Web
Analytics
Ενδοφακοί Ιριδικής Στήριξης - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ενδοφακοί Ιριδικής Στήριξης

Εναλλακτική µέθοδος διόρθωσης Μυωπίας & Αστιγµατισµού για όσους δεν µπορούν να κάνουν Laser

 

Σήµερα υπάρχουν πολλές επιλογές για να διορθώσουµε τις διαθλαστικές ανωµαλίες (µυωπία, αστιγµατισµό) του µατιού.
Αυτές περιλαµβάνουν:

  1. Γυαλιά
  2. Φακούς Επαφής
  3. Θεραπεία µε Laser
  4. Εµφυτεύµατα ενδοφακών

Παρόλο που ιστορικά οι πιο κοινές µέθοδοι διόρθωσης της µυωπίας και του αστιγµατισµού της περασµένης δεκαετίας θεωρούνται τα γυαλιά και οι φακοί επαφής, η θεραπεία µε Laser και τα εµφυτεύµατα ενδοφακών αντιπροσωπεύουν σήµερα τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές µεθόδους διόρθωσης των διαθλαστικών λαθών.
Η θεραπεία µε Laser, όπως το PRK και το LASIK, συνεπάγεται αφαίρεση ενός µέρους του κερατοειδικού ιστού, έτσι ώστε να µπορέσει ν' ανασχηµατιστεί. Ενώ οι θεραπείες αυτές είναι σε µεγάλο ποσοστό επιτυχείς, δεν είναι βέβαια αναστρέψιµες -σε περίπτωση που χρειαστεί- και δεν είναι κατάλληλες για όλους τους ασθενείς που έχουν µυωπία και αστιγµατισµό.
Από την άλλη πλευρά, τα εµφυτεύµατα ενδοφακών περιλαµβάνουν την προσθήκη φακού µέσα στο µάτι. Ο ενδοφακός τοποθετείται πάνω στην ίριδα, όπου και θα παραµείνει µόνιµα.
Βέβαια, αυτή η διαδικασία είναι αναστρέψιµη και διορθώνει ένα ευρύ φάσµα διαθλαστικών λαθών. Γι αυτό και έρευνες έχουν δείξει ότι σήµερα πολλοί ασθενείς, ταλαιπωρηµένοι από τη µυωπία και τον αστιγµατισµό, επιλέγουν τη λύση των ενδοφακών.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το 1986, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παγκοσµίως βλέπουν καλύτερα και απολαµβάνουν ποιότητα ζωής ως αποτέλεσµα της διαθλαστικής διόρθωσης µε τα ανωτέρω εµφυτεύµατα φακικών ενδοφακών. Ο πιο πρόσφατος τεχνολογικά ενδοφακός είναι ο αναδιπλούµενος ενδοφακός, που έφερε επανάσταση στην ιατρική βιοµηχανία.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΕΝΔΟΦΑΚΩΝ

Τα εµφυτεύµατα ενδοφακών είναι µικρότερα από ένα φακό επαφής και είναι σχεδιασµένα για τοποθέτηση µέσα στο µάτι.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥΣ ΙΡΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά τη διάρκεια µιας σύντοµης θεραπείας, τα εµφυτεύµατα ενδοφακών τοποθετούνται µέσα στο µάτι µπροστά από την ίριδα (το χρωµατιστό µέρος του µατιού), µέσω δύο µικρών clips. Τα clips εφαρµόζουν κατάλληλα και πιστοποιούν ότι οι ενδοφακοί θα παραµείνουν τέλεια στη θέση τους.
Οι θεραπείες φακικών ενδοφακών εκτελούνται σε κλινικές µιας ηµέρας, όπως το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλµολογίας Athens Vision, από εξειδικευµένους χειρουργούς οφθαλµίατρους.
Αυτό διευκολύνει πολύ τους ασθενείς, γιατί µπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αµέσως µετά την επέµβαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολύ καλή όραση µέσα σε λίγες µέρες. Η διαδικασία είναι ελάχιστα επεµβατική και συνήθως παίρνει γύρω στα 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί, ενώ πραγµατοποιείται υπό τοπική αναισθησία µε την ενστάλαξη ειδικού κολλυρίου.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΚΙΚΟΙ ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ;

Για να είστε κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει:

  • Να είστε ηλικίας µεταξύ 18 και 60 χρονών.
  • Να έχετε σταθερή διάθλαση, η οποία να µην έχει αλλάξει για τουλάχιστον 1 χρόνο.
  • Να έχετε γενικά καλή υγεία.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γρηγόρης Γεωργαρίου

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.athensvision.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Γρηγόρης Γεωργαρίου

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.