Web
Analytics
Cryoablation: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης όγκων μαστού χωρίς χειρουργείο - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Cryoablation: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης όγκων μαστού χωρίς χειρουργείο

Με τη νέα μη επεμβατική μέθοδο Cryoablation, μπορούμε να απαλλάξουμε τις γυναίκες από τους όγκους του μαστού αναίμακτα, ανώδυνα, γρήγορα και χωρίς χειρουργείο.

 1. Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος Cryoablation;

Όταν σε μια γυναίκα ανευρίσκεται μια βλάβη στο μαστό (ψηλαφητό, στη Μαστογραφία ή στον υπέρηχο), τότε πραγματοποιείται διαδερμική βιοψία (Core-biopsy) ώστε η βλάβη αυτή να ταυτοποιηθεί ιστολογικά (καλοήθεια ή κακοήθεια). Κατόπιν γίνεται εντοπισμός του όγκου με υπέρηχο μαστών.

Με τοπική αναισθησία ή μέθη και με τη βοήθεια υπερηχογραφικής καθοδήγησης εντοπίζεται ο  όγκος σε πραγματικό χρόνο και προωθείται η ειδική βελόνη (probe) μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια πραγματοποιείται έγχυση του υγρού αζώτου μέσα στη βελόνη, πάγωμα του όγκου και τμήματος ιστού πέριξ του όγκου (υγιή όρια) με αποτέλεσμα τη νέκρωση του όγκου.

Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός της φαγοκυττάρωσης, μίας φυσιολογικής διεργασίας του οργανισμού κατά την οποία ο οργανισμός όταν αναγνωρίζει νεκρά κύτταρα αυτομάτως στέλνει τα φαγοκύτταρα, για να τα καταστρέψουν.

2. Γιατί μία γυναίκα να κάνει Cryoablation και όχι χειρουργείο;

 • Το IceSense3™ Cryoablation System είναι ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που έχει λάβει F.D.A., CE, C.F.D.A. και χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια στις Η.Π.Α., Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη.
 • Εφαρμόζεται σε όλους τους καλοήθεις όγκους του μαστού, ανεξαρτήτως μεγέθους όπως είναι για παράδειγμα τα ινοαδενώματα.
 • Ως προς τους πρώιμους καρκίνους του μαστού, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα της μελέτης ICE 3, η μέθοδος έχει πολύ υποσχόμενα αποτελέσματα σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου με όγκους έως 1,5cm.
 • Είναι μια αναίμακτη μέθοδος με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς χειρουργική επέμβαση, χωρίς αναισθησία, χωρίς μετεγχειρητικά φάρμακα, χωρίς τομή και χωρίς εκτομή τμήματος μαστού.
 • Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με όγκους μαστού, ακολουθώντας πάντα αυτούσιες τις κατευθυντήριες οδηγίες (ASBS – The American Society of Breast Surgeons).

3. Ποιες οι διαφορές με την κλασική χειρουργική μέθοδο εκτομής όγκου μαστού;

Κλασσική χειρουργική μέθοδος εκτομής όγκου μαστού:

 1. Γενική αναισθησία
 2. Μετεγχειρητικά αντιβίωση και παυσίπονα
 3. Απώλεια αίματος από μικρή έως μέτρια.
 4. Χειρουργική τομή-εκτομή τμήματος μαστού.
  Πιθανή δυσμορφία μαστού.
  Πιθανή δύσμορφη ουλή (χηλοειδές).
  Πιθανή ρίκνωση του δέρματος –
  Έλλειμα ιστού.
 5. Πλαστικός χειρουργός για ογκοπλαστική και αποκατάσταση του ελλείματος ιστού που ιατρογενώς προκύπτει από την εκτομή.
 6. D.C. ή μία ημέρα νοσηλείας

Μη επεμβατική μέθοδος – Cryoablation:

 1. Τοπική αναισθησία ή μέθη
 2. Χωρίς φάρμακα μετεγχειρητικά.
 3. Άσηπτο – χωρίς παυσίπονα, ο πάγος είναι φυσικό αναλγητικό
 4. Αναίμακτο (μη επεμβατικό)
 5. Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τομή και χωρίς εκτομή τμήματος μαστού
 6. Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα  (μη επεμβατική μέθοδος)
 7. Παραμονή στην κλινική για 1 έως 2 ώρες

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Γεώργιος Παπάζογλου

Χειρουργός Μαστού

Ιστότοπος: https://www.mitera.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.