λειτουργίες π.χ αυξάνει την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, ενώ μειώνει τα επίπεδα της προγεστερόνης.

Όταν αυτό συμβαίνει σε μόνιμη κατάσταση ο οργανισμός εξαντλείται και ή κόπωση επινεφριδίων έχει πλέον ριζώσει. Τότε ανεξάρτητα ηλικίας, κάθε γυναίκα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο για καρκίνο.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμια Cambridge, το Πανεπιστήμιο του Τέξας κ.α, διαπίστωσε ότι η προγεστερόνη αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων,  που δημιουργήθηκαν λόγω οιστρογόνων.

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την φυσική εξισορρόπηση της προγεστερόνης είναι θεραπεύσετε τα επινεφρίδια σας.

Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι.

Μειώστε το άγχος

Το μόνιμο άγχος αναγκάζει τα επινεφρίδια να λειτουργούν υπερβολικά, διοχετεύοντας τεράστιες ποσότητες κορτιζόλης και αδρεναλίνης στον οργανισμό. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε τον ρυθμό σας,  μέσα από το διαλογισμό, το περπάτημα κ.α, ώστε νους και σώμα να έρθουν σε μια κατάσταση χαλάρωσης, κατά την οποία μπορούν να παραχθούν ορμόνες όπως η προγεστερόνη.

Κοιμηθείτε σωστά

Σύμφωνα με την Mayo clinic τα επίπεδα της κορτιζόλης κορυφώνονται μετά τις 11 μ.μ. Επομένως είναι σημαντικό, τα άτομα που θέλουν να θεραπεύσουν τα επινεφρίδια τους να κοιμούνται νωρίς. Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε κατά την διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να κοιμάστε για 20 λεπτά το μεσημέρι, να  κάνετε γιόγκα μετά την εργασία, ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή σάουνα.

Πάρτε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Οι καλύτερες βιταμίνες για να αποκαταστήσετε τα επινεφρίδια σας είναι της ομάδας Β και ειδικότερα η Β12 και Β6. Άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχετε σε έλλειψη είναι τα σελήνιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το ιώδιο και η βιταμίνη D. Όλα αυτά είναι σημαντικά για την σωστή λειτουργία των επινεφριδίων και του θυρεοειδή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.